Jazz/World

Lazítani!

2007.10.05. 00:00
Ajánlom
A Cotton Club Singers 14 éves fennállása során talán a tematikus koncertjeivel aratta a legnagyobb sikereket. Ezek közül is kiemelkedtek a Sinatra-, valamint az Abba-dalok átdolgozásaiból összeállított koncertek. Október 18-án egy Hofi Géza-összeállítással lépnek a Thália Színház színpadára.

Idén a zenekar régi vágya teljesül. Egy látványos, egész estés show keretén belül Hofi Géza legsikeresebb dalait mutatja be, "Lazítani" címmel. Az énekegyüttes tagjai tízfős zenekarral készül az eseményre. A premier október 18-án lesz a Thália Színházban.

A dalok természetesen a zenekarra jellemzően vokálisan szólalnak meg egy tíz fős zenekar kíséretével. De ha már Hofi előtt tisztelegnek a tagok, a humor sem hiányozhat a show-ból. Igaz, ez főként zenei megoldásokban jelenik meg, hiszen azt a típusú humort, amit Hofi Géza képviselt, senki nem tudná hitelesen visszaadni. A dalokat újra hangszerelték, így némelyik szokatlan stílusban csendül majd fel.

A koncertanyag a legszélesebb körben mutatja be Hofi Géza zenei pályáját. A legtöbbet játszott melódiái mellett (Próbálj meg lazítani, Macskaduett, Gondolj apádra) olyanok is megszólalnak majd, amelyeket a nagyközönség nem feltétlenül Hofival azonosít (Hegedűs a háztetőn részletek, Kicsit szomorkás a hangulatom), de ő is előadta.

Hofi Géza utolsó éveiben sorra figyelemmel kísérte a Cotton Club Singers pályáját. Több alkalommal találkozott a zenekar énekeseivel, és ezen alkalmakkor mindig elmondta a véleményét, amiket azóta is megszívlel a csapat. Hofi Géza özvegye, Hoffmann Ildikó nagy örömmel vette a show létrejöttét.

A Thália Színház-beli koncert stúdió utómunkáit követően az új lemez november közepétől kapható. A lemezhez egy extra dvd is kapcsolódik, amely egy werkfilmet, a CD-n nem hallható dalok koncertváltozatát, fotókat, riportokat tartalmaz.

(2007. október 18., 19. 19:00 Thália Színház (Budapest) - Lazítani - a Cotton Club Singers Hofi Géza estje)

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Az SZFE szerint szabályt szegve zárhatták ki őket az Európai Színházi Iskolák és Akadémiák Uniójából

Az E:UTSE márciusban úgy határozott, hogy kizárja tagjai közül a Színház- és Filmművészeti Egyetemet. Döntésüket azzal indokolták, hogy a vezetőtestületben történt jelentős változások miatt az egyetem már nem tekinthető ugyanannak az intézménynek, melyet korábban felvettek. Az SZFE szerint a kizárás szabályellenes.
Vizuál

Ingyenesen látható Szomjas György kultikus filmje

Szerda éjfélig ingyenesen elérhető a FILMIO-n Szomjas György 1976-os filmje, a Talpuk alatt fütyül a szél. A Nemzeti Filmintézet ezzel az alkotással tiszteleg az április 7-én elhunyt rendezőlegenda előtt.
Klasszikus

80 éves korában elhunyt Bartalus Ilona zenepedagógus, karvezető

Az Artisjus-díjjal és a Magyar Köztársasági Érdemrend kiskeresztjével kitüntetett zenepedagógust, karvezetőt, a Duna Televízió egykori főszerkesztőjét és zenei vezetőjét hosszan tartó betegség után, 81. életévében érte a halál.
Jazz/World

Vers és elektronika a költészet napján – páros interjú Pátkai Rozinával és Fenyvesi Mártonnal

Elektronika teszi emlékezetessé Pátkai Rozina új lemezén a magyar verseket. Elektronikai eszközökre Fenyvesi Mártonnak is szüksége van, aki az utóbbi időben hangmérnökként és producerként legalább annyit dolgozott, mint gitárosként. Az életben egy párt alkotnak, kézenfekvő volt, hogy együtt ültetjük őket mikrofon elé.
Vizuál

Múzeumi miniszteri biztos lesz L. Simon László

A Magyar Nemzeti Múzeum megújításáért és a múzeumi integrációért felelős miniszteri biztossá nevezi ki L. Simon Lászlót Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere – tudatta az MTI-vel az EMMI.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Jazz/World interjú

Vers és elektronika a költészet napján – páros interjú Pátkai Rozinával és Fenyvesi Mártonnal

Elektronika teszi emlékezetessé Pátkai Rozina új lemezén a magyar verseket. Elektronikai eszközökre Fenyvesi Mártonnak is szüksége van, aki az utóbbi időben hangmérnökként és producerként legalább annyit dolgozott, mint gitárosként. Az életben egy párt alkotnak, kézenfekvő volt, hogy együtt ültetjük őket mikrofon elé.
Jazz/World pályázat

Támogatást nyújt a zeneipari háttérmunkásoknak a Fábián Juli Emlékalapítvány

A Fábián Juli Emlékalapítvány ismét pályázatot ír ki a koronavírus-járvány, az elmaradt koncertek, rendezvények és a tervezhetetlen szakmai jövő miatt nehéz helyzetbe került zeneipari háttérmunkások számára.
Jazz/World videó

A Nagymező utcáról énekel Bolyki Sára

Nagymező utca címmel jelent meg a két fiatal jazz-zenész – Bolyki Sára és Bolyki Tamás – első közös dala, amelyben felidézik a Bartók Konziban töltött éveket.
Jazz/World fonó

Rangos magyar lemezdíjra jelölték a Fonó öt lemezét

Legjobbak közé került a Balázs Elemér Group, a Cimbaliband, a Besh o droM, a Dalinda és az Ötödik Évszak lemeze a Fonogram-díjak idei jelöltjeinek listáján.
Jazz/World hír

Megvannak a Fonogram-díj idei jelöltjei

Április 24-én derül ki, kik nyerik idén a magyar zenei élet legrangosabb szakmai elismerését, a Fonogram - Magyar Zenei Díjat 18+1 kategóriában.