Jazz/World

Salsa-láz

2008.04.09. 00:00
Ajánlom
Április 10-én ismét indul a "Salsa-láz": Elsa Valle és a Rumba Caliente tavaszköszöntő koncertet ad a Kulteában este nyolc órai kezdettel.

Elsa Valle a kubai Holguin nevű városban született, amely a sziget keleti részén fekszik. Ezt a térséget a "son bölcsőjének" szokás nevezni, mivel itt születtek a legnagyobb son énekesek, akik hozzájárultak e műfaj történelméhez.

Elsa már kiskora óta nagy érdeklődéssel volt a zene iránt. Híres zenész családból származik, ahol a nagyszülei és szülei egyaránt terelték Elsát és testvéreit a zene ösvényére. Mindannyian Holguin legnevesebb iskoláiba jártak, majd végső tanulmányaikat Havanna híres Zeneakadémiáján fejezték be, ahol olyan neves zenészek tanultak, mint Paquito D., Rivera Arturo Sandoval, Chucho Valdes stb.

Elsa Valle jelenleg Európában él, ahol már érkezése óta nagy sikert aratott, lemezeit a sajtó a legjobb kritikákkal illette. Zenéjével az összes zenei árnyalatot magába foglalja: egyszerre turbékoló, romantikus, szerelmes és kirobbanó. Tökéletes énekesnő, aki hibátlanul ad elő bármilyen zenei műfajt, teljesen uralva azt. Szerzeményei magukba foglalják a legösszetettebb harmonikus kombinációkat és a legkülönfélébb zenei formákat.

Elsa Valle Európa nagy kapuját győztesen lépte át, rabul ejtve mindenkit tehetségével, koncertjein pedig nagy hatással van a közönségre magabiztos és professzionális szereplésével. Nagyon jól uralja a színpadot, így az előadását kísérő zenészeket és a közönséget is magával ragadja művészetének varázsa.

(2008. április 10. 20:00 – Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum (Kultea) – Salsa-láz – Elsa Valle és a Rumba Caliente tavaszköszöntő koncertje; jegyár: 1500 Ft, diákoknak 1000 Ft)

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Rendeltek egy pepperonit, a pizzafutár egy Beethoven-szonátát is eljátszott ráadásként

Íme egy sztori arról, hogy az is arany lehet, ami nem fénylik. A tizennyolc éves Bryce Dudal pizzát kézbesített Detroitban, amikor észrevette, hogy a házban egy zongora áll. Nem tudott ellenállni.
Vizuál

24 óra alatt eltűnt a legújabb utcai Banksy-mű

Az egyik legismertebb kortárs művész minden munkájának feltűnése eseményszámba megy. Ilyen hamar viszont ritkán tűnnek el alkotásai.
Zenés színház

Miklósa Erika az örökbefogadásról mesélt: Nagyon vártuk ezt a kislányt!

Az operaénekesnő és férje, Csiszár Zsolt a Családvarázs sorozatban mesélt arról, hogy milyen kockázatot jelentett egy olyan csecsemőt magukhoz venni, aki halva született.
Klasszikus

Ma kezdődik a Kaposfest

A kamarazenei irodalom alapműveire helyezik a hangsúlyt a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon (Kaposfest), amelyre augusztus 13. és 19. között kilencedik alkalommal kerül sor a somogyi megyeszékhelyen.
Klasszikus

Fáy Miklós: „Nem a zenekar, nem a komponista, hanem maga a szimfónia a főszereplő"

Fáy Miklós hónapról hónapra programokat, könyveket, lemezeket ajánl nyomtatott magazinunk Menjél már című rovatában. Az augusztusi szám tartalmából.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World söndörgő együttes

Szentendrén látható először együtt hazánkban a Söndörgő és az Amsterdam Klezmer Band

Varázslatos zenei szikraként érkezik a szentendrei MűvészetMalomba augusztus 17-én a Söndörgő és az Amsterdam Klezmer Band.
Jazz/World hírek

Aretha Franklin a halálán van

Külföldi sajtóértesülések szerint a soul királynője nagyon beteg, családja detroiti otthonában az ágya köré gyűlve virraszt érte.
Jazz/World sárik péter

„Sokszor szitokszó a klasszikusok számára az, ha valaki jazz-zenész”

Sárik Péter jazz-zongoristával a Ritmus és hang blogon jelent meg tartalmas interjú Sümegi Noémi tollából, amelyben egyebek mellett a jazz „policájról”, zörgős cukorkákról, valamint a klasszikus és jazz-zenészek viszonyáról is szó esett a szeptember 21-ei Bartók-lemezbemutató kapcsán, ami a Zeneakadémián lesz.
Jazz/World interjú

Klippremier - Margo: Barefoot love

A Fidelión debütál a Margo első saját szerzeményéhez készült videoklip, melynek kapcsán Jéger Dorottya énekes és Bihari Márton gitáros meséltek zenei elképzelésükről.
Jazz/World ajánló

„A világzene a nyitottságról szól” - Ünnepel a Kobuci

Világzenei héttel ünnepli jubileumi, tizedik évadát a Kobuci. Augusztus 13. és 19. között a Boban Marković Orkestar, a Besh o droM, a Zuboly vagy éppen a Fanfara Complexa mellett a műfaj számos hazai kiválósága, fiatal formációk és táncház is várja a közönséget.