Jazz/World

Lazítani!

2007.10.05. 00:00
Ajánlom
A Cotton Club Singers 14 éves fennállása során talán a tematikus koncertjeivel aratta a legnagyobb sikereket. Ezek közül is kiemelkedtek a Sinatra-, valamint az Abba-dalok átdolgozásaiból összeállított koncertek. Október 18-án egy Hofi Géza-összeállítással lépnek a Thália Színház színpadára.

Idén a zenekar régi vágya teljesül. Egy látványos, egész estés show keretén belül Hofi Géza legsikeresebb dalait mutatja be, "Lazítani" címmel. Az énekegyüttes tagjai tízfős zenekarral készül az eseményre. A premier október 18-án lesz a Thália Színházban.

A dalok természetesen a zenekarra jellemzően vokálisan szólalnak meg egy tíz fős zenekar kíséretével. De ha már Hofi előtt tisztelegnek a tagok, a humor sem hiányozhat a show-ból. Igaz, ez főként zenei megoldásokban jelenik meg, hiszen azt a típusú humort, amit Hofi Géza képviselt, senki nem tudná hitelesen visszaadni. A dalokat újra hangszerelték, így némelyik szokatlan stílusban csendül majd fel.

A koncertanyag a legszélesebb körben mutatja be Hofi Géza zenei pályáját. A legtöbbet játszott melódiái mellett (Próbálj meg lazítani, Macskaduett, Gondolj apádra) olyanok is megszólalnak majd, amelyeket a nagyközönség nem feltétlenül Hofival azonosít (Hegedűs a háztetőn részletek, Kicsit szomorkás a hangulatom), de ő is előadta.

Hofi Géza utolsó éveiben sorra figyelemmel kísérte a Cotton Club Singers pályáját. Több alkalommal találkozott a zenekar énekeseivel, és ezen alkalmakkor mindig elmondta a véleményét, amiket azóta is megszívlel a csapat. Hofi Géza özvegye, Hoffmann Ildikó nagy örömmel vette a show létrejöttét.

A Thália Színház-beli koncert stúdió utómunkáit követően az új lemez november közepétől kapható. A lemezhez egy extra dvd is kapcsolódik, amely egy werkfilmet, a CD-n nem hallható dalok koncertváltozatát, fotókat, riportokat tartalmaz.

(2007. október 18., 19. 19:00 Thália Színház (Budapest) - Lazítani - a Cotton Club Singers Hofi Géza estje)

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Fenyő Iván: „Úgy éreztem, hogy megszűnt az összetartás”

Idén folytatódik a „legendás” Máté-Horvai osztály előadássorozata a Jurányi Házban, amely most Fenyő Iván életével foglalkozik. Őt kérdezte a Jurányi Latte a főiskolás emlékeiről, illetve arról, miért szállt ki az AlkalMáté Trupp-ból, és vajon játszik-e majd a róla szóló előadásban.
Zenés színház

Oszvald Marika: „Semmi ok az aggodalomra, jó idők járnak az operettre”

A Halhatatlanok Társulatának tagja, Kossuth- és Jászai-díjas, és cigánykerekeiről azok is ismerik, akik nem járnak operettbe. Oszvald Marika a budavári gálakoncertről, és arról is beszélt, hogy kell-e félteni az operett műfaját.
Klasszikus

Ők a King’s Singers új tagjai

A következő évtől Edward Button kontratenor és Nick Ashby basszbariton a legendás énekegyüttes új tagjaiként állnak színpadra.
Klasszikus

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Plusz

A balatonfüredi Anna-bál mítosza és a valóság

Szombaton 193. alkalommal rendezik meg a balatonfüredi Anna-bált, aminek névadó kisasszonyát lehet, hogy nem is Annának hívták.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World quincy jones

Egy életmű megünneplésének kihívásai

Az idén 85 éves Quincy Jones prominens társasággal ünnepelte a születésnapját a Papp László Budapest Sportarénában, az ő esetében azonban egy életműkoncert kivitelezése eleve problémás, a megvalósítás viszont a kényszerből leszállított elvárásokat is képes volt helyenként alulról súrolni.
Jazz/World interjú

„Próbálok nem dobosként hozzáállni a zenéléshez”

Gyárfás Attila egy sokat gondolkodó ember benyomását kelti, de a zenében pont ennek ellenkezőjére, a lehető legnagyobb ösztönösségre és szabadságra törekszik. Zenekarával nemrég jelentette meg Cloud Factory című albumát, ennek apropóján kérdeztük zenei vízióiról.
Jazz/World blues

A blues nem más, mint életérzés

Ezt vallja a VI. Óbudai Blues Fesztivál egyik amerikai fellépője, Big Daddy Willson. A július 23. és 27. közötti eseménysorozat idén is a műfaj legfontosabb hagyományaival és a legélesebb kortárs jelenével való találkozást ígéri.
Jazz/World lemez

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg júliusban!

Új – régóta időszerű – sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent magyar és külföldi kiadványok közül. Az első cikk jogán megengedjük magunknak, hogy az előző hónapok terméséből is válogassunk.
Jazz/World marokkó

Igazi riport egy marokkói popfesztiválról

Essauriában, a Gnawa és Világzene Fesztiválon járt szerzőnk, ahonnan egészen ambivalens érzésekkel távozott.