Jazz/World

Nyáresti Gipsy Jazz koncertek

2006.06.02. 00:00
Ajánlom
A Pesti Vármegyeháza Díszudvarán július 20. és augusztus 17. között kerül sor a Nyáresti Gipsy Jazz Fesztiválra. Az eseményt a Sambosi Bt. rendezi.

A szervezet célja a jazz, a népzene és a kisebbségi kultúrák megismertetése és népszerűsítése. A mostani programmal elsősorban az itthoni és külföldi pályakezdő művészeket szeretnék fellépési lehetőséghez juttatni.

A Sambosi Bt. 13 éve tevékenykedik a jazzért, a népzenéért és a kisebbségi kultúrákért. Az elmúlt 10 évben koncertjeiken több olyan magyar zenész is fellépett, akik nemcsak Európa, hanem a világ legjelentősebb színpadain is szívesen látott vendégek. Köztük volt Snétberger Ferenc, Dés László, Tony Lakatos, Roby Lakatos és Szakcsi Lakatos Béla is.

PROGRAM

Július 20.
No Limit Gipsy Jazz Quartett
Szolnoki Dóra Jazz Quintett

Július 27.
Pozsár Eszter Trans-Formation Jazz
Szalóki Ágnes lemezbemutató koncertje

Augusztus 3.
Tony Lakatos – Gipsy Colours lemezbemutató koncert

Augusztus 5. 19:00
Tony Lakatos – Gipsy Colours lemezbemutató koncert
Az esemény Szentendrén lesz, a Szentendrei Művelődési és Művészeti Intézményei rendezésében.

Augusztus 10.
Fiatal Gipsy Jazz előadók
Pecek Lakatos Trió
Szőke Nikoletta Quartett

Augusztus 17.
Oláh Kálmán Sextett

A koncertek kezdési ideje 20 óra.

(Jegyek 1 órával a koncert előtt 2000, 2800 és 3000 Ft-os áron, valamint az ismert jegypénztárakban kaphatók.)

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

10 érdekesség a ma 75 éves Marton Éváról

Június 18-án ünnepli hetvenötödik születésnapját Marton Éva Kossuth-díjas operaénekes, a Magyar Szent István-rend birtokosa, a Corvin-lánc kitüntetettje, a nemzet művésze.
Zenés színház

Díjakkal ismerte el művészei munkáját az Operaház

A 2017/18-es évad zárásaként a Csillagóra Gálaesten az intézmény legrangosabb kitüntetéseit adták át, először jutalmazva Balett- és Énekkari Kamaraművészt is.
Vizuál

Makulátlan pálya - a színész, akinek minden filmjét Oscarra jelölték

Marlon Brando? Daniel Day-Lewis? Esetleg Jack Nicholson? Valószínűleg ők ugranak be először, ha minden idők legjobb színészére gondolunk. Pedig a legtökéletesebb filmográfiája valószínűleg John Cazale-nak volt - ehhez azonban sajnos korai halála is hozzájárult.
Zenés színház

Spontán, közös énekléssel zárult a miskolci operafesztivál

Dupla gálakoncerttel, utcabállal, remek hangulatban ért véget tegnap este a 18. Bartók Plusz. A friss Kossuth-díjas Sümegi Eszter még meg is énekeltette a Miskolci Nemzeti Színház közönségét.
Vizuál

Száz év magyar plakátjai a Magyar Nemzeti Múzeumban

Sör és vetőmag plakátok, színházi és politikai hirdetések is megtalálhatóak a Tolongó idők című időszaki kiállításon.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World

Gyönyörű örmény népdalfeldolgozással jelentkezik az Antal Gábor Trió

Nem sokkal a megalakulásuk után máris nemzetközi versenyről hozta el a fődíjat a trió, akiknek örmény népzenéből ihletett új szerzeménye most a Fidelión debütál. Cikkünkben a zenekar történetéről és terveikről is mesélnek.
Jazz/World interjú

„Rockopera, csak nem rock és nem opera”

Izgalmas programzenei kísérletbe fogott a Premecz Mátyás Hammond orgonista vezette, idén 10 éves Kéknyúl Band: a bűnügyi filmek világát idézik meg a Müpa színpadán június 20-án, olyan vendégszólistákkal, mint Palya Bea és Sena. Erről kérdeztük Premecz Mátyást.
Jazz/World quincy jones

Andreas Varady nem akar iskolába menni

A magyar származású, csodagyerekként felfedezett gitáros a leghíresebb jazzmagazin, a Downbeat címlapján szereplő cikkben mondja el, miért nem akar a legjobb jazziskolákban továbbtanulni.
Jazz/World lukács miklós

Lukács Miklóssal lép fel Charles Lloyd Budapesten

A tervezettől eltérő helyszínen, a RAM Colosseumban lesz a világhírű amerikai jazzszaxofonos, Charles Lloyd és formációja, a Marvels budapesti koncertje július 1-jén.
Jazz/World ajánló

90 évesen is a legjobbak között a BJC-be látogató Lee Konitz

A Világsztárok a Budapest Jazz Clubban sorozat következő vendége az idén 90 éves Lee Konitz, aki a jazz történetének élő legendája és egyben krónikása.