Jazz/World

Mesterkurzus jazzbőgőssel

2010.11.22. 23:02
Ajánlom
A Weimari Liszt-akadémiáról érkezik jazzbőgő professzor a Köztelek utcába.

Az LFZE Jazz Tanszékén december 2-án, csütörtökön 14:30-16:00-ig a 19-es teremben Prof. Manfred Bründl, a weimari Liszt Zeneakadémia jazzbőgő és basszusgitár tanára tart zenekari műhelygakorlatot, amelyre minden érdeklődőt szeretettel vár a jazzbőgő főtárgy tanára, Csuhaj Barna Tibor.

Bründl mind bőgőn, mind basszusgitáron játszik, zeneszerzőként is tevékeny. A grazi jazztanszakon végzett 1985-ben, de klasszikus diplomát is szerzett. A Heinz Sauer Quartet, Walter Norris, Matthieu Michel, Wilson Oliveira, Bob Degen társaságában vette fel első lemezeit, Gabriele Haslerrel '89-ben duóalbumot is kiadott. 1989 óta tanít, először a Mainzi Egyetemen kapott állást. A Goethe Intézet szervezésében több távoli földrészt is bejárt válogatott zenekarokkal. Megkapta Frankfurt város jazzdíját, és '96 óta tanít a weimari jazz tanszéken - '97 és 2005 között vezette az intézményt. Silent Bass néven alapított néhány éve zenekart. Pályája során fellépett Albert Mangelsdorff, Charlie Mariano, Barry Altschul, Herb Ellis, Craig Harris, Bob Brookmeyer, Phil Wilson, Norma Winstone, Terumasa Hino, Leo Wright, Zach Danziger, Wayne Krantz, Aldo Romano, Francoise Jeanneau, Harry Pepl, Till Brönner, Ack van Rooyen, Fritz Pauer, Christof Lauer, T. M. Stevens, Matthias Schubert, Bill Elgart, Jo Nay, Simon Nabatov, Janusz Stefanksi, Stefan Bauer, Ingrid Schmithüsen, Michinori Bunya, Hugo Read, Herb Geller és mások oldalán.

Az alábbi videón Bründl egy korábbi - igaz hosszabb - mesterkurzusának (Salerno, 2009) zárókoncertjét láthatják, melyen ő is bőgőzik.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.
Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Klasszikus

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World interjú

„Próbálok nem dobosként hozzáállni a zenéléshez”

Gyárfás Attila egy sokat gondolkodó ember benyomását kelti, de a zenében pont ennek ellenkezőjére, a lehető legnagyobb ösztönösségre és szabadságra törekszik. Zenekarával nemrég jelentette meg Cloud Factory című albumát, ennek apropóján kérdeztük zenei vízióiról.
Jazz/World blues

A blues nem más, mint életérzés

Ezt vallja a VI. Óbudai Blues Fesztivál egyik amerikai fellépője, Big Daddy Willson. A július 23. és 27. közötti eseménysorozat idén is a műfaj legfontosabb hagyományaival és a legélesebb kortárs jelenével való találkozást ígéri.
Jazz/World lemez

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg júliusban!

Új – régóta időszerű – sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent magyar és külföldi kiadványok közül. Az első cikk jogán megengedjük magunknak, hogy az előző hónapok terméséből is válogassunk.
Jazz/World marokkó

Igazi riport egy marokkói popfesztiválról

Essauriában, a Gnawa és Világzene Fesztiválon járt szerzőnk, ahonnan egészen ambivalens érzésekkel távozott.
Jazz/World ajánló

Klezmer színesíti a Vajdahunyadvári Fesztivált

A 27. Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál a hagyományos komolyzenei koncertek mellett idén is otthont ad a klezmer muzsikának. Július 16-án a Sabbathsong Klezmer Band koncertjét élvezhetjük, ezt követően pedig „Mozart est” várja a kikapcsolódni vágyókat.