Jazz/World

Magyar siker az Eurosonic fesztiválon

2013.01.25. 10:48
Ajánlom
A CimbaliBand koncertjét álló ovációval fogadta Európa legnagyobb, Hollandiában megrendezett showcase-ének közönsége.

A Petőfi Rádió színeiben a CimbaliBand képviselte Magyarországot a 2013-as groningeni Eurosonic fesztiválon, Európa legnagyobb showcase fesztiválján. Unger Balázsék 2013. január 10-én hatalmas sikerrel adtak koncertet a főtéren álló Nagyszínház felső színpadán, műsorukat a közönség felállva, szűnni nem akaró ovációval jutalmazta.

Az egyetemi város nézőserege tapssal, bekiabálásokkal, közös éneklésekkel leírhatatlan hangulatot teremtett a nézőtéren a CimbaliBand többnyire nagyon is autentikus magyar népi alapú és hangszerelésű, de izzóan temperamentumos dalainak hallatán. A 45 perces show alatt végig állt a sor a terem bejáratánál, hiszen a korlátozott férőhelyek miatt csak akkor tudtak újabb nézőt beengedni, ha valaki kiment a teremből, erre pedig elég sokat kellett várni. Az EBU-s producerek közül többen is (köztük a Eurosonic munkacsoport dán elnöke, Jan Sneum) végighallgatták a koncertet, és gratuláltak a Magyar Rádió kitűnő választásához.

A koncertet a svéd közszolgálati SR rögzítette, és a Petőfi Rádió Eleven című műsorában január 18-án az Eurosonic tematikus napon sugározták. A nagy sikerre való tekintettel a műsor húsvét vasárnapi adásában megismétlik a CimbaliBand groningeni koncertjét.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Újabb nyílt levél az SZFE modellváltásáról szóló törvény kapcsán

Több mint hetven színész, rendező, színházi művész támogatta aláírásával a Színművészeti Egyetem modellváltását lehetővé tevő törvényt.
Klasszikus

Elhunyt Ida Haendel, az egykori csodagyerek, akinek Sibelius gratulált

Lengyelországban született, háromévesen felfedezték zenei tehetségét. Kanadában élte le élete jelentős részét. Sibelius levélben gratulált neki a hegedűversenyének előadásáért.
Színház

Szabó Magda: Régimódi történet – online közvetítés

A Tasnádi Csaba által rendezett történet visszarepít a múltba, ahol hasonló problémákkal küzdöttek Szabó Magda hősei, mint a mostaniak, csak szebb ruhákban.
Színház

Megszavazta az Országgyűlés az SZFE modellváltását

Az Országgyűlés július 3-án döntött a Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes által benyújtott törvényjavaslatról.
Zenés színház

Szántó Andrea: „Tőlem kérdezed, aki nem vagyok dívatípus?”

Mezzoszoprán és alt szerepekben egyaránt tündököl: Juditként érzékeny és megejtő, Carmenként vad és szenvedélyes. Ha nem söpri el a bemutatót a világjárvány, Kundry szerepében mutatkozott volna be az Operaház új Parsifal-előadásában. Szántó Andreát március elején faggattam operákról, operaszerepekről, de óhatatlanul is magasabb kérdések felé terelődött a beszélgetés.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Jazz/World magazin

KÉP-regény: Buller a Pubban

A Fidelio sorozatában hétről-hétre új fotóját – és annak történetét – osztja meg velünk a Morphoblog szerzője, morpho, azaz Hegedűs Ákos. Ezúttal egy felettébb szokatlan sajtótájékoztatót idéz fel.
Jazz/World hír

Segítséget kérnek a válság miatt a brit zenészek a kormánytól

Paul McCartney, Ed Sheeran és a Rolling Stones 1500 további zenésszel együtt azt kéri, hogy a kormány adjon támogatást az élő zenei rendezvények életben tartásához.
Jazz/World ajánló

Koncert Vaksötétben – zongora és énekhang fények nélkül

A Bodor Tibor Kulturális Egyesület a mögöttünk álló nehéz hónapok után újra, immáron hetedszer szervez Vaksötét koncertet, hogy a kikapcsolódásra és a zenére vágyó közönséget invitálhassa meg egy különleges estére.
Jazz/World lemez

Bob Dylan a legidősebb élő zenész, aki új dalokkal került a brit slágerlista élére

Új, Rough and Rowdy Ways című lemezével nyolc év után tér vissza Bob Dylan. A hetvenkilenc éves zenész albumáért rajong a kritika.
Jazz/World hír

Itt nézheted vissza a Fonó oktatóvideóit

A karanténhelyzet bevezetésének első heteiben indította el a Fonó online oktatásait Kubinyi Júlia és Berecz István vezetésével.