Jazz/World

Magányos apák éneke, nemcsak magányos apáknak

Kamaracsütörtök a Fonóban
2020.10.06. 10:30
Ajánlom
A Fonó Kamaracsütörtök sorozatának estjein fiatal, zeneileg izgalmas formációk adnak egyórás ingyenes koncerteket, ami mellé vacsorázni, italt fogyasztani is lehet.

“Nem szokványos időkben változnak koncertlátogatási szokásaink is. Ehhez igazodunk mi szervezők” – vallják a Fonóban. A Sztregova utcában eddig a szerdai táncházak, pénteki moldvai táncházak és táncoktatások, lemezbemutatók töltötték be a tereket, de a kötelező maszkviseléssel, távolságtartással a táncolás nehézkessé vált, ezért a táncházakat elnapolták, helyette igyekeznek jobbnál jobb koncerteket, távoságtartással is látogatható lemezbemutatókat, klubesteket a közönség elé tárni.

A Kamaracsütörtök sorozat estjein fiatal, zeneileg izgalmas formációk adnak egyórás ingyenes koncerteket, ami mellé vacsorázni, italt fogyasztani is lehet a pultból, akár melegebb estéken a teraszon. Olyan közönségnek tervezték ezeket az estéket, akik szeretnek meglepődni, rácsodálkozni, új előadókat megismerni, régieket új felállásban hallgatni, nem riadnak meg a szokatlantól sem és bíznak a Fonó szervezőinek ízlésében – nem fognak csalódni!

Otthonos, olykor beszélgetősen véget érő esték ezek, remek zenékkel.

Az októberi Kamaracsütörtök sorozatban lép fel a Lámpaláng akusztikus trio formációja, akik dalaik szövegét kortárs költők verseiből, és költők kortárs gondolataiból merítik. Ugyan a vers-alapú muzsikát sokan teszik be az irodalmi és színházi zene kategóriába, ők a megzenésített versek világán belül különleges, ízt képviselnek, így zenéjük nem csak az irodalomszerető emberek körében állja meg a helyét, hanem bármelyik könnyűzenét befogadó színpadon, fesztiválon, eseményen. Október 8-án a Fonóban>>>

A Louisiana Double visszatérő és szeretett vendég. Apáti Ádám, Pintér Zsolt és Lackfi János együttműködésével készült el egy magyar nyelvű, bluegrass, gospel alapú műsor, melynek zenéjét Ádám és Zsolt hozta létre és igényes szövegét Lackfi János fordította/alkotta/alakítgatta. Tehát magányos apák énekei két zenészre, hat hangszerre, egy kortárs költőre, két torokra és három szívre. Október 15-én a Fonóban>>>

Tóth Viktor megkerülhetetlen a jazz-szaxofon világában, nevét végérvényesen beírta a legnagyobbak közé. Legrégebben működő zenekara a Tercett, amely most kiegészül Pocsai Krisztina és Horváth Sára Nina jazz-énekesnőkkel. Első közös koncertjükat a közönség az Év Jazz Koncertje Díjjal jutalmazta. Október 22-én a Fonóban>>>

Balázs Tamás jazz-zongorista, zeneszerző és hangszerelő a Grazi Egyetemen tanult, majd Európa több jazzklubjában játszott triójával.  A 20. századi klasszikus zene és a jazz-hagyomány a legerőteljesebb befolyás, amely zenéjében megjelenik és gazdag, egyedi hangnemet kölcsönöz neki. Október 29-én a Fonóban>>>

Támogatott tartalom.

Fejléckép: Louisiana Double (forrás: Fonó)

Programkereső

Legolvasottabb

Vizuál

Online nézhető az utóbbi évek egyik legszebb hazai természetfilmje

Tavaly került a mozikba Fehér Zoltán hazánk vadvizeit bemutató filmje, a Vad víz – Aqua Hungarica melyet most már otthonról is megtekinthet a közönség.
Könyv

Elhunyt Fenákel Judit író, újságíró

Január 13-án, 85 éves korában elhunyt Fenákel Judit, számos regény és novelláskötet szerzője, a Szépírók Társaságának tagja – tette közzé a Múlt és Jövő folyóirat.
Könyv

Vámos Miklós: Zenére legalább annyira szükségünk van, mint tejre és kenyérre

Vámos Miklós ismét megmondja, mit érdemes elolvasni. Ezúttal Kollár-Klemencz László a Magvetőnél megjelent Öreg Banda című, legújabb családregényét ajánlja olvasóink figyelmébe.
Klasszikus

Új vezetőt kapott a Fesztivál Akadémia Budapest

Dr. Egri Gábor kulturális menedzser lett a Fesztivál Akadémia Budapest új igazgatója. A szakember korábban a Müpa értékesítési és marketingigazgatójaként, valamint több hazai és nemzetközi intézmény és projekt vezetőjeként és tanácsadójaként vált ismertté.
Plusz

Újcirkusz-előadás és Bartók arab népdalgyűjtései a Bartók Tavasz programján

Új fellépőket jelentettek be az idei Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek programjából, a fesztiválhoz új helyszínként a Magyar Zene Háza is csatlakozik.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Jazz/World ajánló

Szerb Újévi mulatsággal nyitja az évet a Fonó

Már-már hagyomány a Fonóban, hogy a város legnagyobb szilveszteri vonós táncháza után januárban a déli szláv népek szokásai szerint is elbúcsúztatják az óévet és köszöntik az új esztendőt! Január 13-án a Szerb Újévi mulatságon fellépnek a Babra és a Poklade zenekarok, valamint vendégük, Djordje Davidović szerb harmonikaművész. Bárki csatlakozhat a délszláv táncházhoz, de azt is várják, aki csak hallgatná a vérpezsdítő balkáni zenéket!
Jazz/World ajánló

Világhírű vendégekkel és az Átlátszó Hanggal kezdi az évet a Modern Art Orchestra

A Modern Art Orchestra Art of Virus című kezdeményezésének egyes számú ágának műveit hallhatja a közönség január 16-án a BMC-ben Vajda Gergely és ifj. Kurtág György, a projekt két zeneszerzőjének közreműködésével.
Jazz/World ajánló

14. születésnapját ünnepli a Budapest Jazz Club

Három virtuóz szaxofonos felejthetetlennek ígérkező produkciójával ünnepli 14. születésnapját a Budapest Jazz Club 2022. január 8-án.
Jazz/World gyász

Elhunyt Dobos Attila 

Dobos Attila zeneszerző, táncdalénekes a hatvanas években a Táncdalfesztiválokon vált ismertté. A művész 80 évesen, hétfőre virradó éjjel hunyt el budapesti otthonában - erősítette meg a hírt az MTI-nek testvére, Dobos Zsuzsanna.
Jazz/World interjú

Lovasi András: A rock and roll lassan el fog tűnni

Lovasi András harmadik szólóalbuma, a Grand Hotel Halmahera könyv formájában jelent meg. Halmahera, a csendes-óceáni sziget valóban létezik, az elvágyódás motívuma sem új a magyar folklórban, az mégis kérdéses, hogy van-e olyan hely a világon, ahol még minden szép és jó.