Jazz/World

Mezzoforte az A38-on

2007.04.22. 00:00
Ajánlom
A Blue Music című új sorozat harmadik előadásán, április 23-án az izlandi együttes képviseli az acid-jazzt a Hajón. A márciusi Courtney Pine siker után, az április 19-i Incognitón "szétverték a hajót", napokkal az előadás előtt elkelt minden jegy, s ki tudja, mennyire könnyű a hétfői Mezzoforte előadásra beugrót váltani...

Harminc évvel ezelőtt még csupán egy tinédzser csapat volt. Mára meglehetősen nagy sztárok, szinte nincs nap, hogy valahol ne csendülne fel a Garden Party című számuk, amely a 1983-as Surprise, Surprise lemezről származik. Ezt megelőzte két album, s követte is jó pár, s bár az izlandi Mezzoforte a szigorú jazz-ítészek számára olykor könnyűnek tűnik, attól még jó, élvezhető zenét játszanak. A zenekar történetében volt pár csendesebb év - ebben három évtized alatt semmi meglepő nincs - de a jubileumra új lendületet vettek. Felvetek egy koncert DVD-t, április 13-ára kiadtak egy dupla válogatás CD-t, s e naptól kezdve egy hónapon át szinte minden nap fellépnek valahol az anyaggal. Hozzánk a német Gronau-i Jazz Fesztiválról jönnek, s másnap már Aschaffenburgban muzsikálnak. A Blue Music sorozat következő koncertje május 1-jén lesz, a De-Phazz játszik, a jegyár a szokásos 5000 Ft, de a támogató American Express úgynevezett Blue kártyájával félárért is hozzá lehet jutni a beugróhoz.

(2007. április 23. 21:00 A38 hajó (Budapest) - a Mezzoforte (IS) együttes koncertje - Blue Music sorozat)

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Miklósa Erika az örökbefogadásról mesélt: Nagyon vártuk ezt a kislányt!

Az operaénekesnő és férje, Csiszár Zsolt a Családvarázs sorozatban mesélt arról, hogy milyen kockázatot jelentett egy olyan csecsemőt magukhoz venni, aki halva született.
Klasszikus

Fáy Miklós: „Nem a zenekar, nem a komponista, hanem maga a szimfónia a főszereplő"

Fáy Miklós hónapról hónapra programokat, könyveket, lemezeket ajánl nyomtatott magazinunk Menjél már című rovatában. Az augusztusi szám tartalmából.
Klasszikus

Ma kezdődik a Kaposfest

A kamarazenei irodalom alapműveire helyezik a hangsúlyt a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon (Kaposfest), amelyre augusztus 13. és 19. között kilencedik alkalommal kerül sor a somogyi megyeszékhelyen.
Könyv

Nyáry Krisztián: Nem a politika, hanem az olvasó fogja eldönteni, milyen könyvet vesz a kezébe

A Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatója szerint hiába erőlködnek a jobboldali, kormánypárti ideológusok, nem lehet az olvasók nélkül lecserélni az irodalmi kánont. És végső soron nem számít az író politikai beállítottsága, csak az, hogy milyen szöveget írt.
Jazz/World

Aretha Franklin a halálán van

Külföldi sajtóértesülések szerint a soul királynője nagyon beteg, családja detroiti otthonában az ágya köré gyűlve virraszt érte.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World örökség

Kitagadták az örökségből Jean-Michel Jarre-t

Filmzeneszerző édesapja mindent a negyedik feleségére hagyott, Jean-Michel Jarre és féltestvére, Stéphanie azonban nem nyugszanak bele a dologba.
Jazz/World ünnep

Elkészült a Kossuth téri ünnepség és a tűzijáték zenéje

Az István király dicsérete című mű zeneszerzője Szarka Tamás, a Ghymes együttes alapító tagja, szólistaként Miklósa Erika operaénekesnő hallható.
Jazz/World söndörgő együttes

Szentendrén látható először együtt hazánkban a Söndörgő és az Amsterdam Klezmer Band

Varázslatos zenei szikraként érkezik a szentendrei MűvészetMalomba augusztus 17-én a Söndörgő és az Amsterdam Klezmer Band.
Jazz/World hírek

Aretha Franklin a halálán van

Külföldi sajtóértesülések szerint a soul királynője nagyon beteg, családja detroiti otthonában az ágya köré gyűlve virraszt érte.
Jazz/World sárik péter

„Sokszor szitokszó a klasszikusok számára az, ha valaki jazz-zenész”

Sárik Péter jazz-zongoristával a Ritmus és hang blogon jelent meg tartalmas interjú Sümegi Noémi tollából, amelyben egyebek mellett a jazz „policájról”, zörgős cukorkákról, valamint a klasszikus és jazz-zenészek viszonyáról is szó esett a szeptember 21-ei Bartók-lemezbemutató kapcsán, ami a Zeneakadémián lesz.