Jazz/World

Servus Plusz Koncert

2007.06.01. 00:00
Ajánlom
Ezzel a címmel június 15-én este hattól jótékonysági koncertet szerveznek a Merlin Színházban. Az est szakmai vezetője Buffó Rigó Sándor, a 100 Tagú Cigányzenekar neves zenésze.

A koncert a holland Servus zenekar kezdeményezésén alapul, aminek kereteit Magács László, a Merlin Színház igazgatója terjesztette ki a jótékonykodás felé. A holland zenekar tagjai a 100 Tagú Cigányzenekar neves művésze, Buffó Rigó Sándor és Nello Mirando holland hegedűművész. Az együttes e két művész szakmai vezetésével és támogatásával Hollandiában, mint "amatőr" cigány zenét játszó formáció elnyerték az "Arany Hegedű" díjat. Ez a szoros zenei és emberi kapcsolat vezetett el a Servus Plusz Koncert megszületéséhez.

A gálaműsor célja a hazai zenerajongóknak bizonyítani a holland/norvég-roma interkulturális zenei kapcsolat létezését. Neves hazai és külföldi művészek és sztárok gyűlnek össze június 15-én este a Merlin Színházban, hogy a muzsika kedvéért, és egy emberi mulasztás tragédiájának enyhítésére adóból leírható adományokat gyűjtsenek. A meghívott fellépők szerepelnek többek között Gerendás Péter, a 100 Tagú Cigányzenekar és Szentpéteri Csilla is. Az adakozást elsőként a Holland Nagykövetség és a koncert fővédnöke, Ronald Mollinger, holland nagykövet úr indítja el. Moderátorok Fátyol Tivadar a Rádió C igazgatója és Ponczók "Gipsy" Béla rádiós műsorvezető.

(2007. június 15. 18:00 Merlin Színház (Budapest) - Servus Plusz Jótékonysági Koncert; km.: 100 Tagú Cigányzenekar, Szentpéteri Csilla (zongora)

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Így telt Vásáry Tamás 85. születésnapja

A torta egy zongorát mintázott, számtalan zenerajongó köszöntötte, este pedig a Fővárosi Nagycirkusz is meglátogatta. Vásáry Tamás augusztus 11-én ünnepelte a 85. születésnapját.
Jazz/World

Elkészült a Kossuth téri ünnepség és a tűzijáték zenéje

Az István király dicsérete című mű zeneszerzője Szarka Tamás, a Ghymes együttes alapító tagja, szólistaként Miklósa Erika operaénekesnő hallható.
Klasszikus

Ez a francia zenekar iPad-re cseréli a nyomtatott kottákat

Az Orchestre National d’Île-de-France a következő évadtól elfelejtheti a nyomtatott kottákat, 120 muzsikusuk ugyanis iPad-eket kap. De nem ők az egyetlen zenekar, akik lépést tartanak a technológiával.
Zenés színház

Decemberig nem lesz opera az Operában, de azért vannak jó híreink is

Szeptemberben Billy Elliotot játszanak az Erkel Színházban, a társulat vidéken, Székelyföldön, New Yorkban turnézik. Kihirdették a 2019/20-as évadot. Alighanem az Erkel Színház is be fog zárni két évre. Mutatunk néhány fotót az Eiffel Műhelyház és az Ybl-palota felújításáról is.
Színház

Vidéki előadások Budapesten

A Thália Színház szervezésében a Pesti Magyar Színház épületében rendezik meg idén szeptember 3–9. között a népszerű színházi fesztivált, amelyen hét nap alatt nyolc előadás várja majd a közönséget.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World videó

A királynő varázsol - Ikonikus pillanatok Aretha Franklin pályájáról

Az augusztus 16-án rákban elhunyt soul királynő személye már életében kultikussá vált, amiről rengeteg videofelvétel is tanúskodik. Ezekből az emlékekből szemezgettünk.
Jazz/World gyász

Elhunyt Aretha Franklin

76 éves korában elhunyt Aretha Franklin, a soul legendás királynője, akinél nyolc éve állapítottak meg rákot.
Jazz/World hír

Elhunyt a Keresztapában is szereplő jazzénekesnő

Morgana Kinget a legtöbben Don Vito feleségeként ismerik a Keresztapában. A Grammy-jelölt jazzénekesnő 87 évesen hunyt el.
Jazz/World ajánló

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg augusztusban!

Júliusban indult sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent vagy megjelenés előtt álló magyar és külföldi kiadványok közül. Augusztusi válogatásunk már jellemzően az őszi hangulatra készít fel bennünket.
Jazz/World örökség

Kitagadták az örökségből Jean-Michel Jarre-t

Filmzeneszerző édesapja mindent a negyedik feleségére hagyott, Jean-Michel Jarre és féltestvére, Stéphanie azonban nem nyugszanak bele a dologba.