Jazz/World

Közülük kerül ki a következő jazzdíva?

2012.04.16. 17:59
Ajánlom
Egész estés koncertet adtak a Bartók Konzi fiatal jazz énekesnői március 28-án a Budapest Jazz Clubban.

A Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola énekes növendékei színvonalas és változatos programja remek kikapcsolódást jelentett a jazz rajongók számára. Az elhangzott műsorban többféle stílus képviselte magát a lassú balladától a gyors, lüktető swingig.Az este legizgalmasabb pillanatai talán az énekes improvizációk voltak. Letisztul, egyértelmű, élvezhető szólók voltak ezek, melyek nagy többségében nélkülözték a modoros előadásmódot és a közhelyeket. A minden évben megrendezésre kerülő koncert szünetében Köles Elizát a tanszak mindennapjairól kérdeztük: „Tíz énekes lány jár jelenleg a Bartók Béla Konzervatórium Jazz Tanszakára, közülük végzősök Vámos Janka, Csernus Szilvi, Simon Borbála és én.  Szerencsések vagyunk, hiszen három énektanárunk is van. Lakatos Ágnes és Urbán Orsolya a jazz éneklést tanítják, a klasszikus ének tanárunk pedig Szűcs Katalin. A heti három egyéni énekóra és a közös vokál foglalkozások miatt nagyon jó tréningben van a hangunk. Általában az énekes írja nálunk a fúvós arrange-okat, de az zenekar is nagymértékben beleteszi az ötleteit, kinél többet, kinél kicsit kevesebbet." Videónkon az este legemlékezetesebb pillanataiból válogattunk. A négy végzős hölgy között az alsóbb évfolyamok két kiválóságának produkcióját is láthatják, sorrendben Simon Borbála, Csernus Szilvia, Vámos Janka, Horváth Cintia, Eszes Viktória és Köles Eliza énekel.

Vajon melyikükből lesz a következő jazzdíva...?

Programkereső

Legolvasottabb

Plusz

Újra színpadon - Így élték meg a művészek a visszatérést

A pandémia miatti leállás során nemcsak mi, nézők szoktunk el a személyes kulturális élményektől, de bizony a művészeknek is újra kellett tanulniuk a színpadi jelenlétet és a közönséggel történő találkozást. Ennek a folyamatnak a lelki oldaláról kérdeztük őket.
Vizuál

75 év után újra Magyarországon Courbet festménye

Magyar magángyűjtő vásárolta meg, így 75 év után újra Magyarországra került az egykori Hatvany-gyűjtemény jeles darabja, Gustave Courbet Fürdőzők az erdőben című festménye. Rövidesen a magyar közönség is láthatja az értékes alkotást.
Jazz/World

Kizökkenés a mából – Megjelent Orbán Bori első albuma

A Kaláka Kiadó gondozásában látott napvilágot Orbán Bori első lemeze Ma chanson címmel. Az album készüléséről, terveiről és vágyairól faggattuk a fiatal énekesnőt.
Plusz

A nyugalom fesztiválja vár a Káli-medencében

Pál István Szalonna és Bandája, Nagy Feró, Ferenczi György és a Pesti Rackák, a Szent Efrém Férfikar, a Fonó zenekar, de Pély Barna is ott lesz a Kőfeszten, aminek idén is a Káli-medence ad otthont augusztus 4. és 8. között. A fesztivál tíz településen, ingyenes programokkal várja az érdeklődőket.
Klasszikus

Középpontban Liszt Ferenc és Dukay Barnabás munkássága Pannonhalmán

Augusztus 27-29. között rendezik meg az Arcus Temporum Pannonhalmi Kortárs Művészeti Fesztivált, amelynek zenei gerincét idén Liszt Ferenc és Dukay Barnabás munkássága adja. A programot Klukon Edit és Ránki Dezső művészházaspár állított össze. 

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Jazz/World interjú

Kizökkenés a mából – Megjelent Orbán Bori első albuma

A Kaláka Kiadó gondozásában látott napvilágot Orbán Bori első lemeze Ma chanson címmel. Az album készüléséről, terveiről és vágyairól faggattuk a fiatal énekesnőt.
Jazz/World ajánló

Sztárprodukciók a Vajdahunyadvárban

A Budapest Bár és a 100 Tagú Cigányzenekar koncertjeivel zárul a 29. Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál, amely idén összesen 8 koncerttel örvendeztette meg a közönséget.
Jazz/World ajánló

Nyári jazz meglepetés a Müpa videócsatornáján

Újranézhetők az idei Jazz Showcase felfedezettjeinek koncertjei, péntektől kezdve három héten át minden pénteken két koncertfelvételt tesz elérhetővé a Müpa videómegosztó felületén.
Jazz/World ajánló

Nyitottság, képzelőerő, sokoldalúság – Stanley Jordan ismét Budapesten koncertezik

Július 21-én a Margitszigeti Színházban igazi örömzenélésre számíthatnak a jazzrajongók, hiszen a legendás Stanley Jordan mellett, Laurence Cottle, Horváth Kornél és Dörnyei Gábor is színpadra lépnek.
Jazz/World ajánló

A hazai jazzélet kiválóságai Szentendrén

Július 24-én különleges zenei csemegére számíthatnak a Szentendrére látogatók, hiszen a MűvészetMalom udvarán Borbély Mihály és zenésztársai mellett, László Attila is színpadra lép.