Jazz/World

Louis Armstrong Jazzfesztivál

2007.06.15. 00:00
Ajánlom
A Louis Armstrong Jazzfesztivált már negyedik éve rendezik meg a Nógrád-megyei Bánki-tó felszínére állított vízi színpadon. A fesztiválra hagyományosan június utolsó hétvégéjén kerül sor, idén június 29-30-án. Játsszon a Fidelióval és nyerjen két fesztiváljegyet!

A fesztivál szervezője a Swing Jazz Kultúráért Alapítvány, mely kuratóriumának elnöke Finok Zoltán, a Jazz Steps zenekar tagja. Az alapítvány a jazz hétvége szervezésén túl céljának tekinti a tehetséges fiatalok támogatását, pályájuk egyengetését, egyéb jazzkoncertek szervezését, hazai és külföldi jazztörténeti kutatásokat.

A fesztiválon fellépett már többek között a Bohém Ragtime Band, a Four Fathers, a Benkó Dixieland Band, a Jazz Steps, a Hot Jazz Band, a Nothing But Swing (Szlovákia), a Budapest Ragtime Band, a Jazz Band Ball (Lengyelország), Joe Muranyi and His All Stars, a Bolyki Brothers, a Shaffer’s Riffers (Csehország), az Apáti Dixieland Band és a Molnár Dixieland Band. Persze idén is érkeznek együttesek a világ minden tájáról, és egy különleges délutáni koncertre is sor kerül majd a Tó-hotel kertjében lévő, Magyarország egyetlen Louis Armstrong szobornál.

Kérdésünk: Hogy hívják Louis Armstrong magyar származású klarinétosát? (Kérjük, válaszát ne foglalja mondatba! A válasz mezőbe a teljes nevet írja!)

Ha a helyes választ az alábbi időpontig elküldi nekünk, sorsoláson vesz részt, amelyen öt szerencsés megfejtőnk két fesztiváljegyet nyer.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Klasszikus

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.
Klasszikus

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Vizuál

Kiállítják az első bécsi női fényképész századeleji portréit

Művészek, arisztokraták és más hírességek a század elejéről Klimttől Picassóig a Madame d'Ora néven dolgozó Dora Kallmus fotográfiáin a bécsi Leopold múzeumban.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World interjú

„Próbálok nem dobosként hozzáállni a zenéléshez”

Gyárfás Attila egy sokat gondolkodó ember benyomását kelti, de a zenében pont ennek ellenkezőjére, a lehető legnagyobb ösztönösségre és szabadságra törekszik. Zenekarával nemrég jelentette meg Cloud Factory című albumát, ennek apropóján kérdeztük zenei vízióiról.
Jazz/World blues

A blues nem más, mint életérzés

Ezt vallja a VI. Óbudai Blues Fesztivál egyik amerikai fellépője, Big Daddy Willson. A július 23. és 27. közötti eseménysorozat idén is a műfaj legfontosabb hagyományaival és a legélesebb kortárs jelenével való találkozást ígéri.
Jazz/World lemez

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg júliusban!

Új – régóta időszerű – sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent magyar és külföldi kiadványok közül. Az első cikk jogán megengedjük magunknak, hogy az előző hónapok terméséből is válogassunk.
Jazz/World marokkó

Igazi riport egy marokkói popfesztiválról

Essauriában, a Gnawa és Világzene Fesztiválon járt szerzőnk, ahonnan egészen ambivalens érzésekkel távozott.
Jazz/World ajánló

Klezmer színesíti a Vajdahunyadvári Fesztivált

A 27. Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál a hagyományos komolyzenei koncertek mellett idén is otthont ad a klezmer muzsikának. Július 16-án a Sabbathsong Klezmer Band koncertjét élvezhetjük, ezt követően pedig „Mozart est” várja a kikapcsolódni vágyókat.