Jazz/World

Ki nyeri a Jazzy Dalversenyt?

2012.11.09. 13:43
Ajánlom
November 11-én este a gálakoncerten kiderül, addig is, ma éjfélig még várják voksokat a közönségszavazáson!

A 90.9 Jazzy Rádió immár hatodik alkalommal hirdette meg a Jazzy Jazz Dalversenyt, azzal a céllal, hogy lehetőséget teremtsen a tehetséges fiatal magyar jazzművészeknek a bemutatkozásra, illetve hírnevük, ismertségük építésében. Az elmúlt években több mint ezer beküldött dalt értékelhetett a szakmai zsűri, s olyan előadókat hozott ki nyertesnek, mint a a Peet Project, Rostás Regina, a Mizar együttes, Lombos Márton "El Marci", valamint a 2011-ben győzedelmeskedő Cornelio Tutu Band.

A jelentkezéseket idén október 10-ig várták, a döntőbe a következő húsz előadó illetve dal jutott:

All about Band: Face to face
Artman, Szitko László: Funk and Soul
Emilio: Just for you Tina
Finucci Bros: Szerelemre ébredt hajnalok
Hárs Viktor, Kozma Orsi: Mosoly dal
Kiss Attila: Egyszer volt
Kiss Tibor: Elfelejtett swinges dal
Mókus és a Nagy János Trió: Samu
Moondance Jazz Band: You don't know what love is   
Nuklear Family: Hangold rám

Pátkai Rozina: Vove e Eu
Pluto @ Rafael Márió trió
Sara Helene: Árnyék
Sári Szabolcs Septet: Kartal Blues
Schneider Peti és Doowy: Ildi
Smile Rock Cirkus: Őrangyal
Tárkány Művek: Itt a nyár!
Temesi Berci: Get the answer
The Windwalkers: Que bonita
Vermes Gábor Gropup: Changing Places

Mi már szavaztunk, aki még nem tette volna meg, november 9, azaz ma éjfélig még megteheti ide kattintva a Jazzy honlapján, ahol a döntős dalokat meg is lehet hallgatni.

S hogy ki nyeri a közönségdíjat, illetve ki győzedelmeskedik a zsűri által értékelt kategóriákban, kiderül 2012. november 11-én a Művészetek Palotája Fesztivál Színházában. A verseny ünnepélyes záró eseménye nem csupán egy díjkiosztó, hanem egy jó hangulatú este: az eredményhirdetés után ugyanis Micheller Myrtill Swinguistique koncertjével szórakoztatja az egybegyűlteket.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Díjakkal ismerte el művészei munkáját az Operaház

A 2017/18-es évad zárásaként a Csillagóra Gálaesten az intézmény legrangosabb kitüntetéseit adták át, először jutalmazva Balett- és Énekkari Kamaraművészt is.
Klasszikus

Horgas Eszter és Vásáry Tamás Budapest díszpolgára lett

A kitüntetés posztumusz díjazottja Burger Barna fotóművész és Hazay István Kossuth-díjas geodéta, az MTA tagja.
Klasszikus

Kiállítás nyílik Bősze Ádám antikváriumának kottagyűjteményéből

Sopronban, az Ünnepi Hetek Alkalmából nyílik meg Bősze Ádám Zenei Antikváriumának kiállítása, amely a két háború közötti különleges kottacímlapjait mutatja meg az érdeklődőknek.
Jazz/World

„Rockopera, csak nem rock és nem opera”

Izgalmas programzenei kísérletbe fogott a Premecz Mátyás Hammond orgonista vezette, idén 10 éves Kéknyúl Band: a bűnügyi filmek világát idézik meg a Müpa színpadán június 20-án, olyan vendégszólistákkal, mint Palya Bea és Sena. Erről kérdeztük Premecz Mátyást.
Zenés színház

Swingoperett – Egy este az operett sztárjaival a Benczúr Palota platánfái között

A Benczúr Kerti Esték részeként június 27-re meghirdetett, különleges előadáson fellép Felföldi Anikó, Fischl Mónika, Simon Panna, Bálint Ádám és Homonnay Zsolt, a zenei aláfestést Bársony Bálint és zenekara szolgáltatja.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World

Gyönyörű örmény népdalfeldolgozással jelentkezik az Antal Gábor Trió

Nem sokkal a megalakulásuk után máris nemzetközi versenyről hozta el a fődíjat a trió, akiknek örmény népzenéből ihletett új szerzeménye most a Fidelión debütál. Cikkünkben a zenekar történetéről és terveikről is mesélnek.
Jazz/World interjú

„Rockopera, csak nem rock és nem opera”

Izgalmas programzenei kísérletbe fogott a Premecz Mátyás Hammond orgonista vezette, idén 10 éves Kéknyúl Band: a bűnügyi filmek világát idézik meg a Müpa színpadán június 20-án, olyan vendégszólistákkal, mint Palya Bea és Sena. Erről kérdeztük Premecz Mátyást.
Jazz/World quincy jones

Andreas Varady nem akar iskolába menni

A magyar származású, csodagyerekként felfedezett gitáros a leghíresebb jazzmagazin, a Downbeat címlapján szereplő cikkben mondja el, miért nem akar a legjobb jazziskolákban továbbtanulni.
Jazz/World lukács miklós

Lukács Miklóssal lép fel Charles Lloyd Budapesten

A tervezettől eltérő helyszínen, a RAM Colosseumban lesz a világhírű amerikai jazzszaxofonos, Charles Lloyd és formációja, a Marvels budapesti koncertje július 1-jén.
Jazz/World ajánló

90 évesen is a legjobbak között a BJC-be látogató Lee Konitz

A Világsztárok a Budapest Jazz Clubban sorozat következő vendége az idén 90 éves Lee Konitz, aki a jazz történetének élő legendája és egyben krónikása.