Jazz/World

Saját jogon a Műhelyben

2010.02.02. 20:54
Ajánlom
Karosi Júlia fiatal jazz énekesnő már többször fellépett a Nyitott Műhelyben, így nem meglepő, hogy új zenekarának bemutatkozását is itt rendezik.

Karosi Juli zenész családból származik: édesanyja operaénekesnő, bátyja orgonistaként jelenleg az Egyesült Államokban él. Így azután első énekleckéit, ha lehet mondani, anyukája hasában kapta. Később első énekleckéit is tőle vette. Sokáig az Angelica leánykarban énekelt, de gimnáziumi évei alatt érdeklődése egyre inkább a jazz felé fordult. 2008 óta a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazzének szakos hallgatója, Lakatos Ágnes és Berki Tamás tanítványa.


Karosi tulajdonképpen már átesett a tűzkeresztségen, mert szerepelt az év eleji Showcase-en, a jazz tehetségek nemzetközi börzéjén idén januárban. Vadonatúj kvartettjével a Nyitott Műhelyben mutatkozik be, ahol korábban már számtalanszor megfordult a Pallai Péter által szervezett, jó hangulatú Jazzbörzék ígéretes tehetségeként. Ugyanitt hallhattuk már tavaly Fassang László oldalán, immár saját repertoárral. Eredeti szerzeményeket, standard feldolgozásokat és magyar sanzonokat egyaránt előadnak majd. A zenekar tagjai: Karosi Júlia - ének, Balázs Tamás - zongora, Horváth Balázs - bőgő, Varga Bendegúz - dob

2010. Február 4, 19:30 Nyitott Műhely 
Karosi Júlia Quartet

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World interjú

„Próbálok nem dobosként hozzáállni a zenéléshez”

Gyárfás Attila egy sokat gondolkodó ember benyomását kelti, de a zenében pont ennek ellenkezőjére, a lehető legnagyobb ösztönösségre és szabadságra törekszik. Zenekarával nemrég jelentette meg Cloud Factory című albumát, ennek apropóján kérdeztük zenei vízióiról.
Jazz/World blues

A blues nem más, mint életérzés

Ezt vallja a VI. Óbudai Blues Fesztivál egyik amerikai fellépője, Big Daddy Willson. A július 23. és 27. közötti eseménysorozat idén is a műfaj legfontosabb hagyományaival és a legélesebb kortárs jelenével való találkozást ígéri.
Jazz/World lemez

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg júliusban!

Új – régóta időszerű – sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent magyar és külföldi kiadványok közül. Az első cikk jogán megengedjük magunknak, hogy az előző hónapok terméséből is válogassunk.
Jazz/World marokkó

Igazi riport egy marokkói popfesztiválról

Essauriában, a Gnawa és Világzene Fesztiválon járt szerzőnk, ahonnan egészen ambivalens érzésekkel távozott.
Jazz/World ajánló

Klezmer színesíti a Vajdahunyadvári Fesztivált

A 27. Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál a hagyományos komolyzenei koncertek mellett idén is otthont ad a klezmer muzsikának. Július 16-án a Sabbathsong Klezmer Band koncertjét élvezhetjük, ezt követően pedig „Mozart est” várja a kikapcsolódni vágyókat.