Jazz/World

Ötéves a Tűzraktér

2010.06.24. 10:26
Ajánlom
A születésnapot a Hegedű utcában természetesen nyilvános bulival ünneplik, lesz sanzonkoncert, tűzoltózenekar, impró minden mennyiségben és persze DJ-k reggelig.

A Tűzraktér Független Kulturális Központ és Alkotóház június 25-én ünnepli 5. születésnapját. Ígéretük szerint ebből az alkalomból a buli színes, barátságos, jóízű, látványos, ritmusos és dallamos jelleget ölt. Este hétkor a Kertben az AKT színésznőzenekar francia sanzonokat, táncdalokat énekel és játszik, eredeti nyelven zongora-, dob-, és szaxofonkísérettel, valamint számos show elemmel tarkítva. Nyomukban Császári Gergő, a magyar underground új generációjának egyik tehetséges énekes-gitárosa és dalszerzője veszi birtokba a kertet. Duópartnere a szájharmonikás Rabi Márton, a különc underground blues zenekar, a Magic Mosquitoz frontembere.

A Tűzraktér lényegének megfelelő mozgás- és zenei improvizatív szituációk kezdődnek este nyolctól épületszerte, két (minimum) országos hírű, sokoldalúságáról ismert előadóval, Palya Beával és Ágoston Bélával. Fél tíztől a Tűzraktér Testvériség Tűzoltózenekar koncertje tesz rá egy lapáttal - ha nem is a tűzre, de a hangulatra biztosan. A rendhagyó koncertre - szocreál tűzoltó-egyenruhában - a professzionális Tűzoltózenekar 12 tagja vállalkozott. A csapból is funk és groove fog folyni, ami szinte átmenet nélkül vezet át Bem (nem apó) DJ szettjébe. Őt további gyújtó hatású DJ-k követik: Keyser, Gandharva és Mistermasters.

Aki még ekkor is ragaszkodik a hangszereket tekergető zenekeltő egyedekhez, keresse a Riddim Colony Acoustix Live-ot a Koncertteremben este tíztől, a Pincében tervezett stúdió őszi megnyitását pedig a GAS Station játéka előlegezi meg.

Tűzraktér születésnap
Június 25, 19:00

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Könyv

„Nem akarom elszpoilerezni a saját könyvemet!” – Mészáros Dorka a Lírástudók vendége

A fiatal író ifjúsági regények szerzőjeként kezdte karrierjét, most már felnőtteknek ír. Lendületes, vérfagyasztó krimije megjelenése alkalmából látogatott el a Lírástudók stúdiójába, ahol Grisnik Petra kérdezte.
Plusz

Tóth Krisztina, Székely Csaba és Erdős Virág kéziratára is lehet licitálni a Freeszfe aukcióján

A Freeszfe januárban ünnepli megalakulásának második évfordulóját. A támogatóik – színművészek, rendezők, írók, televíziós személyiségek, képzőművészek –felajánlásaiból az Egyesület online jótékonysági aukciót rendez december 17-én.
Vizuál

Elhúzza az aranycsíkot a legújabb Kolodko-mini

Satuba fogott Rejtő-kötet és egy 14 karátos kisautó szerepel azokon a képeken, amelyeket Kolodko Mihály osztott meg közösségi oldalán.
Színház

Deficit – Csurka István darabja a Vigadóban

December 5-én, a Pesti Vigadó Sinkovits Imre Kamaraszínpadán tekinthetjük meg a Zentai Magyar Kamaraszínpad vendégelőadását, a Kossuth- és Jászai Mari-díjas Szilágyi Tibor rendezésében.
Vizuál

Vádirat az üdvözítő mártíromság dicsőítése ellen – kritika A csoda című filmről

Ha egy összetett mondatra kellene lecsupaszítanunk a Netflix új filmdrámájának gondolatát, ez lenne az: morálisan elfogadhatatlan tudatosan bűntudatra nevelni ártatlan embereket, és végignézni, ahogy önmagukat pusztítják el vezeklésként – különösen egy kisgyermek esetében.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Jazz/World ajánló

Ünnepváró forgatag a Hagyományok Házában

Karácsonyhoz közeledve ünnepi díszbe öltözik a Hagyományok Háza, ahol december 9. és 11. között adventi élményhétvégére hívják az érdeklődőket. Ünnepváró forgatagjukban többek között koncertek, bábelőadások, ringató, színpadi műsorok, mese, gyerektáncház, múzeumpedagógiai foglalkozások várják a családokat.
Jazz/World ajánló

Macskák között forgatta új klipjét a Fenyves Quartet

A zenekar novemberben megjelenő új, negyedik nagylemezükkel ünnepli ötödik születésnapját november 30-án az Opus Jazz Clubban.
Jazz/World ajánló

Pajtatulajdonosok és fesztiválszervezők találkoztak a Magyar Zene Házában

Kihívásokkal teli időszak következik a kultúrában és az élet minden területén, kérdés azonban, hogy milyen programok lehetnek életképesek. Ezzel a felvetéssel indult a Magyar Fesztivál Szövetség és a Pajtakult által szervezett kétnapos konferencia az elmúlt napokban a Magyar Zene Házában.
Jazz/World ajánló

Új időpontban a 100 Tagú Cigányzenekar ünnepi koncertje

2023. április 23-án tartja meg az eredetileg januárra tervezett Arénás koncertjét a 100 Tagú Cigányzenekar. A szervezők a zenekarral és a helyszínnel egyetértésben, az emelkedő energiaárak miatt döntöttek a halasztás mellett. így az esemény a fűtési szezonon kívüli időpontban lesz megtartva.
Jazz/World ajánló

Az LGT dalaiból ad koncertet a Csík Zenekar a Kongresszusi Központban

December 28-án óévbúcsúztató koncert keretében hallhatják az érdeklődők a Csík Zenekar LGT-dalokból született feldolgozásait, Presser Gábor és Karácsony János közreműködésével. A Budapesti Kongresszusi Központban A dal a miénk című album kompozíciói csendülnek fel.