Jazz/World

Kelj fel, Laci!

2006.06.30. 00:00
Ajánlom
Horváth László, a Pop Ivan trombitása 2005. április 13-án, 33. születésnapja másnapján gyomorszájától lefelé lebénult. Azóta életét kerekesszékhez kötötten éli.

A moszkvai Neurovita Klinika őssejt beültetéses kezelése talán az egyetlen gyógykezelés, ami Lacit újra lábra tudná állítani. A kezelés költsége 15-20 millió forint. Az összeg előteremtése érdekében a zenekar segélykoncertet szervez. A koncert teljes bevételével Horváth Laci gyógykezelését támogatják. A Gödör térítésmentesen biztosítja a fellépéshez a helyszínt és a technikai feltételeket, továbbá a programban szereplő művészek is baráti alapon – azaz ingyen – vesznek részt a támogatói koncerten.

A csaknem egész napos program fellépői: Másfél, Sziámi, Ági 50 – Kontroll válogatás, Tornaclub zenekar, Sumo Light, Brezo Quartet, Pluto, Kamu, Specko Jedno, Tudósok, Ef. Zámbó Happy Dead Band, Kiss Tibi és barátai, Lovasi András, Chakra Hacker, Pop Ivan, Egy Kiss Erzsi Zene, Amorf Ördögök, Korai Ütősök.

(2006. július 1. 15 órától hajnalig, Gödör Klub, Budapest Erzsébet tér – „Kelj fel, Laci - Fogd a pénz és fuss!” – Segélykoncert; jegyár: 1500 Ft)

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

10 érdekesség a ma 75 éves Marton Éváról

Június 18-án ünnepli hetvenötödik születésnapját Marton Éva Kossuth-díjas operaénekes, a Magyar Szent István-rend birtokosa, a Corvin-lánc kitüntetettje, a nemzet művésze.
Zenés színház

Díjakkal ismerte el művészei munkáját az Operaház

A 2017/18-es évad zárásaként a Csillagóra Gálaesten az intézmény legrangosabb kitüntetéseit adták át, először jutalmazva Balett- és Énekkari Kamaraművészt is.
Zenés színház

Spontán, közös énekléssel zárult a miskolci operafesztivál

Dupla gálakoncerttel, utcabállal, remek hangulatban ért véget tegnap este a 18. Bartók Plusz. A friss Kossuth-díjas Sümegi Eszter még meg is énekeltette a Miskolci Nemzeti Színház közönségét.
Klasszikus

Horgas Eszter és Vásáry Tamás Budapest díszpolgára lett

A kitüntetés posztumusz díjazottja Burger Barna fotóművész és Hazay István Kossuth-díjas geodéta, az MTA tagja.
Jazz/World

„Rockopera, csak nem rock és nem opera”

Izgalmas programzenei kísérletbe fogott a Premecz Mátyás Hammond orgonista vezette, idén 10 éves Kéknyúl Band: a bűnügyi filmek világát idézik meg a Müpa színpadán június 20-án, olyan vendégszólistákkal, mint Palya Bea és Sena. Erről kérdeztük Premecz Mátyást.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World

Gyönyörű örmény népdalfeldolgozással jelentkezik az Antal Gábor Trió

Nem sokkal a megalakulásuk után máris nemzetközi versenyről hozta el a fődíjat a trió, akiknek örmény népzenéből ihletett új szerzeménye most a Fidelión debütál. Cikkünkben a zenekar történetéről és terveikről is mesélnek.
Jazz/World interjú

„Rockopera, csak nem rock és nem opera”

Izgalmas programzenei kísérletbe fogott a Premecz Mátyás Hammond orgonista vezette, idén 10 éves Kéknyúl Band: a bűnügyi filmek világát idézik meg a Müpa színpadán június 20-án, olyan vendégszólistákkal, mint Palya Bea és Sena. Erről kérdeztük Premecz Mátyást.
Jazz/World quincy jones

Andreas Varady nem akar iskolába menni

A magyar származású, csodagyerekként felfedezett gitáros a leghíresebb jazzmagazin, a Downbeat címlapján szereplő cikkben mondja el, miért nem akar a legjobb jazziskolákban továbbtanulni.
Jazz/World lukács miklós

Lukács Miklóssal lép fel Charles Lloyd Budapesten

A tervezettől eltérő helyszínen, a RAM Colosseumban lesz a világhírű amerikai jazzszaxofonos, Charles Lloyd és formációja, a Marvels budapesti koncertje július 1-jén.
Jazz/World ajánló

90 évesen is a legjobbak között a BJC-be látogató Lee Konitz

A Világsztárok a Budapest Jazz Clubban sorozat következő vendége az idén 90 éves Lee Konitz, aki a jazz történetének élő legendája és egyben krónikása.