Jazz/World

Óbudai hangulat slágerekkel, dalokkal, felvonulással

2006.06.28. 00:00
Ajánlom
Az Óbudai Nyár június elejétől szeptember végéig tartó, többféle műfajt magában foglaló programsorozatának kedvelt eseményei a zenés estek a századfordulós Fő téren. Népszerű együttesek ingyenes koncertjeire várják a közönséget a szervezők.

A Hot Jazz Band június 30-án, pénteken este hét órától ép fel ismert és újra felfedezett régi filmslágerekkel. Koncertjük különleges nyitánya az óbudai városháza 100 éves épületének szentelt másnapi, július 1-jei este ünnepi eseményeinek. Ezen a szombati napon a kor divatját, szokásait, közlekedését, szórakozási formáit megidézve, egy rövid időre visszaálmodhatjuk magunkat a száz évvel ezelőtti Óbudára. A hamisítatlan hangulatú "óbudai időutazásról" a soroksári Lustige Musikanten hagyományőrző együttesének fél hétkor kezdődő műsora, valamint ezt követően a Tűzoltózenekar látványos felvonulása gondoskodik. Boldog békeidők címet viseli az este fél kilenckor kezdődő Pest, Buda, Óbuda slágereit felidéző előadás, amelyben többek között Szabó Gyulával, a Stúdió 11 zenekarral, valamint a Zsadon Andrea és Szolnoki Tibor vezette Operettvilág Együttes énekeseivel, táncosaival találkozhat a közönség.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Ez a klarinétos nem jutott be álmai iskolájába, mert a barátnője hamis elutasító levelet küldött neki

Szegény Eric Abramovitz hétéves kora óta egy Los Angeles-i konzervatóriumban akart tanulni, de a barátnője nem akarta, hogy a fiú olyan messze költözzön tőle, és akcióba lépett.
Zenés színház

Amerikáig is eljutott a nagy port kavart Billy Elliot-ügy híre

Az egyik legnépszerűbb hollywoodi portál „gaygate”-ről, azaz meleg-botrányról ír az elmaradt előadásokkal kapcsolatban.
Tánc

Mesternő, nagybetűvel

Lőrinc Katalin egy személyben aktív táncos, pedagógus és teoretikus. Június 25-én a Müpában mutatkoznak be tanítványai, akik már az ő új oktatási metódusa szerint végeztek a Táncművészeti Egyetemen. Emellett nemrég megjelent, A test mint szöveg című könyvéről is beszélgettünk.
Vizuál

Instagramon dokumentálta apja halálát egy fotós

Apja élete utolsó tanítását akarta átadni fiának, akinek teljesen hiányzott addigi életéből - fia pedig így, fotókon keresztül próbálta feldolgozni a tragédiát. A sorozat végül mindkettőjük számára sokkal többet adott.
Zenés színház

Gördülő titkárság az Operában

Az Ybl-palota korszerűsítése új kihívások elé állította az Opera művészeti osztályait, a nehézségekből azonban igyekeznek előnyt kovácsolni: az Andrássy úti játszóhely kiesését az új évadban is nagyszabású turnék egész sorával tervezik ellensúlyozni.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World

Gyönyörű örmény népdalfeldolgozással jelentkezik az Antal Gábor Trió

Nem sokkal a megalakulásuk után máris nemzetközi versenyről hozta el a fődíjat a trió, akiknek örmény népzenéből ihletett új szerzeménye most a Fidelión debütál. Cikkünkben a zenekar történetéről és terveikről is mesélnek.
Jazz/World interjú

„Rockopera, csak nem rock és nem opera”

Izgalmas programzenei kísérletbe fogott a Premecz Mátyás Hammond orgonista vezette, idén 10 éves Kéknyúl Band: a bűnügyi filmek világát idézik meg a Müpa színpadán június 20-án, olyan vendégszólistákkal, mint Palya Bea és Sena. Erről kérdeztük Premecz Mátyást.
Jazz/World quincy jones

Andreas Varady nem akar iskolába menni

A magyar származású, csodagyerekként felfedezett gitáros a leghíresebb jazzmagazin, a Downbeat címlapján szereplő cikkben mondja el, miért nem akar a legjobb jazziskolákban továbbtanulni.
Jazz/World lukács miklós

Lukács Miklóssal lép fel Charles Lloyd Budapesten

A tervezettől eltérő helyszínen, a RAM Colosseumban lesz a világhírű amerikai jazzszaxofonos, Charles Lloyd és formációja, a Marvels budapesti koncertje július 1-jén.
Jazz/World ajánló

90 évesen is a legjobbak között a BJC-be látogató Lee Konitz

A Világsztárok a Budapest Jazz Clubban sorozat következő vendége az idén 90 éves Lee Konitz, aki a jazz történetének élő legendája és egyben krónikása.