Jazz/World

Pilvaxos vacsora Szalonnával

2011.05.23. 23:15
Ajánlom
A Pilvax kávéház sorozatában a zenei tartalomhoz a Hangvető produkcióból válogatnak, a menü pedig éppen 1848 forintot kóstál.

A Hangvetős zenék, Pilvaxos vacsorák nép- és világzenei sorozat következő eseménye Pál István „Szalonna", a Magyar Állami Népi Együttes zenekarvezető prímása és barátainak estje lesz a belvárosi Pilvax Kávéházban. A Hangvető Zenei Társulás, a történelmi kávéház, a Nyugat Ma Szépirodalmi Kör és a Fidelio összefogása eredményeképpen, a nép- és világzene képviselőivel találkozhat rendszeresen a nagyérdemű. Ez alkalommal Pál István „Szalonna" és zenészbarátai közelmúltban megjelent Népzene a Kárpát-medencéből című lemezükből adnak ízelítőt. Az esemény házigazdája-művészeti vezetője: Szabó Zoltán Attila, a Nyugat Ma alapító-főszerkesztője.

Az előadás után remekbeszabott Pilvax-vacsora következik. A koncert és a vacsora együttes ára: 1848 Ft. A menü a következő: Gombakrémleves, Töltött csirkemell gorgonzolával, Habos galuska. A vacsorára előre, e-mailben lehet bejelentkezni a következő címek valamelyikén: pilvax.judit.nemeth@gmail.com

Május 25, 20:00

Hangvetős zenék, Pilvaxos vacsorák Pál István "Szalonnával" és barátaival

Programkereső

Legnépszerűbb

Tánc

Elhunyt Fenyves Márk mozdulatművész

A táncos-koreográfus, a magyar mozdulatművészet jelenkori képviselőinek egyike 45 évesen tragikusan fiatalon távozott. Úttörő munkásságával és az Orkesztika Alapítvánnyal élő örökséget hagyott maga után.
Tánc

Nyomtatott spicc-cipő hozhat megváltást a balerinák számára

Hadar Neeman 3D-s nyomtatással készít személyre szabott spicc-cipőket a fájdalom csökkentése érdekében.
Könyv

„Az irodalmi életrajzok poposítása tudatos volt, a reflektorfénybe kerülés nem” – Interjú Nyáry Krisztiánnal

A virtuális és a valódi közösségi terekről, a papíralapú könyv mai napig tartó létjogosultságáról és az egy éve nyitott Magvető Caféról is kérdeztük a KULT50 magazin hasábjain Nyáry Krisztiánt, a Líra kreatív igazgatóját.
Jazz/World

A királynő varázsol - Ikonikus pillanatok Aretha Franklin pályájáról

Az augusztus 16-án rákban elhunyt soul királynő személye már életében kultikussá vált, amiről rengeteg videofelvétel is tanúskodik. Ezekből az emlékekből szemezgettünk.
Tánc

Vági Bence cirkuszrendezését dicsérik Skóciában

A hét ukrán artistát felvonultató My Land című produkció az Edingburh Fringe Fesztivál közönségét már meggyőzte.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World videó

A királynő varázsol - Ikonikus pillanatok Aretha Franklin pályájáról

Az augusztus 16-án rákban elhunyt soul királynő személye már életében kultikussá vált, amiről rengeteg videofelvétel is tanúskodik. Ezekből az emlékekből szemezgettünk.
Jazz/World gyász

Elhunyt Aretha Franklin

76 éves korában elhunyt Aretha Franklin, a soul legendás királynője, akinél nyolc éve állapítottak meg rákot.
Jazz/World hír

Elhunyt a Keresztapában is szereplő jazzénekesnő

Morgana Kinget a legtöbben Don Vito feleségeként ismerik a Keresztapában. A Grammy-jelölt jazzénekesnő 87 évesen hunyt el.
Jazz/World ajánló

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg augusztusban!

Júliusban indult sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent vagy megjelenés előtt álló magyar és külföldi kiadványok közül. Augusztusi válogatásunk már jellemzően az őszi hangulatra készít fel bennünket.
Jazz/World örökség

Kitagadták az örökségből Jean-Michel Jarre-t

Filmzeneszerző édesapja mindent a negyedik feleségére hagyott, Jean-Michel Jarre és féltestvére, Stéphanie azonban nem nyugszanak bele a dologba.