Jazz/World

Salsa-láz

2008.04.09. 00:00
Ajánlom
Április 10-én ismét indul a "Salsa-láz": Elsa Valle és a Rumba Caliente tavaszköszöntő koncertet ad a Kulteában este nyolc órai kezdettel.

Elsa Valle a kubai Holguin nevű városban született, amely a sziget keleti részén fekszik. Ezt a térséget a "son bölcsőjének" szokás nevezni, mivel itt születtek a legnagyobb son énekesek, akik hozzájárultak e műfaj történelméhez.

Elsa már kiskora óta nagy érdeklődéssel volt a zene iránt. Híres zenész családból származik, ahol a nagyszülei és szülei egyaránt terelték Elsát és testvéreit a zene ösvényére. Mindannyian Holguin legnevesebb iskoláiba jártak, majd végső tanulmányaikat Havanna híres Zeneakadémiáján fejezték be, ahol olyan neves zenészek tanultak, mint Paquito D., Rivera Arturo Sandoval, Chucho Valdes stb.

Elsa Valle jelenleg Európában él, ahol már érkezése óta nagy sikert aratott, lemezeit a sajtó a legjobb kritikákkal illette. Zenéjével az összes zenei árnyalatot magába foglalja: egyszerre turbékoló, romantikus, szerelmes és kirobbanó. Tökéletes énekesnő, aki hibátlanul ad elő bármilyen zenei műfajt, teljesen uralva azt. Szerzeményei magukba foglalják a legösszetettebb harmonikus kombinációkat és a legkülönfélébb zenei formákat.

Elsa Valle Európa nagy kapuját győztesen lépte át, rabul ejtve mindenkit tehetségével, koncertjein pedig nagy hatással van a közönségre magabiztos és professzionális szereplésével. Nagyon jól uralja a színpadot, így az előadását kísérő zenészeket és a közönséget is magával ragadja művészetének varázsa.

(2008. április 10. 20:00 – Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum (Kultea) – Salsa-láz – Elsa Valle és a Rumba Caliente tavaszköszöntő koncertje; jegyár: 1500 Ft, diákoknak 1000 Ft)

Programkereső

Legolvasottabb

Klasszikus

Muzsika a vizek felett – séta a hamburgi Elbphilharmonie-ban

Januárban lesz öt éve, hogy megnyitotta kapuit Európa egyik legkülönlegesebb koncertterme, a hamburgi Elbphilharmonie. A hullámokat formázó épület egy pompás akusztikájú, nagy koncerttermet és egy kisebb kamaratermet rejt magában.
Jazz/World

„Mecky, drága, jó utat!” – Pályatársai búcsúznak Kóbor Jánostól

December 6-án elhunyt az Omega legendás énekese, Kóbor János, akit egy hónapja szállították kórházba koronavírus-fertőzéssel. Menedzsere később megerősítette: covid okozta szövődmények vezettek a zenész halálához. Kóbor Jánost pályatársai és számos közéleti személy gyászolja.
Színház

Így adott interjút Blaha Lujza

A Bohémvilág 1919. december 27-i számában érdekes szöveggel találkozhattak a korabeli olvasók: maga Blaha Lujza kért helyreigazítást egy állítólagos nyilatkozata kapcsán.
Vizuál

Restaurálták a Barcsay-mozaikokat

Az alkotás eredetileg az 1974-ben megnyitott Újpesti Gyógyfürdő és Uszoda emeleti várakozó terének két szemközti falát díszítette, megújult formájában a Csillaghegyi Strandfürdő éke lett.
Zenés színház

„Az éneklés felemeli a lelket” – 70 éves Pitti Katalin

A legendás énekesnőt születésnapja alkalmából egy csokorra való felvételével köszöntjük, melyek között emblematikus szerepei és ritkaságok egyaránt meghallgathatók.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Jazz/World ajánló

Ez a történet rólunk szól - Meselemez-szerű albumot adott ki a Soharóza és a Jónás Vera Experiment

A nyolcas sáv című album története Tibi, egy hatodikos fiú hétköznapjain fut végig, és miközben a főszereplő képzeletbeli barátaival kommandózik vagy az iskolai bulira készül, a tizenéves gyerekek nehézségeiről, vágyairól és kihívásairól is látleletet kapunk.
Jazz/World ajánló

Hámori Gabriella, Kamarás Iván, Csorba Lóci és Kiss B. Ádám a Fonó Literatúra vendégei

December 12-én folytatódik a Fonó Literatúra sorozata, amelyben kortárs költők versei találkoznak népköltésekkel, dalok, népdalok az irodalommal alkotnak spontán egységet, ismert színészek és zenészek töltik meg a megismételhetetlen estéket különleges tartalommal.
Jazz/World ajánló

Lina_Raül Refree: portugál énekesnő és spanyol producer sikerlistás projektje a Müpában

A portugál kultúra megismeréséhez kulcsfontosságú a gyakran az ország nemzeti zenéjének hívott fado, ám a szigorú szabályokkal rendelkező, hagyományos muzsika alkalmas a kísérletezésre is. Az 1984-ben született, eredetileg operaénekesi tanulmányokat folytató Carolina Cardoso Rodrigues (Lina) a spanyol producer, Raül Refree segítségével hozta létre rendhagyó projektjét, amelyben a fado műfaj megkerülhetetlen nagyasszonya, az 1999-ben elhunyt és hazájában háromnapos nemzeti gyásszal búcsúztatott Amália Rodrigues keserédes dalait dolgozták fel.
Jazz/World ajánló

Bényei Tamás és a Gramophonia Hot Jazz Orchestra ad szilveszteri koncertet a Pesti Vigadóban

Pontosan száz éve vette kezdetét a jazz-korszak, s keltek szárnyra az 1920-as, ’30-as, ’40-es évek örökzöld melódiái, melyeket az 1945 utáni Magyarországon, első ízben a Bényei Tamás és a Gramophonia Hot Jazz Orchestra kelti életre korhű formában.
Jazz/World gyász

„Mecky, drága, jó utat!” – Pályatársai búcsúznak Kóbor Jánostól

December 6-án elhunyt az Omega legendás énekese, Kóbor János, akit egy hónapja szállították kórházba koronavírus-fertőzéssel. Menedzsere később megerősítette: covid okozta szövődmények vezettek a zenész halálához. Kóbor Jánost pályatársai és számos közéleti személy gyászolja.