Jazz/World

Képzett társítások a Bárkában

2007.01.18. 00:00
Ajánlom
A sorozat január 26-án, pénteken este hét órától folytatódik: ezúttal Bíró Kriszta, Bereményi Géza, valamint Darvas Benedek és Darvas Kristóf közreműködésével.

Az ismert színésznő, Bíró Krisztina legutóbbi kötete Fiókregény címmel jelent meg, Bereményi Géza, a neves író és filmrendező Régimódi történet címmel forgatott legutóbb filmet – többek között Bíró Krisztával. Darvas Benedek és Darvas Kristóf az est folyamán a zenei hangulatfestésről gondoskodnak. A házigazda ezúttal is Alföldi Róbert lesz.

Bíró Krisztát sokan színésznőként ismerik elsősorban. Ugyanakkor már két kötete is megjelent, a legutóbbi, a Fiókregény magával ragadó lendülettel megírt történet, tele életteli figurákkal. Úgy tetszik, a színészi tapasztalat sokat segítette, s nemcsak színésznőként, a színpadon vagy a kamerák előtt tud figurákat teremteni, hanem írásban, regényben is.

Bereményi Géza ugyan előbb volt író, mint filmrendező, de január 26-án legutóbbi filmsorozata, a Régimódi történet kapcsán lesz az est vendége. A Régimódi történet december 25-e és 30-a között volt látható az M1 műsorán.

Darvas Benedek már a Képzett társítások – AEGON-estek a Bárkában című sorozat második estjén, 2006. október 27-én elkápráztatta a nézőket – a zenés aláfestéssel remek hangulatot teremtett. A január 26-ai esten testvérével, Darvas Kristóffal együtt játszik és énekel.

A sorozatot szerkeszti és szervezi: Eszéki Erzsébet.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.
Klasszikus

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World interjú

„Próbálok nem dobosként hozzáállni a zenéléshez”

Gyárfás Attila egy sokat gondolkodó ember benyomását kelti, de a zenében pont ennek ellenkezőjére, a lehető legnagyobb ösztönösségre és szabadságra törekszik. Zenekarával nemrég jelentette meg Cloud Factory című albumát, ennek apropóján kérdeztük zenei vízióiról.
Jazz/World blues

A blues nem más, mint életérzés

Ezt vallja a VI. Óbudai Blues Fesztivál egyik amerikai fellépője, Big Daddy Willson. A július 23. és 27. közötti eseménysorozat idén is a műfaj legfontosabb hagyományaival és a legélesebb kortárs jelenével való találkozást ígéri.
Jazz/World lemez

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg júliusban!

Új – régóta időszerű – sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent magyar és külföldi kiadványok közül. Az első cikk jogán megengedjük magunknak, hogy az előző hónapok terméséből is válogassunk.
Jazz/World marokkó

Igazi riport egy marokkói popfesztiválról

Essauriában, a Gnawa és Világzene Fesztiválon járt szerzőnk, ahonnan egészen ambivalens érzésekkel távozott.
Jazz/World ajánló

Klezmer színesíti a Vajdahunyadvári Fesztivált

A 27. Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál a hagyományos komolyzenei koncertek mellett idén is otthont ad a klezmer muzsikának. Július 16-án a Sabbathsong Klezmer Band koncertjét élvezhetjük, ezt követően pedig „Mozart est” várja a kikapcsolódni vágyókat.