Jazz/World

Megyajazz Tokajba

2011.06.20. 22:22
Ajánlom
Tokajban jazztábor lesz július végén, amelyre június 27-éig még lehet jelentkezni. Komplett együtteseket is várnak.

A napirend az ilyen nyári táborokban megszokott, vagyis délelőtt főtárgy órák, ebéd után főtárgy és zenekari gyakorlatok, próbák és kurzusok. Esténként nyolc órától koncertek, minden nap más helyszínen. A hallgatók vigyenek magukkal hangszert, gyakorló erősítőt, kottafüzetet, Real Bookot, metronómot, mp3 lejátszót, ne hagyják otthon a személyes irataikat, a TB-kártyájukat - és a focit. A tábor hétfőn délelőtt eligazítással kezdődik, a zenekari és a főtárgy beosztást ekkor hirdetik ki. A megnyitó, a szállás és a menza a tokaji középiskola kollégiumában lesz: 3910 Tokaj, Bajcsy-Zsilinszky Endre út 18-20.

A tábor vezetője Megyaszai István (basszusgitár), tanárai: Tóth Sándor,  Pozsár Eszter - fúvós hangszerek, Eichinger Tibor, Birta Miklós, Gadó Gábor, Stefan Varga - gitár, Cseke Gábor - zongora, Szappanos György - basszusgitár, Gavallér Csaba, Berdisz Tamás - dob, Mujahid Zoltán - ének. 

Tokaji Jazz Tábor és Kulturális Fesztivál július 25-31
Jelentkezés: megyajazz@gmail.com
http://jazzcamp.blog.hu/

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Miklósa Erika az örökbefogadásról mesélt: Nagyon vártuk ezt a kislányt!

Az operaénekesnő és férje, Csiszár Zsolt a Családvarázs sorozatban mesélt arról, hogy milyen kockázatot jelentett egy olyan csecsemőt magukhoz venni, aki halva született.
Klasszikus

Fáy Miklós: „Nem a zenekar, nem a komponista, hanem maga a szimfónia a főszereplő"

Fáy Miklós hónapról hónapra programokat, könyveket, lemezeket ajánl nyomtatott magazinunk Menjél már című rovatában. Az augusztusi szám tartalmából.
Klasszikus

Ma kezdődik a Kaposfest

A kamarazenei irodalom alapműveire helyezik a hangsúlyt a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon (Kaposfest), amelyre augusztus 13. és 19. között kilencedik alkalommal kerül sor a somogyi megyeszékhelyen.
Könyv

Nyáry Krisztián: Nem a politika, hanem az olvasó fogja eldönteni, milyen könyvet vesz a kezébe

A Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatója szerint hiába erőlködnek a jobboldali, kormánypárti ideológusok, nem lehet az olvasók nélkül lecserélni az irodalmi kánont. És végső soron nem számít az író politikai beállítottsága, csak az, hogy milyen szöveget írt.
Jazz/World

Aretha Franklin a halálán van

Külföldi sajtóértesülések szerint a soul királynője nagyon beteg, családja detroiti otthonában az ágya köré gyűlve virraszt érte.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World örökség

Kitagadták az örökségből Jean-Michel Jarre-t

Filmzeneszerző édesapja mindent a negyedik feleségére hagyott, Jean-Michel Jarre és féltestvére, Stéphanie azonban nem nyugszanak bele a dologba.
Jazz/World ünnep

Elkészült a Kossuth téri ünnepség és a tűzijáték zenéje

Az István király dicsérete című mű zeneszerzője Szarka Tamás, a Ghymes együttes alapító tagja, szólistaként Miklósa Erika operaénekesnő hallható.
Jazz/World söndörgő együttes

Szentendrén látható először együtt hazánkban a Söndörgő és az Amsterdam Klezmer Band

Varázslatos zenei szikraként érkezik a szentendrei MűvészetMalomba augusztus 17-én a Söndörgő és az Amsterdam Klezmer Band.
Jazz/World hírek

Aretha Franklin a halálán van

Külföldi sajtóértesülések szerint a soul királynője nagyon beteg, családja detroiti otthonában az ágya köré gyűlve virraszt érte.
Jazz/World sárik péter

„Sokszor szitokszó a klasszikusok számára az, ha valaki jazz-zenész”

Sárik Péter jazz-zongoristával a Ritmus és hang blogon jelent meg tartalmas interjú Sümegi Noémi tollából, amelyben egyebek mellett a jazz „policájról”, zörgős cukorkákról, valamint a klasszikus és jazz-zenészek viszonyáról is szó esett a szeptember 21-ei Bartók-lemezbemutató kapcsán, ami a Zeneakadémián lesz.