Jazz/World

Nyitott Műhely Alapítvány

2006.11.01. 00:00
Ajánlom
Legyen Ön is a kultúra mecénása, és támogassa lehetőségei szerint az Nyitott Műhely Alapítványt! Létre jött a Nyitott Műhely Alapítvány, és ezzel kezdetét vette a Nyitott Műhely Támogató Körének szervezése is Madocsai Dániel vezetésével.

Mivel Finta László, a Nyitott Műhely vezetője a Műhely spontán kialakult kulturális missziójának szolgálatát tekinti legfőbb feladatának, a Műhely működésének és működtetésének egyéb területein jelentős segítségre és támogatásra szorul már régóta. Az alapítvány létrehívói úgy gondolták, hogy ezen feladatok egy részét megpróbálják szervezett formában átvállalni tőle: ebben kérik a Nyitott Műhelyt kedvelőket is.

Talán nem mindenki számára tudott, de a nyár elején a Műhely léte is veszélyben forgott, amit akkor baráti összefogással sikerült elhárítani. Hogy erre ne kerüljön sor, ismét megalakul a Nyitott Műhely Támogató Kör, amelynek feladata adományok gyűjtése háromféle módon: 1) pénzbeli hozzájárulások gyűjtése; 2) tárgyi adományok (a Műhelyben értékesíthető vagy felhasználható eszközök, tárgyak, áruk) gyűjtése; 3) önkéntes munkák, tevékenységek koordinálása.

Aki rendszeres anyagi támogatást tud nyújtani, az egy tagsági kártyát, valamint 10% kedvezményt kap a belépőjegyek árából, valamint év végén igazolást a befizetésről, amely leírható az adóalapból. A támogatók vállalhatnak 500, 1.000, 2.000, 3.000 és 4.000 Ft-os havi hozzájárulást. Az ő neveiket – amennyiben hozzájárulnak – a honlapon megjelenítik. Kiemelt támogató az lehet, aki 5000 forintot vagy annál nagyobb összeget utal át havonta az Alapítvány számlájára. Ők még külön is szerepelhetnek a Műhelyben kifüggesztett táblán. Ha valaki abban a szerencsés helyzetben van, hogy otthonról tudja intézni banki ügyeit, máris csatlakozhat, és egy rendszeres havi átutalással beléphet a Támogató Körbe. (Az átutaláshoz írja be a TM jelölést, és ha élni akar a kedvezményekkel, adja meg adatait is, és jelezze ezt a Műhelyben személyesen vagy az alábbi e-mail címen: madocsaidaniel@chello.hu. Nyitott Műhely Alapítvány Raiffeisen Bank: 12001008-00132381-00100007). Aki személyesen bejön a Műhelybe, kérheti Finta Lászlótól azt a kék dossziét, amelyben felajánlását megteheti. Senki ne gondolja, hogy nem tud segíteni, mert sok kicsi, sokra megy!

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Elmaradnak a Billy Elliot előadásai

Tizenöt előadás marad el a két éve futó Billy Elliotból. A közelmúltban kormányközeli oldalról kritizált musicalnek egy ezernyolcszáz férőhelyes színházat kellene megtöltenie gyakran naponta kétszer.
Vizuál

Amit ne hagyjon ki a Múzeumok Éjszakáján

Hasznos tudnivalók és szerkesztőségünk tagjainak tippjei.
Klasszikus

Kiállítás nyílik Bősze Ádám antikváriumának kottagyűjteményéből

Sopronban, az Ünnepi Hetek Alkalmából nyílik meg Bősze Ádám Zenei Antikváriumának kiállítása, amely a két háború közötti különleges kottacímlapjait mutatja meg az érdeklődőknek.
Színház

Működik a kémia Vecsei H. Miklós és Mészáros Blanka között

Megkezdődtek a Szegedi Szabadtéri Játékok új Shakespeare-bemutatójának, a Rómeó és Júlia próbái Hegedűs D. Géza vezetésével.
Jazz/World

Gyönyörű örmény népdalfeldolgozással jelentkezik az Antal Gábor Trió

Nem sokkal a megalakulásuk után máris nemzetközi versenyről hozta el a fődíjat a trió, akiknek örmény népzenéből ihletett új szerzeménye most a Fidelión debütál. Cikkünkben a zenekar történetéről és terveikről is mesélnek.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World

Gyönyörű örmény népdalfeldolgozással jelentkezik az Antal Gábor Trió

Nem sokkal a megalakulásuk után máris nemzetközi versenyről hozta el a fődíjat a trió, akiknek örmény népzenéből ihletett új szerzeménye most a Fidelión debütál. Cikkünkben a zenekar történetéről és terveikről is mesélnek.
Jazz/World interjú

„Rockopera, csak nem rock és nem opera”

Izgalmas programzenei kísérletbe fogott a Premecz Mátyás Hammond orgonista vezette, idén 10 éves Kéknyúl Band: a bűnügyi filmek világát idézik meg a Müpa színpadán június 20-án, olyan vendégszólistákkal, mint Palya Bea és Sena. Erről kérdeztük Premecz Mátyást.
Jazz/World quincy jones

Andreas Varady nem akar iskolába menni

A magyar származású, csodagyerekként felfedezett gitáros a leghíresebb jazzmagazin, a Downbeat címlapján szereplő cikkben mondja el, miért nem akar a legjobb jazziskolákban továbbtanulni.
Jazz/World lukács miklós

Lukács Miklóssal lép fel Charles Lloyd Budapesten

A tervezettől eltérő helyszínen, a RAM Colosseumban lesz a világhírű amerikai jazzszaxofonos, Charles Lloyd és formációja, a Marvels budapesti koncertje július 1-jén.
Jazz/World ajánló

90 évesen is a legjobbak között a BJC-be látogató Lee Konitz

A Világsztárok a Budapest Jazz Clubban sorozat következő vendége az idén 90 éves Lee Konitz, aki a jazz történetének élő legendája és egyben krónikása.