Jazz/World

Magyar muzsikusok Londonban

2008.05.08. 00:00
Ajánlom
Május közepén magyar zenészek sokasága mutatkozhat be a brit fővárosban: Tcha Limberger és Ifj. Szakcsi Lakatos Béla, valamint együtteseik fogják a londoni közönséget kényeztetni.

Tcha Limberger és magyar zenészekből álló cigány zenekara idén májusban Nagy-Britanniában turnézik, 12-én a londoni Balkan Fever Festival közönségének játszanak. A több mint tíz helyszínen fellépő együttes tagjai kivétel nélkül kiváló magyar muzsikusok, nem is beszélve Tcháról, akinek hegedűjátéka feledhetetlen. Tcha korábban elmondta, hogy nem szeretne új stílust teremteni, a 20-as évek cigányzenéjét szeretné ötvözni a mai érzésvilággal és hangulattal.

Ifj. Szakcsi Lakatos Béla, azaz Szakcsi Junior május 14-én London egyik legpatinásabb jazzklubjában, a 606 Jazz Clubban fog fellépni. A Londoni Magyar Kulturális Központ a 606-al közösen már több koncertet is szervezett az ”európai csereprogram” keretében. A program célja, hogy a 606 Club által meghívott külföldi zenész brit zenészekkel játsszon együtt Londonban, majd csereként a brit zenészek játszanak a másik országban. Szakcsi Junior a 606-ban Arnie Somogyival (nagybőgő) és Dave Ohmmal (dobok) fog együtt játszani.

A Szakcsi Junior Trio nagyszerű formáció, ahol három kiemelkedő zenész dinasztia tagjai egyesítik erejüket. Ifj. Szakcsi Lakatos Béla zongorán, Balázs Elemér dobon és Pecek Lakatos Krisztián pedig nagybőgőn fog játszani május 16-án este a Londoni Magyar Kulturális Központ vendégei előtt. A Trio tagjai nemcsak Magyarországon, de a világ különböző pontjain is hatalmas sikereket értek el, és London is tárt karokkal várja a tehetséges hármast.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Kétszer is látható lesz Pintér Béla népszerű előadása

Pintér Béla és Társulata online térbe költözik a leállás idején, egyik legnépszerűbb előadásukat, a Szívszakadtigot két alkalommal, december 6-án és 9-én is közvetítik.
Könyv

Közösségben alkotni – Könyv mutatja be Fodor Tamás pályájának első szakaszát

Szabadságszigetek címmel írta meg Fodor Tamás és Stúdió „K” történetét Sándor L. István. A kötet december közepén jelenik meg.
Zenés színház

Magyar kontratenor főszereplésével debütál Philip Glass operája Finnországban

Daragó Zoltán alakítja Ehnatont az azonos című Philip Glass operában, amelyet minden remény szerint a jövő évben mutatnak be Helsinkiben.
Jazz/World

Egyedül a hangszerparkban – Négy dal Barabás Lőrinc készülő lemezéről

A Fidelio közönsége hallhatja elsőként Barabás Lőrinc legújabb számait, amik a következő szólólemezen is szerepelnek majd. Hangerőt fel, húszperces koncert következik az egyik legizgalmasabb jazztrombitástól.
Színház

Ismét verset mondanak a telefonban az Örkény színészei

A társulat tagjai személyre szóló költeményekkel készülnek, amit telefonon mondanak el a programban résztvevőknek.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Jazz/World ajánló

Tom Jones és Jamie Cullum is fellép a jövő évi VeszprémFesten

Megvan a július 12. és 18. tartandó VeszprémFest két világsztárja. Már érkeznek a programok, a szervezők rendkívül gazdag kínálatot ígérnek.
Jazz/World klippremier

Egyedül a hangszerparkban – Négy dal Barabás Lőrinc készülő lemezéről

A Fidelio közönsége hallhatja elsőként Barabás Lőrinc legújabb számait, amik a következő szólólemezen is szerepelnek majd. Hangerőt fel, húszperces koncert következik az egyik legizgalmasabb jazztrombitástól.
Jazz/World fonó

Adventi dalokkal készülnek az ünnepre – Elindult a Fonó online sorozata

November 29-én útjára indult a Fonó online sorozata, melybe hétről hétre bárki bekapcsolódhat. Kubinyi Júlia népdalénekes, a Fonó népzenei művészeti vezetője adventi énekeket tanít vasárnaponként az érdeklődőknek, december 2-án pedig Gyimesi est várja a közönséget a virtuális Fonóban.
Jazz/World hír

Három napon át minden a jazz körül forog

A kilenc éve minden évben április 30-án megrendezett Nemzetközi Jazznap (International Jazz Day) magyar eseményeit a koronavírus-járvány miatt elhalasztották, azonban a szervezők most online pótolják az elmaradt koncerteket, amiket három napon keresztül, öt budapesti és egy felvidéki helyszínről közvetítenek.
Jazz/World videoklip

„Lesz még, aki rákérdez a hamisságra?” – Megérkezett Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint új klipje

Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint úgy döntöttek, hogy a pandémia okán lelassult időben nem egyben adják ki új lemezüket, hanem havonta bemutatnak egy-egy dalt. Íme a legújabb.