Jazz/World

Pályázat néptáncoktatóknak

2006.01.20. 00:00
Ajánlom
A néptáncoktatás módszertani megújításáért a Hagyományok Háza és a Magyar Pedagógiai Társaság Hagyományismereti Szakosztálya pályázatot hirdet néptáncoktatóknak. A leadás határideje: 2006. március 12.

A pályázati anyagnak tartalmaznia kell havonkénti bontásban:
- az elsajátítandó táncanyagot és a tanítás módszereit
- a játékokat forrásmegjelöléssel
- készségfejlesztést a feladatok, gyakorlatok ismertetésével
- hagyományismereti (művészeti iskolában folklorisztikai) témakörök megjelölését a feldolgozás módszerével együtt.

Kategóriák:
- óvoda
- általános iskola 1-4 osztálya (évfolyamonkénti bontásban)
- általános iskola 5-6. osztálya
- iskolai néptánc szakkör (alsós vagy felsős korosztály számára)
- művészeti iskola néptánc előkészítő
- művészeti iskola alapfokú néptáncoktatás (évfolyamonkénti bontásban)
- művészeti iskola továbbképző (évfolyamonkénti bontásban)

A pályázat jeligés. A pályamunkán csak a pályázó jeligéje szerepelhet, a pályázathoz a pályázó nevét, lakcímét zárt borítékban kell mellékelni. A pályázatot a Hagyományok Háza címére "Néptánc-tanterv" felirattal lehet eljuttatni (1011 Budapest, Corvin tér 8.). A leadás határideje: 2006. március 12., az elbírálás határideje: 2006. április 10.

A kategóriagyőztesek pénzjutalomban, a további jó színvonalú pályamunkák könyv- és CD-jutalomban részesülnek. A pályázat eredményét a Hagyományok Háza honlapján teszik közzé, a legjobb pályázókat levélben is értesítik.

A pályázattal kapcsolatos további információ: dobos.bea@hagyomanyokhaza.hu tel: 212 2883; sandor.ildiko@hagyomanyokhaza.hu tel: 201 44 92.

Programkereső

Legnépszerűbb

Tánc

Elhunyt Fenyves Márk mozdulatművész

A táncos-koreográfus, a magyar mozdulatművészet jelenkori képviselőinek egyike 45 évesen tragikusan fiatalon távozott. Úttörő munkásságával és az Orkesztika Alapítvánnyal élő örökséget hagyott maga után.
Könyv

„Az irodalmi életrajzok poposítása tudatos volt, a reflektorfénybe kerülés nem” – Interjú Nyáry Krisztiánnal

A virtuális és a valódi közösségi terekről, a papíralapú könyv mai napig tartó létjogosultságáról és az egy éve nyitott Magvető Caféról is kérdeztük a KULT50 magazin hasábjain Nyáry Krisztiánt, a Líra kreatív igazgatóját.
Könyv

Könyvtáros osztag kutatja fel a könyveket, amikre csak halványan emlékeznek az olvasók

Előfordult már, hogy egyszerűen nem tudott kiverni a fejéből egy könyvet? Néhány részletére emlékezett, de a címre vagy a szerzőre egyáltalán nem. A New York-i Közkönyvtár a legképtelenebb esetekben is próbál segíteni.
Színház

„Egy fantasztikus korszaknak bukkantam a nyomára” – interjú Szikora Jánossal

Idén már hatodik alaklommal rendezi meg a Koronázási Szertartásjátékot a Vörösmarty Színház igazgatója. Az augusztus 18-i bemutató apropóján Szikora János beszélt a kezdetekről, az idei év újdonságairól és a darab nemzeti öntudatformáló szerepéről.
Vizuál

Banksy nem örült neki, hogy kiállítást rendeztek a műveiből az oroszok

A graffitiművész Banksy tudta és hozzájárulása nélkül rendeztek munkáiból kiállítást Moszkvában. A művész kifogásolta, hogy elveivel ellentétben a tárlat látogatóinak még fizetniük is kell, mint mondta, ő sohasem kérne pénzt az emberektől, akik látni akarják a képeit.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World videó

A királynő varázsol - Ikonikus pillanatok Aretha Franklin pályájáról

Az augusztus 16-án rákban elhunyt soul királynő személye már életében kultikussá vált, amiről rengeteg videofelvétel is tanúskodik. Ezekből az emlékekből szemezgettünk.
Jazz/World gyász

Elhunyt Aretha Franklin

76 éves korában elhunyt Aretha Franklin, a soul legendás királynője, akinél nyolc éve állapítottak meg rákot.
Jazz/World hír

Elhunyt a Keresztapában is szereplő jazzénekesnő

Morgana Kinget a legtöbben Don Vito feleségeként ismerik a Keresztapában. A Grammy-jelölt jazzénekesnő 87 évesen hunyt el.
Jazz/World ajánló

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg augusztusban!

Júliusban indult sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent vagy megjelenés előtt álló magyar és külföldi kiadványok közül. Augusztusi válogatásunk már jellemzően az őszi hangulatra készít fel bennünket.
Jazz/World örökség

Kitagadták az örökségből Jean-Michel Jarre-t

Filmzeneszerző édesapja mindent a negyedik feleségére hagyott, Jean-Michel Jarre és féltestvére, Stéphanie azonban nem nyugszanak bele a dologba.