Jazz/World

La vuvuzela virtuosa

2010.07.05. 15:26
Ajánlom
A Fidelio.hu szerkesztősége is behódolt a vuvuzelaőrületnek: a Four Bones Harsonakvartett tagjai segítségével igyekeztünk a lehető legtöbbet kihozni a plasztik hangszerből. Ha elég vájtfülű, a hétvégén már Ön fújhatja!

Szűk két hete az Origo cikke arra a tudományos következtetésre jutott, hogy a vuvuzela nem szól, az Index stábja pedig csak altesti hangokat tudott kicsalni a műanyag trombitából, az elmúlt héten a berlini Konzerthausorchester rezesei azonban (ahogy nemzeti tizenegyük is) ennél jelentősen tovább jutottak. Ám a Fidelio.hu-nak még ez sem volt elég, és a Four Bones Harsonakvartett tagjai segítségével igyekeztünk a lehető legtöbbet kihozni a plasztik hangszerből. Nézze meg videónkat, vesse latba minden zenefelismerő képességét, és nyerje meg a vuvuzelát!

JÁTÉK: az a Kedves Olvasónk, aki szerda éjfélig a videón megszólaló "zenemű"-részletek közül a legtöbbet bekommenteli, csütörtökön személyesen veheti át a Fidelio-matricával díszített egyedi vuvuzelát szerkesztőségünkben. Hajrá! :-)

(Ha a videót újranézve korábban nem azonosított részlet jut eszébe, kérjük, új hozzászólásában ismételje meg az összes korábbit. Egyenlőség esetén a korábban beérkezett kommentelőé a dicsőség. A játék párhuzamosan zajlik a Facebookon is - a két felületen kommentelők közül egy olvasónk viheti haza a videón látható hangszert.)

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Színház

Keverni nem csak a fakanállal lehet: Marie Curie nem mindennapi élete

Marie Curie története sok szempontból a századforduló és a 20. század története. A radioaktivitás úttörő kutatójának életét feldolgozó monodráma egy egyedülálló tudós történetét meséli el, akinek volt bátorsága szembemenni a hagyományos női szerepkörrel.
Zenés színház

Peller Károly: „Többet készülünk rá, mint egy gálakoncertre”

Augusztus 3-án és 4-én a budai várban adnak gálakoncertet az Operettszínház művészei. Peller Károly a felkészülés folyamatáról mesélt.
Zenés színház

Jonas Kaufmann, Anna Nyetrebko és Erwin Schrott a budapesti mozivásznon

Az Uránia moziban július 19-én és a rákövetkező hetekben operacsillagok koncertfilmjeit láthatja a nagyközönség.
Vizuál

Drótmese – Nézze meg online a fiatal magyar alkotó díjnyertes animációját!

Pataki Szandra stop motion animációja egy drótszálakból felépített világban játszódik, ahol senki sem vonhatja ki magát az egymásnak feszülő erők hatása alól.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World interjú

„Próbálok nem dobosként hozzáállni a zenéléshez”

Gyárfás Attila egy sokat gondolkodó ember benyomását kelti, de a zenében pont ennek ellenkezőjére, a lehető legnagyobb ösztönösségre és szabadságra törekszik. Zenekarával nemrég jelentette meg Cloud Factory című albumát, ennek apropóján kérdeztük zenei vízióiról.
Jazz/World blues

A blues nem más, mint életérzés

Ezt vallja a VI. Óbudai Blues Fesztivál egyik amerikai fellépője, Big Daddy Willson. A július 23. és 27. közötti eseménysorozat idén is a műfaj legfontosabb hagyományaival és a legélesebb kortárs jelenével való találkozást ígéri.
Jazz/World lemez

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg júliusban!

Új – régóta időszerű – sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent magyar és külföldi kiadványok közül. Az első cikk jogán megengedjük magunknak, hogy az előző hónapok terméséből is válogassunk.
Jazz/World marokkó

Igazi riport egy marokkói popfesztiválról

Essauriában, a Gnawa és Világzene Fesztiválon járt szerzőnk, ahonnan egészen ambivalens érzésekkel távozott.
Jazz/World ajánló

Klezmer színesíti a Vajdahunyadvári Fesztivált

A 27. Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál a hagyományos komolyzenei koncertek mellett idén is otthont ad a klezmer muzsikának. Július 16-án a Sabbathsong Klezmer Band koncertjét élvezhetjük, ezt követően pedig „Mozart est” várja a kikapcsolódni vágyókat.