Jazz/World

Ki-látó tehetségkutató verseny és fesztivál

2008.11.14. 00:00
Ajánlom
A Fonó Budai Zeneház tehetségkutató versenyére három nappal tovább, november 20-ig várják nem hivatásos zenekarok jelentkezését népzene, világzene és jazz kategóriában. A Ki-látó célja, hogy bemutatkozási lehetőséget adjon alakuló, vagy néhány éve alakult együtteseknek.

A verseny célja, hogy a meghívott zenekarok munkája nyilvánosságot kapjon mind a sajtó mind a közönség előtt, ezzel is hozzásegítve őket közönségbázisuk kiépítéséhez, valamint szakmai visszajelzésekhez. A jelentkező zenekarok internetes regisztrációja a Dalok.hu segítségével történik.

A regisztráló zenekarok beérkezett hangzó anyagaiból a zsűri tart előválogatást, majd a kiválasztott zenekarok meghívást kapnak a december 6-i fesztiválra Fonó Budai Zeneházba. Az eseményen való részvétel feltétele, hogy 20 darab jegyet vásároljanak az eseményre, összesen 10.000 Ft értékben.

Népzene, világzene és jazz kategóriában egy-egy fődíjas lesz, a nyertes együttesek jutalma önálló koncert és professzionális, többcsatornás rögzítése, valamint fellépési lehetőségek a Fonó táncházi és világzenei sorozataiban.

Jelentkezni az interneten lehet november 20-ig.
További információ: Biljarszki Emil (1) 351 6590, biljarszki.emil@dalok.hu

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

10 érdekesség a ma 75 éves Marton Éváról

Június 18-án ünnepli hetvenötödik születésnapját Marton Éva Kossuth-díjas operaénekes, a Magyar Szent István-rend birtokosa, a Corvin-lánc kitüntetettje, a nemzet művésze.
Zenés színház

Spontán, közös énekléssel zárult a miskolci operafesztivál

Dupla gálakoncerttel, utcabállal, remek hangulatban ért véget tegnap este a 18. Bartók Plusz. A friss Kossuth-díjas Sümegi Eszter még meg is énekeltette a Miskolci Nemzeti Színház közönségét.
Vizuál

Makulátlan pálya - a színész, akinek minden filmjét Oscarra jelölték

Marlon Brando? Daniel Day-Lewis? Esetleg Jack Nicholson? Valószínűleg ők ugranak be először, ha minden idők legjobb színészére gondolunk. Pedig a legtökéletesebb filmográfiája valószínűleg John Cazale-nak volt - ehhez azonban sajnos korai halála is hozzájárult.
Zenés színház

Díjakkal ismerte el művészei munkáját az Operaház

A 2017/18-es évad zárásaként a Csillagóra Gálaesten az intézmény legrangosabb kitüntetéseit adták át, először jutalmazva Balett- és Énekkari Kamaraművészt is.
Vizuál

Száz év magyar plakátjai a Magyar Nemzeti Múzeumban

Sör és vetőmag plakátok, színházi és politikai hirdetések is megtalálhatóak a Tolongó idők című időszaki kiállításon.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World

Gyönyörű örmény népdalfeldolgozással jelentkezik az Antal Gábor Trió

Nem sokkal a megalakulásuk után máris nemzetközi versenyről hozta el a fődíjat a trió, akiknek örmény népzenéből ihletett új szerzeménye most a Fidelión debütál. Cikkünkben a zenekar történetéről és terveikről is mesélnek.
Jazz/World interjú

„Rockopera, csak nem rock és nem opera”

Izgalmas programzenei kísérletbe fogott a Premecz Mátyás Hammond orgonista vezette, idén 10 éves Kéknyúl Band: a bűnügyi filmek világát idézik meg a Müpa színpadán június 20-án, olyan vendégszólistákkal, mint Palya Bea és Sena. Erről kérdeztük Premecz Mátyást.
Jazz/World quincy jones

Andreas Varady nem akar iskolába menni

A magyar származású, csodagyerekként felfedezett gitáros a leghíresebb jazzmagazin, a Downbeat címlapján szereplő cikkben mondja el, miért nem akar a legjobb jazziskolákban továbbtanulni.
Jazz/World lukács miklós

Lukács Miklóssal lép fel Charles Lloyd Budapesten

A tervezettől eltérő helyszínen, a RAM Colosseumban lesz a világhírű amerikai jazzszaxofonos, Charles Lloyd és formációja, a Marvels budapesti koncertje július 1-jén.
Jazz/World ajánló

90 évesen is a legjobbak között a BJC-be látogató Lee Konitz

A Világsztárok a Budapest Jazz Clubban sorozat következő vendége az idén 90 éves Lee Konitz, aki a jazz történetének élő legendája és egyben krónikása.