Jazz/World

Négy jazzkövet a 3. szülinapon

2011.01.02. 22:32
Ajánlom
A Budapest Jazz Club betöltötte harmadik életévét, a szülinapot pedig egyenesen diplomáciai rangra emeli.

A jazz nagykövetei elnevezés, amint azt egyszer Szakcsi Lakatos Béla egy koncerten elmesélte, arra utal, hogy egyszer elgondolkozott, kik és miért kaphatják meg A magyar kultúra nagykövete címet. (A kulturális és oktatási miniszter által 2007-ben alapított elismerést azoknak a kimagasló tehetségű embereknek adományozták, akik a magyar kultúra, Magyarország hírnevét külföldön öregbítik, többek között Szakcsinak is.) Ez a zenekar is nyilván megérdemelne egy ilyen oklevelet, tűnődott el hangosan azon a koncerten a híres zongorista. Ehhez nincs is mit hozzátenni, hacsak azt nem, hogy ez a zenekar a kubai kultúrát és a jazz multikulturális, multietnikus hagyományait is a legmagasabb és legelőkelőbb diplomáciai körökhöz méltóan képviseli, nem csak a magyar kultúrát.

Ugyanis a név egy all-star formációt takar, Szakcsi mellett Elsa Valle kubai énekesnőn és férjén, Winand Gábor énekesen és szaxofonoson túl Csepregi Gyula szaxofonos tagja az együttesnek. Az est ugyan illeszkedik a Harmónia Jazzműhely szokásos pénteki koncertjeinek sorába is, de ez az alkalom lesz az, amikor megünneplik a Budapest Jazz Club harmadik születésnapját is. Ennek köszönhetően aznap este a belépés ingyenes, ráadásul még a szokásosnál is élénkebb jam session várható, amelynek házigazdája Szakcsi Lakatos Róbert, a "nagykövet" fiának triója lesz.

Január 7. 20:30 - Budapest Jazz Club, Harmónia Jazzműhely
A Jazz Nagykövetei: Elsa Valle, Winand Gábor, Csepregi Gyula, Szakcsi Lakatos Béla
Ingyenes!

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World interjú

„Próbálok nem dobosként hozzáállni a zenéléshez”

Gyárfás Attila egy sokat gondolkodó ember benyomását kelti, de a zenében pont ennek ellenkezőjére, a lehető legnagyobb ösztönösségre és szabadságra törekszik. Zenekarával nemrég jelentette meg Cloud Factory című albumát, ennek apropóján kérdeztük zenei vízióiról.
Jazz/World blues

A blues nem más, mint életérzés

Ezt vallja a VI. Óbudai Blues Fesztivál egyik amerikai fellépője, Big Daddy Willson. A július 23. és 27. közötti eseménysorozat idén is a műfaj legfontosabb hagyományaival és a legélesebb kortárs jelenével való találkozást ígéri.
Jazz/World lemez

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg júliusban!

Új – régóta időszerű – sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent magyar és külföldi kiadványok közül. Az első cikk jogán megengedjük magunknak, hogy az előző hónapok terméséből is válogassunk.
Jazz/World marokkó

Igazi riport egy marokkói popfesztiválról

Essauriában, a Gnawa és Világzene Fesztiválon járt szerzőnk, ahonnan egészen ambivalens érzésekkel távozott.
Jazz/World ajánló

Klezmer színesíti a Vajdahunyadvári Fesztivált

A 27. Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál a hagyományos komolyzenei koncertek mellett idén is otthont ad a klezmer muzsikának. Július 16-án a Sabbathsong Klezmer Band koncertjét élvezhetjük, ezt követően pedig „Mozart est” várja a kikapcsolódni vágyókat.