Jazz/World

Koós-Hutás Áron nyerte a Jazz Trombita Versenyt

2008.05.26. 00:00
Ajánlom
Az MR3-Bartók Rádió Tomsits Rudolf Jazz Trombita Tehetségkutató Versenyének május 23-i döntőjében a zsűri Koós-Hutás Áront találta a legjobbnak.

A fiatal muzsikus egy értékes Bach trombitát, egy lemezszerződést, az MR3-Bartók Rádió pénzdíját, a névadó özvegyének különdíját és egy CD-csomagot vihetett haza. Ezek mellett természetesen bemutatkozási lehetőséget kapott, rögtön másnap este, a Budapest Jazz Clubban rendezett gálaesten Gerard Presencerrel játszott együtt, a továbbiakban pedig fellép a Lamantin Jazz Fesztiválon, Zsámbékon, Biatorbágyon, a Sambosi Jazzfesztiválon, a Rádió Márványtermében, a Debreceni Jazznapokon, a Nyitott Műhelyben, a pécsi Metronóm Jazzklubban, a Nagykanizsai Jazzfesztiválon, a Müpa következő Jazz Showcase programján jövő januárban, valamint a jövő áprilisi MediaWave Fesztiválon.

A második díjat Pecze Balázs vihette haza, aki szintén egy Bach trombitával, az MR3-Bartók Rádió pénzdíjával, egy CD-csomaggal lett gazdagabb, továbbá meghívást kapott a Tatabányai Jazzfesztiválra, a balatonboglári Bor és Jazz Fesztiváljára, a MOL Jazz Fesztiválra és a Márványterembe. A harmadik díj mellett a közönségdíjjal is büszkélkedhet Subicz Gábor, Tettamanti Tamás a negyedik, Meggyes Ádám pedig az ötödik helyen végzett a rangos versenyen, amelynek zsűrijében helyet kapott Ráduly Mihály, Szalóky Béla, Kőszegi Imre, Turi Gábor és Csányi Attila.

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Plusz

Prima Primissima Díjat kapott Keller András, Hager Ritta és Gálffi László is

Tíz kategóriában vehették át a Prima Primissima Díjakat a magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány és a sport jeles képviselői a Müpában tartott gálaesten. Mások mellett elismerésben részesült Dobai Péter költő, író, dramaturg és a Bartók Rádió is.
Színház

Gellért-hegyi rémálmok – kritika Az Imádkozó című előadásról

Radioaktív jövőben hasadnak a sorsok Pintér Béla huszonkilencedik, legújabb előadásában. Maguk a szereplők húzzák a talpalávalót a nihil komédiájához. Megnyugtató, hogy ez csak egy rémálom, és még felébredünk.  
Vizuál

Öt híres művész, akiket megihletett a karácsony

Ki gondolná, hogy Andy Warhol imádta a karácsonyt, olyannyira, hogy egyenesen a Karácsony Királyának nevezték, Salvador Dalí pedig egy időben karácsonyi lapok tervezésére adta a fejét? Szubjektív válogatásunkban öt képzőművész karácsonyhoz kapcsolódó művét ajánljuk, az ünnepre hangolódva. 
Vizuál

Csaknem száz év után tért haza Rippl-Rónai remekműve

160 millió forintos kikiáltási árról indul a Virág Judit Galéria december 19-i aukcióján A geszti kastély kertje című alkotás, amely Rippl-Rónai egyik legmerészebb festménye. Az árverésen Vaszary János ritkán látható művét is bemutatják. December 17-én pedig kortárs festményekre licitálhatunk.
Vizuál

KÉP-regény: A modernista zseni

A Fidelio sorozatában hétről-hétre új fotóját – és annak történetét – osztja meg velünk a Morphoblog szerzője, morpho, azaz Hegedűs Ákos. Ezúttal véletlenszerűen kiválasztott képe adott okot rá, hogy felidézze Brazíliavárosban tett látogatását és megossza velünk Oscar Niemeyer iránti rajongásának okát.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Jazz/World ajánló

Ünnepváró forgatag a Hagyományok Házában

Karácsonyhoz közeledve ünnepi díszbe öltözik a Hagyományok Háza, ahol december 9. és 11. között adventi élményhétvégére hívják az érdeklődőket. Ünnepváró forgatagjukban többek között koncertek, bábelőadások, ringató, színpadi műsorok, mese, gyerektáncház, múzeumpedagógiai foglalkozások várják a családokat.
Jazz/World ajánló

Macskák között forgatta új klipjét a Fenyves Quartet

A zenekar novemberben megjelenő új, negyedik nagylemezükkel ünnepli ötödik születésnapját november 30-án az Opus Jazz Clubban.
Jazz/World ajánló

Pajtatulajdonosok és fesztiválszervezők találkoztak a Magyar Zene Házában

Kihívásokkal teli időszak következik a kultúrában és az élet minden területén, kérdés azonban, hogy milyen programok lehetnek életképesek. Ezzel a felvetéssel indult a Magyar Fesztivál Szövetség és a Pajtakult által szervezett kétnapos konferencia az elmúlt napokban a Magyar Zene Házában.
Jazz/World ajánló

Új időpontban a 100 Tagú Cigányzenekar ünnepi koncertje

2023. április 23-án tartja meg az eredetileg januárra tervezett Arénás koncertjét a 100 Tagú Cigányzenekar. A szervezők a zenekarral és a helyszínnel egyetértésben, az emelkedő energiaárak miatt döntöttek a halasztás mellett. így az esemény a fűtési szezonon kívüli időpontban lesz megtartva.
Jazz/World ajánló

Az LGT dalaiból ad koncertet a Csík Zenekar a Kongresszusi Központban

December 28-án óévbúcsúztató koncert keretében hallhatják az érdeklődők a Csík Zenekar LGT-dalokból született feldolgozásait, Presser Gábor és Karácsony János közreműködésével. A Budapesti Kongresszusi Központban A dal a miénk című album kompozíciói csendülnek fel.