Jazz/World

Meszecsinka és Deti Picasso a Fonóban

2014.10.30. 11:31
Ajánlom
Játsszon a Fidelióval és legyen ott a Fonó rendhagyó estjén, ahol két népzenei gyökerekből táplálkozó alternatív formáció mutatkozik be!

November 8-án a Fonó egy este erejéig szakít a hagyományokkal és egy örmény etno rockot és egy pszichedelikus poszt-folk zenekart mutat be. Két egyéni hangú énekesnő, két külföldön is sikeres, itthoni formáció, más és más gyökerek, amelyek körberajzolják élő zenei világunkat. A Meszecsinka bejárta Európát, turnézott az Egyesült Államokban, Kanadában és Oroszországban is, új lemezük művészi videóját a Top 10-be választotta a legismertebb európai folkmagazin, a fROOTS.

A Deti Picasso Moszkva első számú örmény rock zenekara már-már budapestinek mondható, hiszen - rengeteg külföldi meghívásuk mellett - hét éve itt élnek az alapítók, és valóságos kultusz alakult ki a Szigeten és az A38-on többször fellépő zenekar körül. A Fonóban akusztikusan szólalnak meg olyan vendégekkel, mint a kiváló hárfaművész, Anasztázia Razvaljajeva, a dobos Porteleki Áron, valamint a legendás Muzsikás együttes prímása, Porteleki László. A két koncertet megelőzi Bakos Miklós Arcképrezsim, fényképmoly című kiállításának megnyitója.

Kérdésünk: Ki lesz a Deti Picasso vendége november 8-án a Fonóban?

A helyesen válaszolók közül két játékos ellátogathat partnerével a november 8-ai koncertre!

Programkereső

Legnépszerűbb

Jazz/World

Hallgasd meg az összetartozás dalát – Csík Zenekar: Hazám, hazám

Elkészült a Nemzeti Összetartozás Dala, a Csík Zenekar dalát olyan művészek éneklik, mint Miklósa Erika, Szarka Tamás és Molnár Levente.
Plusz

Komolyan kellett volna venni, amiről a Joker szólt

Thomas Wayne-nek nem kell félnie, hogy orrba vágja Arthur Flecket, hiszen pénze van. A Joker kivételes, egymilliárd dolláros közönségsikere és a jelenlegi amerikai zavargások egy narratívában illeszthetők. Vélemény.
Vizuál

Ingyenes filmek a Trianon emléknapon a Távmoziban

A korszakban játszódó ingyenesen vetített filmekkel, illetve az akkori virágzó filmes és színházi életet bemutató különleges Filmhíradóval kapcsolódik a Trianon100 eseménysorozathoz június 4-én a Budapest Film Zrt..
Színház

86 éves korában elhunyt Földi Teri

A Jászai Mari-díjas színművész halálhíréről egykori színháza, a Vígszínház számolt be.
Vizuál

Próbáld ki a tudásod a Nemzeti Múzeum Trianon 100 kvízeivel!

Bár a múzeum kapui még mindig zárva tartanak, a Nemzeti Múzeum a virtuális térben továbbra is tartja a kapcsolatot látogatóival, határon innen és túlról. A Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából egy helyre gyűjtötték a témához kapcsolódó online tartamalmainkat, kvízeinket és játékos feladataikat.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Jazz/World Trianon100

Hallgasd meg az összetartozás dalát – Csík Zenekar: Hazám, hazám

Elkészült a Nemzeti Összetartozás Dala, a Csík Zenekar dalát olyan művészek éneklik, mint Miklósa Erika, Szarka Tamás és Molnár Levente.
Jazz/World hír

Kihirdették, mely jazz együttesek kapnak támogatást

A Budapest Music Center közzétette a Köszönjük, Magyarország! program keretében támogatott magyar jazz együttesek listáját.
Jazz/World gyász

Elhunyt Lennie Niehaus amerikai szaxofonos

Az Emmy-díjas művész 90 éves korában múlt csütörtökön távozott. Az amerikai altszaxofonos, komponista számos híres film zenéjében működött közre, Clint Eastwooddal több mint két tucat moziban dolgozott együtt.
Jazz/World interjú

A Metro ötven éve vette fel az első magyar koncertlemezt

Az Egy este a Metro Klubban... című korongról a jubileum alkalmából Sztevanovity Zorán és Dusán, valamint Frenreisz Károly idézte fel emlékeit és nosztalgiázott a zenekar történetéről.
Jazz/World online közvetítés

Online jön a Müpa könnyűzenei fesztiválja, a Hey June!

Június 3. és 17. között a Müpa online közvetítéssorozata, a Müpa Home speciális Hey, June! kiadása az elmúlt évek legizgalmasabb magyar könnyűzenei koncertjeiből válogat, így hozva el a nyarat virtuálisan a Müpába és a rajongók otthonába is.