Jazz/World

Panoráma Náray Erikával

2013.07.16. 14:12
Ajánlom
Budapest legszebb kilátású szórakozóhelyén, az InterContinental Budapest Hotel Corso Bárjának teraszán koncertezik a nyár minden péntek estéjén Náray Erika. Magyarország egyik legismertebb hangja, az énekes, színésznő zenészkollégáival várja a leghíresebb jazzdalok, az ismert filmslágerek, illetve a magyar és nemzetközi örökzöldek kedvelőit.

A legjobb hétvégi felvezetésnek ígérkeznek Náray Erika péntek esti, In Jazzy Mood című koncertjei az InterContinental Budapest Corso Bárjában, ugyanis a színész-énekesnő nem kisebb vállalkozásra szánta el magát, mint hogy mindig a közönség igényeihez alakítja a műsor programját. Több mint száz dalból álló repertoárján olyan világsikerek szerepelnek, mint az Óz örök slágere, az Over the Rainbow, melyhez Náray Erika élete első nagy moziélménye kötődik, és azóta az énekesnő minden fellépésén elénekli ezt a számot.

De felcsendül biztosan többször is A Szépség és a Szörnyeteg címadó dala, amit a musicalben is olyan sokszor előadott már, az ABBA legnagyobb slágerei, a Thank you for the music vagy a Winner takes it all, vagy igazi jazz-örökzöldek, mint a Girl from Ipanema és Duke Ellington, Count Basey szerzeményei. Illetve Náray Erika nagy kedvence, Barbra Streisand világsikereit is biztos előadja a jazzestek során, de mindegyiket más felfogásban, mint ahogy megszoktuk, hiszen koncertjein mindössze két zenész-barátja kíséri zongorán és nagybőgőn. A műsort a jelenlévő hallgatóság is alakítja, hiszen akár kérhetnek is dalokat. Igazi jazzklubos hangulat vár mindenkit tehát - elegáns környezetben, a nyári Duna-parton, a kivilágított Budai Várral és Lánchíddal a háttérben.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

A mi Chicagónk

A Chicago a minőségi szórakoztatóipar egy legsikerültebb darabja. Nem azért persze, mert igen jól meg van csinálva. Inkább azért, mert jól ki van találva. Nemcsak a társadalmat leplezi le, de önmagát is. Alföldi Róbert rendezésében, a Kultúrbrigád és az Átrium előadásában pedig a mi, honi állapotainkat is.
Klasszikus

Varázslatosan festő koncertközpont épül Münchenben

Az osztrák Cukrowicz Nachbaur Architekte mérnökei építik azt a koncertpalotát, amelynek nagytermében 1800 néző kaphat majd helyet.
Klasszikus

Fidelio Klasszik: Bérczes, Elsässer, Tóth Vera

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 14-én lesz hallható a 92.1-en.
Vizuál

Frida hétfőnként is fogad

A nagy érdeklődésre való tekintettel július harmadik hetétől hétfőnként is látogatható a Nemzeti Galériában a Frida Kahlo-kiállítás.
Vizuál

Száz ólomkatonát cserélt egy vetítőgépre és az egész élete megváltozott

70 film, öt feleség, kilenc gyerek. A 100 éve született Ingmar Bergman titkát próbálják megfejteni hozzátartozók, munkatársak, kutatók, köztük a rendező egykori asszisztense, a magyar származású Katinka Faragó a legendás svédről készült dokumentumfilmben.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World blues

A blues nem más, mint életérzés

Ezt vallja a VI. Óbudai Blues Fesztivál egyik amerikai fellépője, Big Daddy Willson. A július 23. és 27. közötti eseménysorozat idén is a műfaj legfontosabb hagyományaival és a legélesebb kortárs jelenével való találkozást ígéri.
Jazz/World lemez

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg júliusban!

Új – régóta időszerű – sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent magyar és külföldi kiadványok közül. Az első cikk jogán megengedjük magunknak, hogy az előző hónapok terméséből is válogassunk.
Jazz/World marokkó

Igazi riport egy marokkói popfesztiválról

Essauriában, a Gnawa és Világzene Fesztiválon járt szerzőnk, ahonnan egészen ambivalens érzésekkel távozott.
Jazz/World ajánló

Klezmer színesíti a Vajdahunyadvári Fesztivált

A 27. Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál a hagyományos komolyzenei koncertek mellett idén is otthont ad a klezmer muzsikának. Július 16-án a Sabbathsong Klezmer Band koncertjét élvezhetjük, ezt követően pedig „Mozart est” várja a kikapcsolódni vágyókat.
Jazz/World taranta fest

Szicília Budapestre költözik

Olasz zenészek, szicíliai muzsika, tüzes mediterrán táncok, közös hangszerkészítés kicsiknek és nagyoknak, hangszeres workshopok a Taranta Festen július 12-13-án az Anker’t-ben.