Jazz/World

Sophie Hunger az A38-on debütál

2013.05.02. 19:25
Ajánlom
A svájci énekesnő május 4-i koncertjén az előzenekar a Jónás Vera Experiment lesz.

Első ízben lép fel Magyarországon Erik Truffaz énekesnője, a svájci születésű Sophie Hunger. Igazi világpolgár, diplomata édesapja révén gyermekkorát Bernben, Londonban és Bonnban töltötte, és ez a fajt sokoldalúság zenéjén is meglátszik: dalait nemcsak németül, hanem angolul, franciául, sőt, a Svájcban elterjedt délnémet nyelvjárásban, alemannul is írja és énekli. Bár Hungert elsősorban jazzénekesnőként tartják számon, zenéjében keveredik a klasszikus vokális jazz, a blues, a folk az art-poppal, a rockkal és a balladákkal. Kacskaringós pályáján belekóstolt a hiphopba, a modern rhythm and blues-ba, de énekelt már countryt, klasszikus bluegrasst vagy akár rockot is.

Sophie Hunger produkciójához nagyszerűen illik egy másik ifjú dalszerző-énekesnő, Jónás Vera triókoncertje. Vera a fiatal magyar zenészgeneráció egyik legtehetségesebb és legígéretesebb tagja. Évek óta Londonban és Budapesten él és alkot, mindkét városban sokat koncertezik zenekaraival. Saját szerzeményeit játssza, különleges hangzásvilágához hozzátartozik, hogy koncertjein és a felvételein élő elektronikát használ, miközben saját magát kíséri gitáron. A koncertről felvétel is készül.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Amerikáig is eljutott a nagy port kavart Billy Elliot-ügy híre

Az egyik legnépszerűbb hollywoodi portál „gaygate”-ről, azaz meleg-botrányról ír az elmaradt előadásokkal kapcsolatban.
Tánc

Mesternő, nagybetűvel

Lőrinc Katalin egy személyben aktív táncos, pedagógus és teoretikus. Június 25-én a Müpában mutatkoznak be tanítványai, akik már az ő új oktatási metódusa szerint végeztek a Táncművészeti Egyetemen. Emellett nemrég megjelent, A test mint szöveg című könyvéről is beszélgettünk.
Vizuál

Instagramon dokumentálta apja halálát egy fotós

Apja élete utolsó tanítását akarta átadni fiának, akinek teljesen hiányzott addigi életéből - fia pedig így, fotókon keresztül próbálta feldolgozni a tragédiát. A sorozat végül mindkettőjük számára sokkal többet adott.
Zenés színház

Gördülő titkárság az Operában

Az Ybl-palota korszerűsítése új kihívások elé állította az Opera művészeti osztályait, a nehézségekből azonban igyekeznek előnyt kovácsolni: az Andrássy úti játszóhely kiesését az új évadban is nagyszabású turnék egész sorával tervezik ellensúlyozni.
Klasszikus

Molto scherzando: Ilyen, ha a karmester szelfibotra cseréli a pálcát

Persze csak a Photoshop segítségével, egy komoly karmester soha nem tenne ilyet!

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World ziggy marley

Reggae-láz Veszprémben

Július 11-én egy jamaikai reggae-koncerttel nyitja meg kapuit a VeszprémFest, melynek sztárja a műfaj szuperhőse, Bob Marley ma már szintén veteránnak számító fia, Ziggy Marley lesz. Az énekes először lép fel hazánkban.
Jazz/World

Gyönyörű örmény népdalfeldolgozással jelentkezik az Antal Gábor Trió

Nem sokkal a megalakulásuk után máris nemzetközi versenyről hozta el a fődíjat a trió, akiknek örmény népzenéből ihletett új szerzeménye most a Fidelión debütál. Cikkünkben a zenekar történetéről és terveikről is mesélnek.
Jazz/World interjú

„Rockopera, csak nem rock és nem opera”

Izgalmas programzenei kísérletbe fogott a Premecz Mátyás Hammond orgonista vezette, idén 10 éves Kéknyúl Band: a bűnügyi filmek világát idézik meg a Müpa színpadán június 20-án, olyan vendégszólistákkal, mint Palya Bea és Sena. Erről kérdeztük Premecz Mátyást.
Jazz/World quincy jones

Andreas Varady nem akar iskolába menni

A magyar származású, csodagyerekként felfedezett gitáros a leghíresebb jazzmagazin, a Downbeat címlapján szereplő cikkben mondja el, miért nem akar a legjobb jazziskolákban továbbtanulni.
Jazz/World lukács miklós

Lukács Miklóssal lép fel Charles Lloyd Budapesten

A tervezettől eltérő helyszínen, a RAM Colosseumban lesz a világhírű amerikai jazzszaxofonos, Charles Lloyd és formációja, a Marvels budapesti koncertje július 1-jén.