Jazz/World

Mol Jazz Fesztivál

2006.07.31. 00:00
Ajánlom
A ferencvárosi koncertsorozaton a világ jazz élvonalába tartozó külföldi és magyar muzsikusok lépnek fel. Az immár negyedik alkalommal megrendezett eseményre szeptember 13. és 17. között kerül sor.

A 12 helyszínen zajló fesztivál középpontjában ezúttal a rézfúvós hangszerek állnak majd. A Budapest Jazz Fesztivált keretező nyitó- és záróhangversenyeknek ismét a Művészetek Palotája ad otthont. A fesztivált a portugál énekes Maria João és zenekara nyitja meg. A koncert második felében Fekete-Kovács Kornél vezette Modern Art Orchestra szórakoztatja majd a közönséget, vendégük a new-yorki trombitaművész Wallace Roney lesz. A záróhangversenyen Fekete-Kovács Kornél vendégjátékával kiegészülő Tin-Tin Quintet, illetve a kanadai harsonás Tom Walsh magyar zenésztársakkal alkotott triója lép fel.

A Közraktáraknál felállított 1500 fős sátorban az európai jazz olyan sztárjai lépnek fel, mint: Miroslav Vitous, Franco Ambrosetti, Sylvain Luc, Michel Portal, Tomasz Stanko, Robin Eubanks, Eric Marienthal. A magyar jazz élvonalát Balázs Elemér, Dés László, Gadó Gábor, Szakcsi Lakatos Béla és Winand Gábor képviselik.

Az Európa Jazzhajón három uniós ország: Belgium, Hollandia és Franciaország képviselteti magát egy-egy zenekarral. A Ráday utcai szabadtéri színpadon délután, illetve a kávéházakban 23 órakor kezdődő "after hours" koncerteken számtalan hazai zenekar mutatkozik be.

A jazz különféle stílusainak megszólalási lehetőséget biztosító fesztivál, egyedülállóan gazdag, közel 40 produkciót felvonultató programválasztékkal, igényes helyszínválasztással és kiemelkedő technikai színvonallal várja a visszatérő látogatókat és a jazz új híveit is.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World interjú

„Próbálok nem dobosként hozzáállni a zenéléshez”

Gyárfás Attila egy sokat gondolkodó ember benyomását kelti, de a zenében pont ennek ellenkezőjére, a lehető legnagyobb ösztönösségre és szabadságra törekszik. Zenekarával nemrég jelentette meg Cloud Factory című albumát, ennek apropóján kérdeztük zenei vízióiról.
Jazz/World blues

A blues nem más, mint életérzés

Ezt vallja a VI. Óbudai Blues Fesztivál egyik amerikai fellépője, Big Daddy Willson. A július 23. és 27. közötti eseménysorozat idén is a műfaj legfontosabb hagyományaival és a legélesebb kortárs jelenével való találkozást ígéri.
Jazz/World lemez

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg júliusban!

Új – régóta időszerű – sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent magyar és külföldi kiadványok közül. Az első cikk jogán megengedjük magunknak, hogy az előző hónapok terméséből is válogassunk.
Jazz/World marokkó

Igazi riport egy marokkói popfesztiválról

Essauriában, a Gnawa és Világzene Fesztiválon járt szerzőnk, ahonnan egészen ambivalens érzésekkel távozott.
Jazz/World ajánló

Klezmer színesíti a Vajdahunyadvári Fesztivált

A 27. Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál a hagyományos komolyzenei koncertek mellett idén is otthont ad a klezmer muzsikának. Július 16-án a Sabbathsong Klezmer Band koncertjét élvezhetjük, ezt követően pedig „Mozart est” várja a kikapcsolódni vágyókat.