Jazz/World

"Nincs határ"

2008.05.09. 00:00
Ajánlom
Május 21-én és 25-én egy kivételesen tehetséges és rendkívül fiatal előadó épít zenei hidat Magyarország és Szlovákia közé: Hodek Dávid a Muzsikus Kávéház és a Komáromi Jazzbarátok Köre közös koncertjein mutatkozik be.

Lassan megszokhatjuk, hogy Pick Róbert, a Muzsikus Club Kulturális Egyesület vezetője különleges előadásokat szervez, hogy az őrmezei lakótelep házai között megbúvó Muzsikus Kávéházba minőségi élőzenét vigyen. Jazzkoncertjei és klasszikus zenei kamarahangversenyei hetente többször hozzák el a magyar zenei élet fiatal tehetségeit és világhírű művészeit a hangszerekkel díszített falak közé.

Új ötletének alapja egy Szlovákiában élő, tíz éves jazzdobos, Hodek Dávid, akinek tehetségét a közép-európai jazzvilág ámulva figyeli. A Muzsikus Club Kulturális Egyesület és a Komáromi Jazzbarátok Körének közös szervezésében olyan koncertsorozat állt össze, melyben szlovák és magyar jazz-zenészek lépnek közös színpadra Budapesten és Rév-Komáromban. Május 21-én, Maitinsky Anna Eszter Quintetje látogat el a Vág folyó torkolatában álló Szent Borbála Hajóra, május 25-én Radovan Tariska szaxofonossal Hodek Dávid érkezik a Muzsikus Kávéházba, ahol Horváth Pluto József (basszusgitár) és a Balogh ikrek – Roland (gitár) és Zoltán (zongora) – társaságában bontják le a nyelvi, generációs és – már csak régi emlékekből felidézhető - földrajzi határokat. Az előadásra vendégként bejelentkezett muzsikusok további meglepetéseket ígérnek a kávéházba kilátogató közönségnek.

(2008. május 21. 19:00 Szent Borbála Hajóétterem (Rév-Komárom) – a MAE Quintet koncertje; tagjai: Maitinsky Anna Eszter (ének), ifj. Fekete István (gitár), Hrecska Bálint (basszusgitár), Németh Tamás (dob), Tettamanti Tamás (trombita, szárnykürt); km.: Hodek Dávid (dob)

(2008. május 25. 19:00 Muzsikus Kávéház (Budapest) – "Nincs Határ"; km.: Hodek Dávid (dob), Radovan Tariska (szaxofon), Horváth Pluto József (basszusgitár), Balogh Roland (gitár), Balogh Zoltán (zongora)

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

„Csönd, zokogás, fájdalom” – Böröndi Tamásra emlékezik Bodrogi Gyula

Rövid, versnek is beillő nekrológot közölt kollégájáról a Kossuth-díjas, Nemzet Művésze címmel kitüntetett Bodrogi Gyula. Az éjjel elhunyt Böröndi Tamásra emlékezik,
Színház

Koronavírusban halt meg Böröndi Tamás

A Vidám Színpad 65 éves igazgatójának nem volt alapbetegsége - tudta meg a Blikk.
Jazz/World

Debussy a klasszikus címkéje nélkül

Megjelent Harcsa Veronika, Razvaljajeva Anasztázia és Fenyvesi Márton első közös lemeze, amelyen Debussy-dalok hallhatók modern és izgalmas köntösben, úgy, ahogy még biztosan nem találkoztunk velük. Hiányzik az a hang, amit ez a megjelenés képvisel.
Vizuál

Spilák Klára rövidfilmes alakítását díjazták New Yorkban

A magyar színésznőt az SZFE hallgatójának, Rosanics Patrik diplomamunkájában nyújtott alakításáért díjazták.
Plusz

Black Friday helyett válaszd a fenntartható életet!

Fogyasztás helyett boldogság, pénz helyett élet! Ezt üzenik ismert művészek, köztük Vecsei H. Miklós, Pokorny Lia és Kollár-Klemencz László.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Jazz/World hír

Lukács Miklósé az év jazzalbuma

A MagyarJazz.hu szakmai szavazatok alapján ismerte el az év legjobb jazzelőadóit és lemezeit. A legjobb zenekar a Modern Art Orchestra, a legjobb énekesek Winand Gábor és Hajdu Klára.
Jazz/World lemezajánló

Debussy a klasszikus címkéje nélkül

Megjelent Harcsa Veronika, Razvaljajeva Anasztázia és Fenyvesi Márton első közös lemeze, amelyen Debussy-dalok hallhatók modern és izgalmas köntösben, úgy, ahogy még biztosan nem találkoztunk velük. Hiányzik az a hang, amit ez a megjelenés képvisel.
Jazz/World jótékonyság

Gyűjtés indul nehéz helyzetben lévő népzenészek számára

Gyűjtés indul nehéz helyzetben lévő népzenészek megsegítésére; az Összefogás hagyományőrző mesterekért elnevezésű kampány zárásaként december 19-én online jótékonysági gálaestet szervez a Hagyományok Háza.
Jazz/World gyász

Elhunyt Mihály Tamás, az Omega basszusgitárosa

73 éves korában elhunyt Mihály Tamás, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zenész, az Omega basszusgitárosa – tudatta Facebook oldalán a zenekar.
Jazz/World interjú

Sárik Péter: Nekem kell a csend, a séta a Duna-parton

A hazai jazz élet egyik megkerülhetetlen alakja Sárik Péter. Triójával rendszeresen fellép hangversenytermekben, jazzklubokban, zenei fesztiválokon. Ceglédi. Vele is forgatott a Partitúra a ceglédi adásához, csakhogy online, ugyanis Sárik Péterék akkor éppen Frankfurtban koncerteztek. A beszélgetés szombaton látható a Duna tévén, 14.30-kor. A Fidelio.hu-nak pedig további érdekességekről is mesélt.