Jazz/World

Magyar tinik világtalálkozója

2010.08.19. 10:00
Ajánlom
Augusztus 25-éig tart a Vendégségben Budapesten – Határon túli magyar fiatalok találkozója, amelynek fővárosi programjain több nyilvános nép- és világzenei rendezvény is szerepel.

A Hungarofest Nonprofit Kft. - ÉGTÁJAK Iroda már 15. alkalommal rendezi meg ezt a határtalan ünnepet, amelynek műsorán néhány ritkán látható társulat, és néhány híres előadó is szerepel. A középiskolás korú határon túliak, akik közül a szórványmagyarságból érkezők számítanak igazán ritka vendégnek, kirándulnak például a muravidéki Lendvára, valamint Pécsre, az EKF rendezvények kedvéért, és részt vesznek az Erkel-emlékév és a Széchenyi-évforduló alkalmából szervezett programokon, vetélkedőkön. Augusztus 20-án ellátogatnak szinte az összes központi állami ünnepi megemlékezésre, de késő este a részt vevőknek lehetőségük nyílik a sepsiszentgyörgyi Jedam együttes világzenei koncertjének meghallgatására a Lánchídi színpadon, valamint a Molnár Dixieland Band és külhoni vendégeinek fellépését megnézni az Erzsébet hídi színpadon. 21-én, szombaton délután a világtalálkozó művészeti együtteseinek bemutatkozása természetesen nyilvánosan zajlik az ART-Mozaik fesztivál Lánchídi, Erzsébet hídi és Korzó színpadán (a Pesti alsó rakpart Lánchíd és Erzsébet híd közötti szakaszán). Biztosan sokan kiváncsiak a határon túli magyar híresség, Lajkó Félix fellépésére szombat este kilenctől, a lánchídi színpadon ugyanott. A találkozó záróeseménye a kedd esti búcsúbuli lesz.   

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World interjú

„Próbálok nem dobosként hozzáállni a zenéléshez”

Gyárfás Attila egy sokat gondolkodó ember benyomását kelti, de a zenében pont ennek ellenkezőjére, a lehető legnagyobb ösztönösségre és szabadságra törekszik. Zenekarával nemrég jelentette meg Cloud Factory című albumát, ennek apropóján kérdeztük zenei vízióiról.
Jazz/World blues

A blues nem más, mint életérzés

Ezt vallja a VI. Óbudai Blues Fesztivál egyik amerikai fellépője, Big Daddy Willson. A július 23. és 27. közötti eseménysorozat idén is a műfaj legfontosabb hagyományaival és a legélesebb kortárs jelenével való találkozást ígéri.
Jazz/World lemez

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg júliusban!

Új – régóta időszerű – sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent magyar és külföldi kiadványok közül. Az első cikk jogán megengedjük magunknak, hogy az előző hónapok terméséből is válogassunk.
Jazz/World marokkó

Igazi riport egy marokkói popfesztiválról

Essauriában, a Gnawa és Világzene Fesztiválon járt szerzőnk, ahonnan egészen ambivalens érzésekkel távozott.
Jazz/World ajánló

Klezmer színesíti a Vajdahunyadvári Fesztivált

A 27. Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál a hagyományos komolyzenei koncertek mellett idén is otthont ad a klezmer muzsikának. Július 16-án a Sabbathsong Klezmer Band koncertjét élvezhetjük, ezt követően pedig „Mozart est” várja a kikapcsolódni vágyókat.