Jazz/World

Lazítani – Cotton Club Singers-koncert Hofi Géza dalaiból

2007.10.10. 00:00
Ajánlom
A Cotton Club Singers tagjai sajtótájékoztatójukra kukásautón érkeztek, majd elénekelték a Próbálj meg lazítani, és a Söprik az utcát című Hofi-slágert, így adva ízelítőt október 18-án és 19-én a Thália Színházban megrendezendő koncertjük anyagából, amelyből várhatóan lemez is készül.

Hofi Géza emléke előtt tisztelegve a Próbálj meg lazítani, a Söprik az utcát, a Gondolj apámra, a Kiöregedett vadászkutya és a Minden asszony életében című szerzemények mellett a Cotton Club Singers koncertjén elhangzik majd a Hegedűs a háztetőn című musical Hajnal, alkony és a Ha én gazdag lennék című dala is. A zenekar két férfitagja, László Boldizsár és Fehér Gábor az Úgy szeretnék dzsesszdobos lenni című számot adja elő. Bartus Patrícia az együttes másik új női tagjával, Mezőfi Gabival énekli Az én világom című dalt, amelyet Hofi Géza annak idején Kovács Katival adott elő. A mintegy másfél órás koncerten tizenhat-húsz dalt énekelnek. A budapesti bemutató előtt több vidéki városban – Szegeden, Debrecenben, Sopronban, Kecskeméten – is előadják a műsort. A dalokat újrahangszerelték, így a koncertprogramban latinos, blues-os, singes feldolgozású Hofi-slágerek is szerepelnek, az egyik pedig csárdással fejeződik be. A koncerteken tíztagú zenekar kíséri az énekegyüttest.

Az énekegyüttes tizennégy éves fennállása során mindig nagy sikert aratott tematikus koncertjeivel, például a legutóbbi ABBA-dalok előadásával. Hofi Géza legsikeresebb dalainak bemutatásával a zenekar régi vágya teljesül. A Thália színházbeli koncert stúdió-utómunkáit követően az új lemez a tervek szerint november közepétől lesz kapható. A lemezhez készítenek egy extra DVD-t, amely werkfilmet, a CD-n nem hallható dalok koncertváltozatát, fotókat, riportokat tartalmaz majd.

FELLÉPÉSEK

2007. október 3. Szeged, Belvárosi Mozi
2007. október 8. Kecskemét, Erdei Ferenc Kulturális és Konferenciaközpont
2007. október 9. Debrecen, Kölcsey Központ
2007. október 11. Sopron, Liszt Ferenc Konferencia- és Kulturális Központ
2007. október 12. Veszprém, Petőfi Színház
2007. október 18-19. Budapest, Thália Színház

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Vizuál

Színekkel keltették új életre Pompeii-t és Herculaneum-ot

Nemcsak a színpompás panelek érdekesek, de a helyszínek is, ahol kiállították őket. Az igazgató szerint mindez remek módja a múlt a jelen összekapcsolásának.
Zenés színház

Peller Károly: „Többet készülünk rá, mint egy gálakoncertre”

Augusztus 3-án és 4-én a budai várban adnak gálakoncertet az Operettszínház művészei. Peller Károly a felkészülés folyamatáról mesélt.
Színház

Keverni nem csak a fakanállal lehet: Marie Curie nem mindennapi élete

Marie Curie története sok szempontból a századforduló és a 20. század története. A radioaktivitás úttörő kutatójának életét feldolgozó monodráma egy egyedülálló tudós történetét meséli el, akinek volt bátorsága szembemenni a hagyományos női szerepkörrel.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World interjú

„Próbálok nem dobosként hozzáállni a zenéléshez”

Gyárfás Attila egy sokat gondolkodó ember benyomását kelti, de a zenében pont ennek ellenkezőjére, a lehető legnagyobb ösztönösségre és szabadságra törekszik. Zenekarával nemrég jelentette meg Cloud Factory című albumát, ennek apropóján kérdeztük zenei vízióiról.
Jazz/World blues

A blues nem más, mint életérzés

Ezt vallja a VI. Óbudai Blues Fesztivál egyik amerikai fellépője, Big Daddy Willson. A július 23. és 27. közötti eseménysorozat idén is a műfaj legfontosabb hagyományaival és a legélesebb kortárs jelenével való találkozást ígéri.
Jazz/World lemez

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg júliusban!

Új – régóta időszerű – sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent magyar és külföldi kiadványok közül. Az első cikk jogán megengedjük magunknak, hogy az előző hónapok terméséből is válogassunk.
Jazz/World marokkó

Igazi riport egy marokkói popfesztiválról

Essauriában, a Gnawa és Világzene Fesztiválon járt szerzőnk, ahonnan egészen ambivalens érzésekkel távozott.
Jazz/World ajánló

Klezmer színesíti a Vajdahunyadvári Fesztivált

A 27. Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál a hagyományos komolyzenei koncertek mellett idén is otthont ad a klezmer muzsikának. Július 16-án a Sabbathsong Klezmer Band koncertjét élvezhetjük, ezt követően pedig „Mozart est” várja a kikapcsolódni vágyókat.