Jazz/World

November a Hagyományok Házában

2006.11.08. 00:00
Ajánlom
Az ősz utolsó hónapjában is színes programmal várja a látogatókat a Hagyományok Háza. Íme egy kis ízelítő.

November 9-én nyílik meg Bartók Béla, a népzenekutató című kiállítás. A tárlatot Somfai László akadémikus nyitja meg délután három órakor a Hagyományok Háza első emeleti előcsarnokában. Bartók-gyűjtötte magyar, román és szlovák dallamok előadásával közreműködik Herczku Ágnes (ének), Agócs Gergely (duda, fujara), Pál István „Szalonna” (hegedű) és Gombai Tamás (hegedű).

November 10-én szakmai találkozót tartanak a Hagyományok Háza munkatársai, amelyen az eltelt öt év eredményeinek bemutatása mellett közös gondolkodásra is hívják a volt és leendő szerzőiket, kiadványaikat munkájuk során használó pedagógus kollégákat és tanítványaikat, a képzéseinket jelenleg látogató, illetve végzett hallgatóinkat egyaránt. Elsőrendű céljuk az, hogy közösen megtalálják a rendelkezésre álló szűkös források legcélszerűbb felhasználási területeit. Kapcsolódási pontokat, együttműködési lehetőségeket keresnek továbbá a megyei, regionális közművelődési központok szakembereivel, hogy enyhítsék a terület Budapest-központúságát.

Az Aprók tánca az elmúlt évhez hasonlóan ebben a tanévben is minden pénteken szeretettel várja azokat a játszani, táncolni, énekelni, illetve kézműveskedni vágyó gyerekeket és szüleiket, akik szeretnének megismerkedni az évkörhöz tartozó ünnepeink- és jeles napjaink szokásaival.

A Magyar Állami Népi Együttes első alkalommal mutatja be Corvin téri székházában a Naplegenda című előadást. 2006. november 23-án és 24-én 20:00 órakor látható a 2001. óta nagy sikerrel játszott produkció.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Mi történik, ha Don Giovanniból RockGiovanni lesz?

Ütős napunk volt tegnap Miskolcon. Délután stand-up, este pedig a várva várt idei népopera: a RockGiovanni. Nevettünk, izgultunk, elámultunk, ünnepeltünk, kutyagoltunk, fáztunk... És persze jól el is fáradtunk. De megérte.
Zenés színház

Bartók Plusz Operafesztivál: Rohanok koncertről koncertre

Milyen jó is azoknak, akik nem szeretik a klasszikus zenét! Jaj nem, persze nem úgy értem, szóval milyen könnyű is azoknak... Hm, nem, nem könnyű, sőt... Akkor meg milyen jó azoknak, akik két-három helyen is tudnak lenni egyszerre! Olyan meg nincs...
Klasszikus

87 évesen elhunyt Gennagyij Rozsgyesztvenszkij

A világhírű orosz karmester több ízben járt Magyarországon is. Több mint félszáz művet írtak neki kortárs zeneszerzők.
Klasszikus

Daganatos betegségből gyógyuló sorstársainak gyűjt a Virtuózok döntőse

Lukács Gergely tavaly a döntőig jutott a Virtuózok tehetségkutató műsorban. A tubaművész most egy fontos ügy érdekében kéri közönségének támogatását. A rákból felépült művész a Démétér ház daganatos betegségből gyógyuló lakóinak szeretne segíteni, akik ugyanazt a nehéz utat járják végig, amit egykor ő.
Színház

Székely Krisztát, Kováts Adélt és a kolozsvári társulatot is díjazta a POSZT

A XVIII. Pécsi Országos Színházi Találkozó szakmai, színész- és közönségzsűrije idén is döntött a fesztivál díjairól. A Kolozsvári Állami Magyar Színházé a legjobb előadásnak járó elismerés, a Fidelio támogatásával átadott legjobb 30 év alatti színésznőnek járó díjat Szakács Hajnalka vehette át. Íme a díjazottak listája!

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World lukács miklós

Lukács Miklóssal lép fel Charles Lloyd Budapesten

A tervezettől eltérő helyszínen, a RAM Colosseumban lesz a világhírű amerikai jazzszaxofonos, Charles Lloyd és formációja, a Marvels budapesti koncertje július 1-jén.
Jazz/World ajánló

90 évesen is a legjobbak között a BJC-be látogató Lee Konitz

A Világsztárok a Budapest Jazz Clubban sorozat következő vendége az idén 90 éves Lee Konitz, aki a jazz történetének élő legendája és egyben krónikása.
Jazz/World rustico

Alázattal kísérletezni

Kubinyi Júlia már tizenévesen nyakig benne volt a népzenei koncertéletben, hiszen a Dűvő Zenekar énekeseként rengeteg helyen játszottak. Most izgalmas mérföldkőhöz érkezett, amikor Szokolay Dongó Balázzsal és Zimber Ferenccel közös, Rustico című lemezén újraértelmezték a népi hangzásvilágot.
Jazz/World

Billy Cobhammal és Richard Bonával vár a SopronDrum Fesztivál

A június 15-én kezdődő SopronDrum ütősfesztiválon világhírű ütőszenészek és világzenei előadók muzsikáján keresztül ismerhetjük meg az ütős zene sokszínűségét a fertőrákosi barlangszínház gyönyörű környezetében és Sopronban.
Jazz/World zenés állatkerti esték

Hallgasson zenét az Állatkert csodás környezetében!

A Fővárosi Állat- és Növénykert idén is válogatott nyáresti koncertekkel várja a zenerajongókat július 4-étől minden szerdán.