Jazz/World

Lakatos Róbert és a Rév új lemezét mutatja be

2008.11.24. 00:00
Ajánlom
Komáromban (Komárno) újra Rév Fesztivál lesz a hétvégén, amely záróakkordjaként, november 29-én, 18.00 órai kezdettel tartja új lemezbemutató koncertjét Lakatos Róbert és a Rév Zenekar.

”Brácsaművészként járom a világot, miközben ugyanolyan szívesen muzsikálok a falusi zenészektől tanult stílusban is. Hosszú ideig töprengtem azon, vajon mi is vagyok valójában: komolyzenész vagy népzenész? Ma már tudom a választ: egyszerűen csak ZENÉSZ vagyok, aki szereti a szép muzsikát. Számomra ugyanolyan örömet okoz egy hajnali a híres kalotaszegi prímás Fodor Sándor ”Neti” előadásában, mint egy Bach szóló szonáta Isaac Sterntől.” – Lakatos Róbert

A kiváló zenészekből álló formáció új hanghordozójának anyagát mutatja be névadó létesítménye, a RÉV-Magyar Kultúra Háza szomszédságában lévő Tiszti Pavilonban. Ahogy tőlük azt már megszokhattuk, valódi zenei csemegék szerepelnek majd az aznap esti menüben. A népzenei alapokra épített eredeti darabokat egyszer autentikus hangzásukban, máskor klasszikus felfogásban, megint máskor jazzes improvizációkkal átszőve adja elő a 2005 óta koncertező, egyre jobban összecsiszolódott, “válogatott” zenészcsapat. A koncertet 21.00 órától táncház követi.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Elmaradnak a Billy Elliot előadásai

Tizenöt előadás marad el a két éve futó Billy Elliotból. A közelmúltban kormányközeli oldalról kritizált musicalnek egy ezernyolcszáz férőhelyes színházat kellene megtöltenie gyakran naponta kétszer.
Vizuál

Amit ne hagyjon ki a Múzeumok Éjszakáján

Hasznos tudnivalók és szerkesztőségünk tagjainak tippjei.
Klasszikus

Kiállítás nyílik Bősze Ádám antikváriumának kottagyűjteményéből

Sopronban, az Ünnepi Hetek Alkalmából nyílik meg Bősze Ádám Zenei Antikváriumának kiállítása, amely a két háború közötti különleges kottacímlapjait mutatja meg az érdeklődőknek.
Színház

Működik a kémia Vecsei H. Miklós és Mészáros Blanka között

Megkezdődtek a Szegedi Szabadtéri Játékok új Shakespeare-bemutatójának, a Rómeó és Júlia próbái Hegedűs D. Géza vezetésével.
Jazz/World

Gyönyörű örmény népdalfeldolgozással jelentkezik az Antal Gábor Trió

Nem sokkal a megalakulásuk után máris nemzetközi versenyről hozta el a fődíjat a trió, akiknek örmény népzenéből ihletett új szerzeménye most a Fidelión debütál. Cikkünkben a zenekar történetéről és terveikről is mesélnek.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World

Gyönyörű örmény népdalfeldolgozással jelentkezik az Antal Gábor Trió

Nem sokkal a megalakulásuk után máris nemzetközi versenyről hozta el a fődíjat a trió, akiknek örmény népzenéből ihletett új szerzeménye most a Fidelión debütál. Cikkünkben a zenekar történetéről és terveikről is mesélnek.
Jazz/World interjú

„Rockopera, csak nem rock és nem opera”

Izgalmas programzenei kísérletbe fogott a Premecz Mátyás Hammond orgonista vezette, idén 10 éves Kéknyúl Band: a bűnügyi filmek világát idézik meg a Müpa színpadán június 20-án, olyan vendégszólistákkal, mint Palya Bea és Sena. Erről kérdeztük Premecz Mátyást.
Jazz/World quincy jones

Andreas Varady nem akar iskolába menni

A magyar származású, csodagyerekként felfedezett gitáros a leghíresebb jazzmagazin, a Downbeat címlapján szereplő cikkben mondja el, miért nem akar a legjobb jazziskolákban továbbtanulni.
Jazz/World lukács miklós

Lukács Miklóssal lép fel Charles Lloyd Budapesten

A tervezettől eltérő helyszínen, a RAM Colosseumban lesz a világhírű amerikai jazzszaxofonos, Charles Lloyd és formációja, a Marvels budapesti koncertje július 1-jén.
Jazz/World ajánló

90 évesen is a legjobbak között a BJC-be látogató Lee Konitz

A Világsztárok a Budapest Jazz Clubban sorozat következő vendége az idén 90 éves Lee Konitz, aki a jazz történetének élő legendája és egyben krónikása.