Jazz/World

Nicola Contéval turnézik Harcsa Veronika

2009.04.27. 00:00
Ajánlom
A fiatal énekesnő a nyár folyamán nemzetközi jazzfesztiválokon, köztük a híres Pori Jazzen lép fel a táncos jazz olasz mesterével, Nicola Contéval. A turné első állomása Take Five jazzklubban lesz, május első három napján este kilenctől hallhatjuk őket.

A koncerteken Nicola Conte gitáros és DJ műsorát, köztük pár vadonatúj dalt játszik a Veronikával kiegészült, egyébként olasz tagokból álló zenekar. A finnországi Pori Jazz két koncertje után a zenekar fellép Norvégiában (Molde Jazz), az Amsterdam Jazz Festival és az olaszországi Torre Corraro Jazz Festival keretében, majd júliusban Görögországban, az athéni jazzfesztiválon zárják a sort. Nicola Conte a tavalyi Balaton Sound Fesztiválon találkozott a külföldön is egyre ismertebb jazzénekesnővel, Harcsa Veronikával. Első közös fellépésük Rómában a Micca Klub színpadán volt, azóta pedig számos koncertet adtak Európa legjobb jazzklubjaiban Leuventől Bécsig.

(2009. május 1-3. 21:00 Take Five (Budapest) - Nicola Conte Jazz Combo feat. Harcsa Veronika; Nicola Conte (gitár), Harcsa Veronika (ének), Pietro Lussu (zongora), Pietro Ciancaglini (nagybőgő), Daniele Scampicco (szaxofon), Fabrizio Bosso (trombita, szárnykürt), Lorenzo Tucci (dob).)

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Miklósa Erika az örökbefogadásról mesélt: Nagyon vártuk ezt a kislányt!

Az operaénekesnő és férje, Csiszár Zsolt a Családvarázs sorozatban mesélt arról, hogy milyen kockázatot jelentett egy olyan csecsemőt magukhoz venni, aki halva született.
Klasszikus

Fáy Miklós: „Nem a zenekar, nem a komponista, hanem maga a szimfónia a főszereplő"

Fáy Miklós hónapról hónapra programokat, könyveket, lemezeket ajánl nyomtatott magazinunk Menjél már című rovatában. Az augusztusi szám tartalmából.
Könyv

Nyáry Krisztián: Nem a politika, hanem az olvasó fogja eldönteni, milyen könyvet vesz a kezébe

A Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatója szerint hiába erőlködnek a jobboldali, kormánypárti ideológusok, nem lehet az olvasók nélkül lecserélni az irodalmi kánont. És végső soron nem számít az író politikai beállítottsága, csak az, hogy milyen szöveget írt.
Könyv

950 személy számára állítottak ki igazolást arról, hogy Arany János rokona

Nem várt fordulat az Arany-kutatásban: az egyházi anyagkönyvek vizsgálata alapján akár 2000 élő rokona is lehet a költőnek, igaz, mind oldalági.
Jazz/World

Elkészült a Kossuth téri ünnepség és a tűzijáték zenéje

Az István király dicsérete című mű zeneszerzője Szarka Tamás, a Ghymes együttes alapító tagja, szólistaként Miklósa Erika operaénekesnő hallható.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World gyász

Elhunyt Aretha Franklin

76 éves korában elhunyt Aretha Franklin, a soul legendás királynője, akinél nyolc éve állapítottak meg rákot.
Jazz/World hír

Elhunyt a Keresztapában is szereplő jazzénekesnő

Morgana Kinget a legtöbben Don Vito feleségeként ismerik a Keresztapában. A Grammy-jelölt jazzénekesnő 87 évesen hunyt el.
Jazz/World ajánló

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg augusztusban!

Júliusban indult sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent vagy megjelenés előtt álló magyar és külföldi kiadványok közül. Augusztusi válogatásunk már jellemzően az őszi hangulatra készít fel bennünket.
Jazz/World örökség

Kitagadták az örökségből Jean-Michel Jarre-t

Filmzeneszerző édesapja mindent a negyedik feleségére hagyott, Jean-Michel Jarre és féltestvére, Stéphanie azonban nem nyugszanak bele a dologba.
Jazz/World ünnep

Elkészült a Kossuth téri ünnepség és a tűzijáték zenéje

Az István király dicsérete című mű zeneszerzője Szarka Tamás, a Ghymes együttes alapító tagja, szólistaként Miklósa Erika operaénekesnő hallható.