Jazz/World

Lamantin Jazz Fesztivál és Improvizációs Tábor 2012-ben is

2012.06.22. 16:50
Ajánlom
A tohonya víziemlősről elnevezett fesztiválnak 12. alkalommal ad otthont Szombathely városa június 24-30. között.

A 22 koncertet felvonultató rendezvényre összesen 80 előadó érkezik - mindannyaian a hazai és a nemzetközi jazz élvonalából. A Fő téren felállítandó fesztiválsátorban, a Bartók teremben, illetve a belvárosi kávézókban fellépők névsora a teljesség igénye nélkül: Fool Moon, Gyárfás Band, Johnson-Everett-Spányi Trio, Kéknyúl Hammond Band, Meleg Tamás Quintet, Muddy Shoes, Snétberger Ferenc, Szabados-Regős Emlékzenekar, Szakcsi Gipsy Jazz, Hans Theessink, Tóth Viktor Quartet.

Az idén tizedik alkalommal szervezik meg a fesztivál hagyományos kísérő programjaként az improvizációs tábor, melyen 120 hallgató vesz majd részt. Elméleti és gyakorlati zenei órákon ismerkednek a jazz történetével, elméletével és az improvizáció elemeivel - nemcsak a hazai tanároktól, hanem a fesztivál sztrávendégeitől is tanulhatnak. Természetesen a Lamantin Improvizációs Tábor tanárai - Márkus Tibor, Spányi Emil, Tóth Viktor, Elek István, Friedrich Károly, Winand Gábor, Lakatos Ágnes, Gyárfá István, Mohai Tamás, Csuhaj Barna Tibor, Nesztor Iván és Jeszenszky György - valamint legjobb hallgatói is fellépnek a fesztivál koncertjein. Napközben szokás szerint utcazenével szórakoztatják a szombathelyi járókelőket, késő este pedig örömzenéléssel várják a közönséget a Lamantin Klubban. A részleteket keresse a kapcsolodó programoknál!

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World interjú

„Próbálok nem dobosként hozzáállni a zenéléshez”

Gyárfás Attila egy sokat gondolkodó ember benyomását kelti, de a zenében pont ennek ellenkezőjére, a lehető legnagyobb ösztönösségre és szabadságra törekszik. Zenekarával nemrég jelentette meg Cloud Factory című albumát, ennek apropóján kérdeztük zenei vízióiról.
Jazz/World blues

A blues nem más, mint életérzés

Ezt vallja a VI. Óbudai Blues Fesztivál egyik amerikai fellépője, Big Daddy Willson. A július 23. és 27. közötti eseménysorozat idén is a műfaj legfontosabb hagyományaival és a legélesebb kortárs jelenével való találkozást ígéri.
Jazz/World lemez

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg júliusban!

Új – régóta időszerű – sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent magyar és külföldi kiadványok közül. Az első cikk jogán megengedjük magunknak, hogy az előző hónapok terméséből is válogassunk.
Jazz/World marokkó

Igazi riport egy marokkói popfesztiválról

Essauriában, a Gnawa és Világzene Fesztiválon járt szerzőnk, ahonnan egészen ambivalens érzésekkel távozott.
Jazz/World ajánló

Klezmer színesíti a Vajdahunyadvári Fesztivált

A 27. Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál a hagyományos komolyzenei koncertek mellett idén is otthont ad a klezmer muzsikának. Július 16-án a Sabbathsong Klezmer Band koncertjét élvezhetjük, ezt követően pedig „Mozart est” várja a kikapcsolódni vágyókat.