Jazz/World

"Mirajtunk két aranypánt van"

2009.02.19. 00:00
Ajánlom
Kulturális demonstráció lesz a Gödörben február 22-én vasárnap délután 6 órától: a szervezők, fellépő művészek és közszereplők a magyarok és romák békés együttélésének jelentőségére szeretnék felhívni a figyelmet.

A szervezők a kirekesztő, bűnbakképző, általánosító, lealacsonyító és az emberi méltóságot súlyosan sértő kijelentések és véleményekkel szemben kívánnak fellépni. Az ingyenes rendezvényre mindenkit várnak.

”Két aranypánt van a homlokomon, az egyik a magyarság, a másik a cigányság.
Egyikről sem kívánok lemondani, hiszen mindkettő az enyém.”
Choli Daróczi József

A fellépők:

Bangó Margit, Nótár Mary, Stefano, L. L. Junior, Karaván Familia, Etnorom Együttes, Khamoro, Romano Drom, Szilvási Gipsy Folk Band, Caramel, Khelyipo, L. Miki, Amala, Fekete Vonat, Puskás Péter, Magyar Állami Népi Együttes, Csík zenekar, Szalóki Ági, Andreas, Muzsikás Együttes, Ternipe

Beszédet mond: Soma, Hajós András, Bíró András (alternatív Nobel-díjas), Bródy János, Kaltenbach Jenő (volt nemzeti és etnikai kisebbségi jogok országgyűlési biztosa), Choli Daróczi József (író, költő), Kótai Mihály (profi boksz világbajnok), Mihályi Gábor (koreográfus és művészeti vezető, Magyar Állami Népi Együttes)

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World interjú

„Próbálok nem dobosként hozzáállni a zenéléshez”

Gyárfás Attila egy sokat gondolkodó ember benyomását kelti, de a zenében pont ennek ellenkezőjére, a lehető legnagyobb ösztönösségre és szabadságra törekszik. Zenekarával nemrég jelentette meg Cloud Factory című albumát, ennek apropóján kérdeztük zenei vízióiról.
Jazz/World blues

A blues nem más, mint életérzés

Ezt vallja a VI. Óbudai Blues Fesztivál egyik amerikai fellépője, Big Daddy Willson. A július 23. és 27. közötti eseménysorozat idén is a műfaj legfontosabb hagyományaival és a legélesebb kortárs jelenével való találkozást ígéri.
Jazz/World lemez

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg júliusban!

Új – régóta időszerű – sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent magyar és külföldi kiadványok közül. Az első cikk jogán megengedjük magunknak, hogy az előző hónapok terméséből is válogassunk.
Jazz/World marokkó

Igazi riport egy marokkói popfesztiválról

Essauriában, a Gnawa és Világzene Fesztiválon járt szerzőnk, ahonnan egészen ambivalens érzésekkel távozott.
Jazz/World ajánló

Klezmer színesíti a Vajdahunyadvári Fesztivált

A 27. Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál a hagyományos komolyzenei koncertek mellett idén is otthont ad a klezmer muzsikának. Július 16-án a Sabbathsong Klezmer Band koncertjét élvezhetjük, ezt követően pedig „Mozart est” várja a kikapcsolódni vágyókat.