Jazz/World

Pályázat néptáncoktatóknak

2006.01.20. 00:00
Ajánlom
A néptáncoktatás módszertani megújításáért a Hagyományok Háza és a Magyar Pedagógiai Társaság Hagyományismereti Szakosztálya pályázatot hirdet néptáncoktatóknak. A leadás határideje: 2006. március 12.

A pályázati anyagnak tartalmaznia kell havonkénti bontásban:
- az elsajátítandó táncanyagot és a tanítás módszereit
- a játékokat forrásmegjelöléssel
- készségfejlesztést a feladatok, gyakorlatok ismertetésével
- hagyományismereti (művészeti iskolában folklorisztikai) témakörök megjelölését a feldolgozás módszerével együtt.

Kategóriák:
- óvoda
- általános iskola 1-4 osztálya (évfolyamonkénti bontásban)
- általános iskola 5-6. osztálya
- iskolai néptánc szakkör (alsós vagy felsős korosztály számára)
- művészeti iskola néptánc előkészítő
- művészeti iskola alapfokú néptáncoktatás (évfolyamonkénti bontásban)
- művészeti iskola továbbképző (évfolyamonkénti bontásban)

A pályázat jeligés. A pályamunkán csak a pályázó jeligéje szerepelhet, a pályázathoz a pályázó nevét, lakcímét zárt borítékban kell mellékelni. A pályázatot a Hagyományok Háza címére "Néptánc-tanterv" felirattal lehet eljuttatni (1011 Budapest, Corvin tér 8.). A leadás határideje: 2006. március 12., az elbírálás határideje: 2006. április 10.

A kategóriagyőztesek pénzjutalomban, a további jó színvonalú pályamunkák könyv- és CD-jutalomban részesülnek. A pályázat eredményét a Hagyományok Háza honlapján teszik közzé, a legjobb pályázókat levélben is értesítik.

A pályázattal kapcsolatos további információ: dobos.bea@hagyomanyokhaza.hu tel: 212 2883; sandor.ildiko@hagyomanyokhaza.hu tel: 201 44 92.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

„Csönd, zokogás, fájdalom” – Böröndi Tamásra emlékezik Bodrogi Gyula

Rövid, versnek is beillő nekrológot közölt kollégájáról a Kossuth-díjas, Nemzet Művésze címmel kitüntetett Bodrogi Gyula. Az éjjel elhunyt Böröndi Tamásra emlékezik,
Színház

Koronavírusban halt meg Böröndi Tamás

A Vidám Színpad 65 éves igazgatójának nem volt alapbetegsége - tudta meg a Blikk.
Jazz/World

Debussy a klasszikus címkéje nélkül

Megjelent Harcsa Veronika, Razvaljajeva Anasztázia és Fenyvesi Márton első közös lemeze, amelyen Debussy-dalok hallhatók modern és izgalmas köntösben, úgy, ahogy még biztosan nem találkoztunk velük. Hiányzik az a hang, amit ez a megjelenés képvisel.
Vizuál

Spilák Klára rövidfilmes alakítását díjazták New Yorkban

A magyar színésznőt az SZFE hallgatójának, Rosanics Patrik diplomamunkájában nyújtott alakításáért díjazták.
Plusz

Black Friday helyett válaszd a fenntartható életet!

Fogyasztás helyett boldogság, pénz helyett élet! Ezt üzenik ismert művészek, köztük Vecsei H. Miklós, Pokorny Lia és Kollár-Klemencz László.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Jazz/World hír

Lukács Miklósé az év jazzalbuma

A MagyarJazz.hu szakmai szavazatok alapján ismerte el az év legjobb jazzelőadóit és lemezeit. A legjobb zenekar a Modern Art Orchestra, a legjobb énekesek Winand Gábor és Hajdu Klára.
Jazz/World lemezajánló

Debussy a klasszikus címkéje nélkül

Megjelent Harcsa Veronika, Razvaljajeva Anasztázia és Fenyvesi Márton első közös lemeze, amelyen Debussy-dalok hallhatók modern és izgalmas köntösben, úgy, ahogy még biztosan nem találkoztunk velük. Hiányzik az a hang, amit ez a megjelenés képvisel.
Jazz/World jótékonyság

Gyűjtés indul nehéz helyzetben lévő népzenészek számára

Gyűjtés indul nehéz helyzetben lévő népzenészek megsegítésére; az Összefogás hagyományőrző mesterekért elnevezésű kampány zárásaként december 19-én online jótékonysági gálaestet szervez a Hagyományok Háza.
Jazz/World gyász

Elhunyt Mihály Tamás, az Omega basszusgitárosa

73 éves korában elhunyt Mihály Tamás, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zenész, az Omega basszusgitárosa – tudatta Facebook oldalán a zenekar.
Jazz/World interjú

Sárik Péter: Nekem kell a csend, a séta a Duna-parton

A hazai jazz élet egyik megkerülhetetlen alakja Sárik Péter. Triójával rendszeresen fellép hangversenytermekben, jazzklubokban, zenei fesztiválokon. Ceglédi. Vele is forgatott a Partitúra a ceglédi adásához, csakhogy online, ugyanis Sárik Péterék akkor éppen Frankfurtban koncerteztek. A beszélgetés szombaton látható a Duna tévén, 14.30-kor. A Fidelio.hu-nak pedig további érdekességekről is mesélt.