Jazz/World

Pörgés a Jazzgödörben

2011.03.01. 12:33
Ajánlom
Mind az öt márciusi szerdát kihasználják a Jazzgödör fellépői, ráadásul még a Húshagyó keddet és a Nemzetközi Nőnapot is.

A budapesti klub- és jazzélet olyan fontos figurái adják egymásnak hetente a kilincset, mint Soma Mamagésa (Éva Komplex), Kovács Ferenc (Magony), Ágoston Béla, a Trio Midnight tagjai és Tóth Viktor. De nyilván minden utcabálok ősanyjának, a Mardi Gras-nak a honosítási kísérlete a legérdekesebb, Húshagyó kedden. Pribojszki Mátyás lesz az egyik kiváló harmonikás, aki zenekarával élővé teszi majd a blueshagyományt, a szeretnivaló Ferenczi György pedig a másik, a Jambalaya pedig New Orleanst vuduzza egyenesen ide nekünk tánccal, vendégzenészekkel.

A Nők Napja - Nem csak nőknek! elnevezésű fesztiválon zenészek, irodalmárok, civil aktivisták igyekeznek nem szokványos tartalommal megtölteni a Nemzetközi Nőnap adta kereteket. közösen hívják fel a figyelmet a nők emberi jogaira és arra, hogy még mindig sok a tennivaló a nemek egyenlősége terén Magyarországon. A zenei programok mellett a női jogokkal, illetve a nemek egyenlőségének különböző szakterületeivel foglalkozó civil szervezetek munkatársaival találkozhatnak az érdeklődők, műhelyfoglalkozások, kerekasztal-beszélgetések, könyvbemutató, kiállítás és standok várják a látogatókat, a gyerekek számára pedig játszóház üzemel majd a helyszínen. Végül zenei programokkal, női előadók szereplésével zárul a nap: Takács Eszter, aki Az egy nő ha szeret című új lemezéről fogja énekelni saját dalait szólóban. Rajta kívül Láng Annamária, Varga Zsuzsa és Judie Jay adnak koncertet, valamint Kiss Erzsi, akinek egy másik formációval megjelent új lemezéről a minap adtunk hírt.

Március 2, 21:00 Jazzgödör
Éva Komplex (Soma Mamagésa zenekara)

Március 6. 14.00 - 01.00; Gödör Klub - Erzsébet téri Kulturális Központ és Park
Nők Napja -  nem csak nőknek!
Koncertek:  20.00-01.00
Takács Eszter szóló
Láng Annamária és a DAV Five feat. Syd
Egy Kiss Erzsi Zene
Varga Zsuzsa és zenekara
Judie Jay / Zomblaze live set
Részletes program: http://www.nane.hu/aktualis.html


Március 8. 20:00 Gödör Klub - Erzsébet téri Kulturális Központ és Park
Mardi Gras Mese - karnevál a Gödörben
Km.: Pribojszki Mátyás Band, Jambalaya, Ferenczi György és a Rackajam

Március 8, 21:00 Jazzgödör 
Magony 

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

10 érdekesség a ma 75 éves Marton Éváról

Június 18-án ünnepli hetvenötödik születésnapját Marton Éva Kossuth-díjas operaénekes, a Magyar Szent István-rend birtokosa, a Corvin-lánc kitüntetettje, a nemzet művésze.
Zenés színház

DaCapo: lehet kétszer is érdekes ugyanaz a produkció?

Ismerik azt a keserédes érzést, amikor felvirrad egy várva várt esemény utolsó napja? Ezzel ébredtünk ma Miskolcon immár túl operabáron, régi keresztény hagyományokat idéző felvonuláson, és a RockGiovanni második előadásán is.
Zenés színház

Spontán, közös énekléssel zárult a miskolci operafesztivál

Dupla gálakoncerttel, utcabállal, remek hangulatban ért véget tegnap este a 18. Bartók Plusz. A friss Kossuth-díjas Sümegi Eszter még meg is énekeltette a Miskolci Nemzeti Színház közönségét.
Vizuál

Frida Kahlo személyes tárgyai a Victoria és Albert Múzeumban

A Frida Kahlo: Making Her Self Up (Hogyan építette fel magát Frida Kahlo) című kiállítás több mint 200 tárgyat mutat be a művész mexikóvárosi szülőházából, a Kék Házból, ahol 1954-ben, 47 éves korában meghalt. Festményei július elején Budapestre érkeznek.
Vizuál

Száz év magyar plakátjai a Magyar Nemzeti Múzeumban

Sör és vetőmag plakátok, színházi és politikai hirdetések is megtalálhatóak a Tolongó idők című időszaki kiállításon.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World interjú

„Rockopera, csak nem rock és nem opera”

Izgalmas programzenei kísérletbe fogott a Premecz Mátyás Hammond orgonista vezette, idén 10 éves Kéknyúl Band: a bűnügyi filmek világát idézik meg a Müpa színpadán június 20-án, olyan vendégszólistákkal, mint Palya Bea és Sena. Erről kérdeztük Premecz Mátyást.
Jazz/World quincy jones

Andreas Varady nem akar iskolába menni

A magyar származású, csodagyerekként felfedezett gitáros a leghíresebb jazzmagazin, a Downbeat címlapján szereplő cikkben mondja el, miért nem akar a legjobb jazziskolákban továbbtanulni.
Jazz/World lukács miklós

Lukács Miklóssal lép fel Charles Lloyd Budapesten

A tervezettől eltérő helyszínen, a RAM Colosseumban lesz a világhírű amerikai jazzszaxofonos, Charles Lloyd és formációja, a Marvels budapesti koncertje július 1-jén.
Jazz/World ajánló

90 évesen is a legjobbak között a BJC-be látogató Lee Konitz

A Világsztárok a Budapest Jazz Clubban sorozat következő vendége az idén 90 éves Lee Konitz, aki a jazz történetének élő legendája és egyben krónikása.
Jazz/World rustico

Alázattal kísérletezni

Kubinyi Júlia már tizenévesen nyakig benne volt a népzenei koncertéletben, hiszen a Dűvő Zenekar énekeseként rengeteg helyen játszottak. Most izgalmas mérföldkőhöz érkezett, amikor Szokolay Dongó Balázzsal és Zimber Ferenccel közös, Rustico című lemezén újraértelmezték a népi hangzásvilágot.