Jazz/World

Mi ez a hang?

2007.06.03. 00:00
Ajánlom
A Katona József Színház három napra átköltözik az A38 hajóra, ahol a Mi ez a hang? (Dzsesztetés) című, kifejezetten a hajóra készült, legújabb zenés alkotásukat mutatják be június 17., 18., 19-és este nyolctól.

Ebben az évadban a társulat azon tagjai, akik játszanak valamilyen hangszeren, lehetőséget kaptak meglévő tudásuk fejlesztésére és újak tanulására. Ennek a munkának összefoglalásaként készült el a Mi ez a hang? (Dzsesztetés) című előadás, Máté Gábor rendezésében. Talán a "Jam session" kifejezés tükrözi leghűebben a rendező szándékát. A színház fiatal művészei a jazz kialakulását és történetét idézik fel az előadásban, amelynek során Mohai Tamás zenei vezető segítségével bizonyos műveket meg is szólaltatnak hangszereik segítségével. Elsősorban az 1920-as évek Amerikáját, s annak zenéjét megelevenítő produkció az előadók reménye szerint izgalmas élményeket jelent nem csak a művészeknek, hanem a közönségnek is.

(2007. június 17., 18., 19. 20:00 A38 hajó (Budapest) - Mi ez a hang? (Dzsesztetés) - a Katona József Színház zenés előadása; km.: Fenyő Iván, Hajduk Károly, Jordán Adél, Keresztes Tamás, Kocsis Gergely, Lázár Kati, Mészáros Béla, Nagy Ervin, Pelsőczy Réka, Rezes Judit, Szacsvay László; rend.: Máté Gábor)

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World interjú

„Próbálok nem dobosként hozzáállni a zenéléshez”

Gyárfás Attila egy sokat gondolkodó ember benyomását kelti, de a zenében pont ennek ellenkezőjére, a lehető legnagyobb ösztönösségre és szabadságra törekszik. Zenekarával nemrég jelentette meg Cloud Factory című albumát, ennek apropóján kérdeztük zenei vízióiról.
Jazz/World blues

A blues nem más, mint életérzés

Ezt vallja a VI. Óbudai Blues Fesztivál egyik amerikai fellépője, Big Daddy Willson. A július 23. és 27. közötti eseménysorozat idén is a műfaj legfontosabb hagyományaival és a legélesebb kortárs jelenével való találkozást ígéri.
Jazz/World lemez

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg júliusban!

Új – régóta időszerű – sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent magyar és külföldi kiadványok közül. Az első cikk jogán megengedjük magunknak, hogy az előző hónapok terméséből is válogassunk.
Jazz/World marokkó

Igazi riport egy marokkói popfesztiválról

Essauriában, a Gnawa és Világzene Fesztiválon járt szerzőnk, ahonnan egészen ambivalens érzésekkel távozott.
Jazz/World ajánló

Klezmer színesíti a Vajdahunyadvári Fesztivált

A 27. Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál a hagyományos komolyzenei koncertek mellett idén is otthont ad a klezmer muzsikának. Július 16-án a Sabbathsong Klezmer Band koncertjét élvezhetjük, ezt követően pedig „Mozart est” várja a kikapcsolódni vágyókat.