Jazz/World

Megkopott harangszó

2006.09.23. 00:00
Ajánlom
Megjelent a Misztrál együttes legújabb albuma Megkopott harangszó címmel. Az előadók ezzel a lemezükkel 1456 és 1956 előtt tisztelegnek.

A lemezhez segítségül hívták barátaikat is muzsikálni: Tolcsvay Belát, Kobzos Kiss Tamást, Kis Gergely Mártont és Pusztai Gábort. A CD mellé hamarosan elkészül egy könyv is a Mikes Kiadó gondozásában, amelyhez számos köztiszteletnek örvendő embert kértek fel, hogy fogalmazzon meg gondolatokat a két neves esemény évfordulója alkalmából. Így többek között Jankovics Marcellt, Makovecz Imrét, Orosz Istvánt, Tolcsvay Bélát, Bozsony Ferencet, Raksányi Gellértet és Szigethy Gábort is.

A könyv második fejezetében egy rövid verses antológiát állítottak össze, míg a harmadikban a megzenésített verseket helyezték el. Az ünnepi könyv- és lemezbemutató 2006. október 5-én a Magyar Kultúra Alapítvany Székházának dísztermében (Szentháromság tér 3.) lesz megtartva 19 órai kezdettel. Közreműködik majd Raksanyi Gellért a nemzet színesze, Bozsony Ferenc előadóművész, Szigethy Gábor író és a teljes zenei felállás: a Misztrál együttes és barátai.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Klasszikus

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Klasszikus

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.
Vizuál

Színekkel keltették új életre Pompeii-t és Herculaneum-ot

Nemcsak a színpompás panelek érdekesek, de a helyszínek is, ahol kiállították őket. Az igazgató szerint mindez remek módja a múlt a jelen összekapcsolásának.
Klasszikus

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World interjú

„Próbálok nem dobosként hozzáállni a zenéléshez”

Gyárfás Attila egy sokat gondolkodó ember benyomását kelti, de a zenében pont ennek ellenkezőjére, a lehető legnagyobb ösztönösségre és szabadságra törekszik. Zenekarával nemrég jelentette meg Cloud Factory című albumát, ennek apropóján kérdeztük zenei vízióiról.
Jazz/World blues

A blues nem más, mint életérzés

Ezt vallja a VI. Óbudai Blues Fesztivál egyik amerikai fellépője, Big Daddy Willson. A július 23. és 27. közötti eseménysorozat idén is a műfaj legfontosabb hagyományaival és a legélesebb kortárs jelenével való találkozást ígéri.
Jazz/World lemez

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg júliusban!

Új – régóta időszerű – sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent magyar és külföldi kiadványok közül. Az első cikk jogán megengedjük magunknak, hogy az előző hónapok terméséből is válogassunk.
Jazz/World marokkó

Igazi riport egy marokkói popfesztiválról

Essauriában, a Gnawa és Világzene Fesztiválon járt szerzőnk, ahonnan egészen ambivalens érzésekkel távozott.
Jazz/World ajánló

Klezmer színesíti a Vajdahunyadvári Fesztivált

A 27. Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál a hagyományos komolyzenei koncertek mellett idén is otthont ad a klezmer muzsikának. Július 16-án a Sabbathsong Klezmer Band koncertjét élvezhetjük, ezt követően pedig „Mozart est” várja a kikapcsolódni vágyókat.