Jazz/World

Luis Perdomo újra a BJC-ben!

2013.01.23. 16:40
Ajánlom
A félelmetes kinézetű és félelmetesen tehetséges zongorista mint zenekarvezető érkezik a BJC-be február 7-én az Alerant Jazz Estek keretében.

Luis Perdomo játékát tavaly nyáron Ravi Coltrane, majd pár hónappal később novemberben egy másik csodafúvós, Miguel Zenón kísérőjeként csodálhatta a Budapest Jazz Club közönsége.

A venezuelai születésű Luis Perdomo az egyik legfigyelemreméltóbb New York-i jazz zongorista. Azért is állíthatjuk ezt ilyen magabiztosan, mert korábbi alkalmakkal (a zseni-díjas Miguel Zenón, majd Ravi Coltrane oldalán) elsöprő játékával már ámulatba ejtette a BJC közönségét. Másik, legkevésbé sem elhanyagolható bizonyítéka tehetségének, hogy 2011-ben megjelent Universal Mind című lemezén Jack DeJohnette működik közre. Perdomo virtuóz játékát és újító gondolkodásmódját az alábbi szóló is hűen szemlélteti:

Luis Perdomo tanulmányait a Mannhattan School of Music-ban kezdte, majd a sok más hasonló klasszis útját is egyengető mester, Sir Roland Hanna oldalán a Queens College-ben fejezte be. Luis az elmúlt években a nemzetközi jazz meghatározó alakjaival játszott együtt. A közel sem teljes névsor - John Patitucci, Alice Coltrane, Dave Samuels, Jane Bunett valamint a már említett Ravi Coltrane és Miguel Zenón - jól szemlélteti, hogy a műfaj legkülönbözőbb stílusirányzataiban is képes maradandót alkotni, különös tekintettel arra, hogy koncertjei során nem kis részben saját szerzeményeit szólaltatja meg hangszerén. Játéka szárnyaló, minden technikai akadály felett álló virtuozitása a közönséget a zenehallgatás legmagasabb fokú élményével ajándékozza meg.

A zongorista zenésztársai a 2013. február 7-i Alerant Jazz Esten a "sokkal inkább harsonás, mint basszusos fejjel gondolkodó" bőgős Hans Glawischnig, és a nemzetközi sikereit tekintve kiemelkedő spanyol jazzdobos, Marc Miralta lesznek. Glawischnig játékát - saját hitvallása szerinti - sokkal inkább harsonás, mintsem nagybőgős gondolkodásmódja teszi különlegessé, míg Marc Miralta méltatása helyett elég, ha csak megemlítjük: 2009-ben Pat Metheny turnéjában a spanyol származású ütős fenomén kapott helyet a ritmusszekcióban.

Triójuk játékát jól jellemzi a muzsikusok között már-már szakzsargonnak számító magasztaló szólam: "Itt tényleg minden hang a helyén van!" Exkluzív klubkoncertről lévén szó és jegyek csak korlátozott számban kaphatóak, ezért javasoljuk mindenkinek, hogy minél hamarabb vásárolja meg belépőjét a február 7-i koncertre!

Programkereső

Legnépszerűbb

Plusz

A nagyorrú Beatle – Ringo Starr 80 éves

A Beatles egykori dobosa virtuális jótékonysági koncerttel ünnepli a kerek évfordulót.
Vizuál

Vastag porréteg alól bukkant elő az értékes Rubens-festmény

A flamand mester maga készítette azt az alkotást, amely július végén kerül kalapács alá Londonban.
Klasszikus

„Nincs rossz zenekar, csak rossz karmester” – vallotta a ma 160 éve született Gustav Mahler

160 éve született a budapesti Operaház egykori igazgatója, a későromantikus zene utolsó nagy mestere, Gustav Mahler.
Plusz

Freund Tamás a Magyar Tudományos Akadémia új elnöke

A neurobiológus a hat év után leköszönő Lovász Lászlót váltja a Magyar Tudományos Akadémia élén.
Klasszikus

Balogh Máté különdíjas lett a CESQ Nemzetközi Zeneszerzőversenyén

22 ország 53 pályaműve közül választotta ki a zsűri a nyerteseket a Central European String Quartet II. Nemzetközi Zeneszerzőversenyén.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Jazz/World ajánló

Ha esik, ha fúj – szabadtéren koncertezik a Louisiana Double & Csillagkórus

Apák énekei két zenészre, hat hangszerre, egy kortárs költőre, két torokra és három szívre július 9-én este 7 órakor.
Jazz/World ajánló

Minden hétvégén koncert a Városmajorban

Július közepétől egészen szeptember közepéig változatos és színes programkínálattal, szombat esténként pedig igazi zenei csemegének ígérkező koncertek sorával várja közönségét a Városmajori Szabadtér Színház.
Jazz/World gyász

Meghalt Ennio Morricone olasz zeneszerző

Hétfőn, 91 éves korában elhunyt Ennio Morricone olasz zeneszerző - közölte családja az ANSA hírügynökséggel.
Jazz/World magazin

KÉP-regény: Buller a Pubban

A Fidelio sorozatában hétről-hétre új fotóját – és annak történetét – osztja meg velünk a Morphoblog szerzője, morpho, azaz Hegedűs Ákos. Ezúttal egy felettébb szokatlan sajtótájékoztatót idéz fel.
Jazz/World hír

Segítséget kérnek a válság miatt a brit zenészek a kormánytól

Paul McCartney, Ed Sheeran és a Rolling Stones 1500 további zenésszel együtt azt kéri, hogy a kormány adjon támogatást az élő zenei rendezvények életben tartásához.