Jazz/World

Meszecsinka és Deti Picasso a Fonóban

2014.10.30. 11:31
Ajánlom
Játsszon a Fidelióval és legyen ott a Fonó rendhagyó estjén, ahol két népzenei gyökerekből táplálkozó alternatív formáció mutatkozik be!

November 8-án a Fonó egy este erejéig szakít a hagyományokkal és egy örmény etno rockot és egy pszichedelikus poszt-folk zenekart mutat be. Két egyéni hangú énekesnő, két külföldön is sikeres, itthoni formáció, más és más gyökerek, amelyek körberajzolják élő zenei világunkat. A Meszecsinka bejárta Európát, turnézott az Egyesült Államokban, Kanadában és Oroszországban is, új lemezük művészi videóját a Top 10-be választotta a legismertebb európai folkmagazin, a fROOTS.

A Deti Picasso Moszkva első számú örmény rock zenekara már-már budapestinek mondható, hiszen - rengeteg külföldi meghívásuk mellett - hét éve itt élnek az alapítók, és valóságos kultusz alakult ki a Szigeten és az A38-on többször fellépő zenekar körül. A Fonóban akusztikusan szólalnak meg olyan vendégekkel, mint a kiváló hárfaművész, Anasztázia Razvaljajeva, a dobos Porteleki Áron, valamint a legendás Muzsikás együttes prímása, Porteleki László. A két koncertet megelőzi Bakos Miklós Arcképrezsim, fényképmoly című kiállításának megnyitója.

Kérdésünk: Ki lesz a Deti Picasso vendége november 8-án a Fonóban?

A helyesen válaszolók közül két játékos ellátogathat partnerével a november 8-ai koncertre!

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Elmaradnak a Billy Elliot előadásai

Tizenöt előadás marad el a két éve futó Billy Elliotból. A közelmúltban kormányközeli oldalról kritizált musicalnek egy ezernyolcszáz férőhelyes színházat kellene megtöltenie gyakran naponta kétszer.
Vizuál

Amit ne hagyjon ki a Múzeumok Éjszakáján

Hasznos tudnivalók és szerkesztőségünk tagjainak tippjei.
Színház

Működik a kémia Vecsei H. Miklós és Mészáros Blanka között

Megkezdődtek a Szegedi Szabadtéri Játékok új Shakespeare-bemutatójának, a Rómeó és Júlia próbái Hegedűs D. Géza vezetésével.
Klasszikus

Kiállítás nyílik Bősze Ádám antikváriumának kottagyűjteményéből

Sopronban, az Ünnepi Hetek Alkalmából nyílik meg Bősze Ádám Zenei Antikváriumának kiállítása, amely a két háború közötti különleges kottacímlapjait mutatja meg az érdeklődőknek.
Zenés színház

Lőrinczy György: Ezen az úton mennék tovább

Az Operettszínház főigazgatója büszke arra, hogy sokszínű intézményt vezethet és újfajta közönséget vonz a színházuk. A kultura.hu-nak adott interjúban azt is bejelentette, újra pályázik a vezetői pozícióra.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World

Gyönyörű örmény népdalfeldolgozással jelentkezik az Antal Gábor Trió

Nem sokkal a megalakulásuk után máris nemzetközi versenyről hozta el a fődíjat a trió, akiknek örmény népzenéből ihletett új szerzeménye most a Fidelión debütál. Cikkünkben a zenekar történetéről és terveikről is mesélnek.
Jazz/World interjú

„Rockopera, csak nem rock és nem opera”

Izgalmas programzenei kísérletbe fogott a Premecz Mátyás Hammond orgonista vezette, idén 10 éves Kéknyúl Band: a bűnügyi filmek világát idézik meg a Müpa színpadán június 20-án, olyan vendégszólistákkal, mint Palya Bea és Sena. Erről kérdeztük Premecz Mátyást.
Jazz/World quincy jones

Andreas Varady nem akar iskolába menni

A magyar származású, csodagyerekként felfedezett gitáros a leghíresebb jazzmagazin, a Downbeat címlapján szereplő cikkben mondja el, miért nem akar a legjobb jazziskolákban továbbtanulni.
Jazz/World lukács miklós

Lukács Miklóssal lép fel Charles Lloyd Budapesten

A tervezettől eltérő helyszínen, a RAM Colosseumban lesz a világhírű amerikai jazzszaxofonos, Charles Lloyd és formációja, a Marvels budapesti koncertje július 1-jén.
Jazz/World ajánló

90 évesen is a legjobbak között a BJC-be látogató Lee Konitz

A Világsztárok a Budapest Jazz Clubban sorozat következő vendége az idén 90 éves Lee Konitz, aki a jazz történetének élő legendája és egyben krónikása.