Jazz/World

Lerch-dalok - kamarazenekaron

2007.04.02. 00:00
Ajánlom
Két éve jelent meg Lerch Isván 50. szimfónia című cd-je és dvd-je, melyen pályájának legsikeresebb dalai és filmzenéi szólalnak meg, nagyzenekari hangszereléssel. Most a zeneszerző újabb színeken és lehetőségeken gondolkozott, az április 12-i koncertjén egy kamarazenekarral lép fel a Művészetek Palotájában.

Új hangszereléssel szólalnak meg az éppen 30 esztendős V’Moto Rock máig népszerű dalai, többük az előadóként is nagyobb szerepet vállaló Lerch István tolmácsolásában. A zeneszerző vendégeket is hívott, a Gyertyákat például Sebestyén Márta énekli, reprezentálva a szerző világzene iránt táplált viszonylag újkeletű kötődését. Micheller Myrtill fellépésével helyet kap a jazz is, az est beatzenekarában pódiumra lép Csepregi Gyula, Lattmann Béla, Dörnyei Gábor, Fodó, Pintér Tibor… És ott lesz Caramel, a megasztáros győzelmet jelentő, vele egyidőben született, máig sokakat lázba hozó Jégszívvel.
Az először megszólaló hangszeres darabokat pedig a kivetített Barcsik Géza-képek teszik láthatóvá – Lerch István felkészülten lép új alkotói korszakának dallamaival a közönség elé.

(2007. április 12., 20:00; Művészetek Palotája - Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem (Budapest) - Lerch István: Slágerek szimfóniája; km.: Sebestyén Márta, Caramel, Micheller Myrtill, Csepregi Gyula, Lattmann Béla, Dörnyei Gábor, Fodo)

Programkereső

Legnépszerűbb

Könyv

Könyvtáros osztag kutatja fel a könyveket, amikre csak halványan emlékeznek az olvasók

Előfordult már, hogy egyszerűen nem tudott kiverni a fejéből egy könyvet? Néhány részletére emlékezett, de a címre vagy a szerzőre egyáltalán nem. A New York-i Közkönyvtár a legképtelenebb esetekben is próbál segíteni.
Plusz

Lemondott Lőrinczy György az NKA alelnöki posztjáról

Az Origo értesülései szerint Kásler Miklós miniszter elfogadta Lőrinczy György indokait a lemondást illetően.
Klasszikus

Bencze Máté döntős a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyében

A Magyarországot képviselő fiatal szaxofonos az öt döntős közé jutott a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyén Edinburghben.
Vizuál

Réz András: Az utolsó mozielőadás

Nem kell pánikolni, ez az írás nem Peter Bogdanovich azonos című 1971-es filmjének elemzése. És nem is apokaliptikus vízió, amelyben az utolsó mozielőadást a világvége miatt nem követik továbbiak. Hanem Réz András elmélkedik a mozi jövőjéről.
Klasszikus

Jelenleg ez a tizenkilenc éves fiú a világ legtöbbet hallgatott csellistája

Már ami a lemezeladási adatokat illeti. Sheku Kanneh-Mason fellépett a brit királyi esküvőn, és 100 ezer példányban adták el a debütáló lemezét. Még nem töltötte be a huszadik életévét.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World videó

A királynő varázsol - Ikonikus pillanatok Aretha Franklin pályájáról

Az augusztus 16-án rákban elhunyt soul királynő személye már életében kultikussá vált, amiről rengeteg videofelvétel is tanúskodik. Ezekből az emlékekből szemezgettünk.
Jazz/World gyász

Elhunyt Aretha Franklin

76 éves korában elhunyt Aretha Franklin, a soul legendás királynője, akinél nyolc éve állapítottak meg rákot.
Jazz/World hír

Elhunyt a Keresztapában is szereplő jazzénekesnő

Morgana Kinget a legtöbben Don Vito feleségeként ismerik a Keresztapában. A Grammy-jelölt jazzénekesnő 87 évesen hunyt el.
Jazz/World ajánló

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg augusztusban!

Júliusban indult sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent vagy megjelenés előtt álló magyar és külföldi kiadványok közül. Augusztusi válogatásunk már jellemzően az őszi hangulatra készít fel bennünket.
Jazz/World örökség

Kitagadták az örökségből Jean-Michel Jarre-t

Filmzeneszerző édesapja mindent a negyedik feleségére hagyott, Jean-Michel Jarre és féltestvére, Stéphanie azonban nem nyugszanak bele a dologba.