Jazz/World

Népzene a Bárkán

2006.03.15. 00:00
Ajánlom
A Bárka Színház meghitt Kávézója rendhagyó népzenei estekkel várja az érdeklődőket március 24-én és 25-én.

Kőhangon, érthetően címmel Berecz András mesemondó, népdalénekes „próbálja ki” legújabb műsorát március 24-én, pénteken 22 órától. Közreműködik: Bökönyi Laura. Az előadás mottója:

„Kövek csendes, ritka, nehéz szava száll.
Lázár Ervin, Mrozek is hallotta,
a mesemondó fülét is megüti.”

Másnap Fellegajtó nyitogató címmel egy vajdasági, magyar népzenét játszó trió, Mezei Kinga (ének, derbuka), Bakos Árpád (ének, kaval, furulyák, koboz) és Mezei Szilárd (oud, koboz, derbuka) lesz a Bárka kávézójának vendége ugyancsak 22 órától. Az együttes elsősorban a moldvai népzenére összpontosít. Bakos Árpád szerteágazó népzenészi és színház-zenészi munkásságából, Mezei Kinga színésznő és rendező sajátos népdaléneklési hozzáállásából és Mezei Szilárd zeneszerző improvizatív és free-jazz muzsikusi attitűdjéből egy sajátosan értelmezett népzenei világ bontakozik ki. A trió első közös CD-je 2003 karácsonyán jelent meg.

Jegyár: 1000 Ft, jegyrendelés a 303-65-05-ös vagy a 323-1978-as telefonszámokon, illetve a jegy@barka.hu címen lehetséges.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Díjakkal ismerte el művészei munkáját az Operaház

A 2017/18-es évad zárásaként a Csillagóra Gálaesten az intézmény legrangosabb kitüntetéseit adták át, először jutalmazva Balett- és Énekkari Kamaraművészt is.
Zenés színház

Spontán, közös énekléssel zárult a miskolci operafesztivál

Dupla gálakoncerttel, utcabállal, remek hangulatban ért véget tegnap este a 18. Bartók Plusz. A friss Kossuth-díjas Sümegi Eszter még meg is énekeltette a Miskolci Nemzeti Színház közönségét.
Klasszikus

Horgas Eszter és Vásáry Tamás Budapest díszpolgára lett

A kitüntetés posztumusz díjazottja Burger Barna fotóművész és Hazay István Kossuth-díjas geodéta, az MTA tagja.
Klasszikus

Kiállítás nyílik Bősze Ádám antikváriumának kottagyűjteményéből

Sopronban, az Ünnepi Hetek Alkalmából nyílik meg Bősze Ádám Zenei Antikváriumának kiállítása, amely a két háború közötti különleges kottacímlapjait mutatja meg az érdeklődőknek.
Jazz/World

„Rockopera, csak nem rock és nem opera”

Izgalmas programzenei kísérletbe fogott a Premecz Mátyás Hammond orgonista vezette, idén 10 éves Kéknyúl Band: a bűnügyi filmek világát idézik meg a Müpa színpadán június 20-án, olyan vendégszólistákkal, mint Palya Bea és Sena. Erről kérdeztük Premecz Mátyást.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World

Gyönyörű örmény népdalfeldolgozással jelentkezik az Antal Gábor Trió

Nem sokkal a megalakulásuk után máris nemzetközi versenyről hozta el a fődíjat a trió, akiknek örmény népzenéből ihletett új szerzeménye most a Fidelión debütál. Cikkünkben a zenekar történetéről és terveikről is mesélnek.
Jazz/World interjú

„Rockopera, csak nem rock és nem opera”

Izgalmas programzenei kísérletbe fogott a Premecz Mátyás Hammond orgonista vezette, idén 10 éves Kéknyúl Band: a bűnügyi filmek világát idézik meg a Müpa színpadán június 20-án, olyan vendégszólistákkal, mint Palya Bea és Sena. Erről kérdeztük Premecz Mátyást.
Jazz/World quincy jones

Andreas Varady nem akar iskolába menni

A magyar származású, csodagyerekként felfedezett gitáros a leghíresebb jazzmagazin, a Downbeat címlapján szereplő cikkben mondja el, miért nem akar a legjobb jazziskolákban továbbtanulni.
Jazz/World lukács miklós

Lukács Miklóssal lép fel Charles Lloyd Budapesten

A tervezettől eltérő helyszínen, a RAM Colosseumban lesz a világhírű amerikai jazzszaxofonos, Charles Lloyd és formációja, a Marvels budapesti koncertje július 1-jén.
Jazz/World ajánló

90 évesen is a legjobbak között a BJC-be látogató Lee Konitz

A Világsztárok a Budapest Jazz Clubban sorozat következő vendége az idén 90 éves Lee Konitz, aki a jazz történetének élő legendája és egyben krónikása.