Jazz/World

Marsalis szolidáris a feljelentővel

2010.01.18. 14:30
Ajánlom
Larry Ochs szaxofonművészre, mint beszámoltunk róla, egy spanyolországi jazzfesztiválon egyszerűen kihívták a rendőrséget, amiért jazz helyett kortárs zenét játszik. Wynton Marsalis nem kollégája oldalára állt.

Amióta erről szóló híradásunkat közzétettük, egyik fórumozónk felhívta a figyelmet, hogy az esetet ismertető Guardian című napilapot időközben megkereste Wynton Marsalis trombitás, a jazzélet legbefolyásosabb egyénisége azzal, hogy elküldenék ajándékba Marsalis majdnem összes, kb. 70 CD-jét a panaszt tévőnek.

Spanyol újságírók segítségével meg is találták Rafael Gisbertet, aki a lapnak elmondta, hogy ő csak vissza akarta kapni a jegy árát, de megtisztetelő, hogy Marsalis kapcsolatba akar lépni vele. Viszont Ochs egyik dobosa az inkriminált zenekarból jobban örülne, hogyha a lap nem Marsalisról és újabb népszerűséghajhász akciójáról, hanem arról az úgymond sok ezer jazz-zenészről írna, akiket a konzervatív Marsalis megsértett, amikor a panaszos mellé állt.

Hol végződik a jazz és hol kezdődik a kortárs zene? Mi a jazz? Regisztráljon és kapcsolódjon be az érdekes vitába Ön is!

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Így telt Vásáry Tamás 85. születésnapja

A torta egy zongorát mintázott, számtalan zenerajongó köszöntötte, este pedig a Fővárosi Nagycirkusz is meglátogatta. Vásáry Tamás augusztus 11-én ünnepelte a 85. születésnapját.
Jazz/World

Elkészült a Kossuth téri ünnepség és a tűzijáték zenéje

Az István király dicsérete című mű zeneszerzője Szarka Tamás, a Ghymes együttes alapító tagja, szólistaként Miklósa Erika operaénekesnő hallható.
Klasszikus

Ez a francia zenekar iPad-re cseréli a nyomtatott kottákat

Az Orchestre National d’Île-de-France a következő évadtól elfelejtheti a nyomtatott kottákat, 120 muzsikusuk ugyanis iPad-eket kap. De nem ők az egyetlen zenekar, akik lépést tartanak a technológiával.
Zenés színház

Decemberig nem lesz opera az Operában, de azért vannak jó híreink is

Szeptemberben Billy Elliotot játszanak az Erkel Színházban, a társulat vidéken, Székelyföldön, New Yorkban turnézik. Kihirdették a 2019/20-as évadot. Alighanem az Erkel Színház is be fog zárni két évre. Mutatunk néhány fotót az Eiffel Műhelyház és az Ybl-palota felújításáról is.
Színház

Vidéki előadások Budapesten

A Thália Színház szervezésében a Pesti Magyar Színház épületében rendezik meg idén szeptember 3–9. között a népszerű színházi fesztivált, amelyen hét nap alatt nyolc előadás várja majd a közönséget.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World videó

A királynő varázsol - Ikonikus pillanatok Aretha Franklin pályájáról

Az augusztus 16-án rákban elhunyt soul királynő személye már életében kultikussá vált, amiről rengeteg videofelvétel is tanúskodik. Ezekből az emlékekből szemezgettünk.
Jazz/World gyász

Elhunyt Aretha Franklin

76 éves korában elhunyt Aretha Franklin, a soul legendás királynője, akinél nyolc éve állapítottak meg rákot.
Jazz/World hír

Elhunyt a Keresztapában is szereplő jazzénekesnő

Morgana Kinget a legtöbben Don Vito feleségeként ismerik a Keresztapában. A Grammy-jelölt jazzénekesnő 87 évesen hunyt el.
Jazz/World ajánló

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg augusztusban!

Júliusban indult sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent vagy megjelenés előtt álló magyar és külföldi kiadványok közül. Augusztusi válogatásunk már jellemzően az őszi hangulatra készít fel bennünket.
Jazz/World örökség

Kitagadták az örökségből Jean-Michel Jarre-t

Filmzeneszerző édesapja mindent a negyedik feleségére hagyott, Jean-Michel Jarre és féltestvére, Stéphanie azonban nem nyugszanak bele a dologba.