Jazz/World

Nicola Contéval turnézik Harcsa Veronika

2009.04.27. 00:00
Ajánlom
A fiatal énekesnő a nyár folyamán nemzetközi jazzfesztiválokon, köztük a híres Pori Jazzen lép fel a táncos jazz olasz mesterével, Nicola Contéval. A turné első állomása Take Five jazzklubban lesz, május első három napján este kilenctől hallhatjuk őket.

A koncerteken Nicola Conte gitáros és DJ műsorát, köztük pár vadonatúj dalt játszik a Veronikával kiegészült, egyébként olasz tagokból álló zenekar. A finnországi Pori Jazz két koncertje után a zenekar fellép Norvégiában (Molde Jazz), az Amsterdam Jazz Festival és az olaszországi Torre Corraro Jazz Festival keretében, majd júliusban Görögországban, az athéni jazzfesztiválon zárják a sort. Nicola Conte a tavalyi Balaton Sound Fesztiválon találkozott a külföldön is egyre ismertebb jazzénekesnővel, Harcsa Veronikával. Első közös fellépésük Rómában a Micca Klub színpadán volt, azóta pedig számos koncertet adtak Európa legjobb jazzklubjaiban Leuventől Bécsig.

(2009. május 1-3. 21:00 Take Five (Budapest) - Nicola Conte Jazz Combo feat. Harcsa Veronika; Nicola Conte (gitár), Harcsa Veronika (ének), Pietro Lussu (zongora), Pietro Ciancaglini (nagybőgő), Daniele Scampicco (szaxofon), Fabrizio Bosso (trombita, szárnykürt), Lorenzo Tucci (dob).)

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

A mi Chicagónk

A Chicago a minőségi szórakoztatóipar egy legsikerültebb darabja. Nem azért persze, mert igen jól meg van csinálva. Inkább azért, mert jól ki van találva. Nemcsak a társadalmat leplezi le, de önmagát is. Alföldi Róbert rendezésében, a Kultúrbrigád és az Átrium előadásában pedig a mi, honi állapotainkat is.
Klasszikus

Varázslatosan festő koncertközpont épül Münchenben

Az osztrák Cukrowicz Nachbaur Architekte mérnökei építik azt a koncertpalotát, amelynek nagytermében 1800 néző kaphat majd helyet.
Klasszikus

Fidelio Klasszik: Bérczes, Elsässer, Tóth Vera

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 14-én lesz hallható a 92.1-en.
Vizuál

Frida hétfőnként is fogad

A nagy érdeklődésre való tekintettel július harmadik hetétől hétfőnként is látogatható a Nemzeti Galériában a Frida Kahlo-kiállítás.
Vizuál

Száz ólomkatonát cserélt egy vetítőgépre és az egész élete megváltozott

70 film, öt feleség, kilenc gyerek. A 100 éve született Ingmar Bergman titkát próbálják megfejteni hozzátartozók, munkatársak, kutatók, köztük a rendező egykori asszisztense, a magyar származású Katinka Faragó a legendás svédről készült dokumentumfilmben.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World blues

A blues nem más, mint életérzés

Ezt vallja a VI. Óbudai Blues Fesztivál egyik amerikai fellépője, Big Daddy Willson. A július 23. és 27. közötti eseménysorozat idén is a műfaj legfontosabb hagyományaival és a legélesebb kortárs jelenével való találkozást ígéri.
Jazz/World lemez

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg júliusban!

Új – régóta időszerű – sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent magyar és külföldi kiadványok közül. Az első cikk jogán megengedjük magunknak, hogy az előző hónapok terméséből is válogassunk.
Jazz/World marokkó

Igazi riport egy marokkói popfesztiválról

Essauriában, a Gnawa és Világzene Fesztiválon járt szerzőnk, ahonnan egészen ambivalens érzésekkel távozott.
Jazz/World ajánló

Klezmer színesíti a Vajdahunyadvári Fesztivált

A 27. Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál a hagyományos komolyzenei koncertek mellett idén is otthont ad a klezmer muzsikának. Július 16-án a Sabbathsong Klezmer Band koncertjét élvezhetjük, ezt követően pedig „Mozart est” várja a kikapcsolódni vágyókat.
Jazz/World taranta fest

Szicília Budapestre költözik

Olasz zenészek, szicíliai muzsika, tüzes mediterrán táncok, közös hangszerkészítés kicsiknek és nagyoknak, hangszeres workshopok a Taranta Festen július 12-13-án az Anker’t-ben.