Jazz/World

Sóti Theáék kvartettje

2010.02.23. 12:16
Ajánlom
Duója után kvartettjével is színre lép Magyarországon és Berlinben a vajdasági származású énekesnő, Sóti Thea.

Inspirációként Anna Maria Jopeket, az egyik közösségi portálon barátaiként Barabás Lőrincet, Richard Bonát, és más sokféle stílusú produkciót jelölt meg Sóti Thea. A Szerbiában született, Szabadkán és a kőbányai MZTSZ stúdióban tanult, Berlinben továbbtanuló, jelenleg is ott élő, magyar anyanyelvű énekesnő új kvartettjének hivatalos bemutatkozó koncertjét a Merlinben tartja. Duóban Budapesten már a MOL Jazzfesztiválon is felléphetett, és azóta már jó néhány klubkoncerten túl van, új együttesében régi duópartnere, Éder „Lá" Ferenc basszusgitározik. A mai, nu jazz alapállásukhoz visszafogott éneklés illik, különböző hangulatokat saját szerzeményeikkel és angol szövegeikkel, minimális, de jól kigondolt hangszereléssel adnak elő. A hangzást Szabó Tamás billentyűs hangszereken, leginkább fenderen, Takács Marci pedig ütőhangszereken teszi teljessé. Ha valakinek nem felelne meg a február 25-i időpont a Merlinben, a következő hetekben elcsípheti az új kvartettet - a berlini koncertektől eltekintve - Pesten a Café Zappában, a Budapest Jazz Clubban, az Art Katakombában, Szegeden pedig a Jazz Kocsmában. Részletek a Fidelio programkeresőjében.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Kiállítják Freud titkos gyűrűit

Az osztrák neurológus és pszichiáter a megajándékozotthoz kötődő mitológiai alakot vésetett az ékszerbe, amelyet csak a kiválasztottaknak ajándékozott.
Zenés színház

Dolhai Attila: „Egészséges versengés van bennünk”

Hagyomány és újítás jegyében rendezik meg hatodik alkalommal a nagy sikerű Palotakoncerteket a budai Vár gyönyörű díszletében. Bemutatjuk a húsz szólistát: elsőként az Operettszínház jól ismert és szeretett bonvivánját, Dolhai Attilát kérdeztük.
Könyv

Depressziós? Olvasson krimit!

Természetesen senkit nem arra buzdítunk, hogy a szakember segítsége vagy esetleg a gyógyszeres kezelés helyett essen neki az Agatha Christie-összesnek, mert mire a végére ér, kutya baj. Annyit azonban kutatások nélkül is állíthatunk, hogy egy jó könyv fel tudja dobni az ember napját.
Klasszikus

Mozart zenéje enyhíti az epilepszia tüneteit

Egy friss kutatás szerint öt perc Mozart-muzsika is hozzájárulhat a betegek jobb közérzetéhez. Mindez azért is fontos, mert nem mindenkinek segítenek a drága gyógyszerek.
Jazz/World

A blues nem más, mint életérzés

Ezt vallja a VI. Óbudai Blues Fesztivál egyik amerikai fellépője, Big Daddy Willson. A július 23. és 27. közötti eseménysorozat idén is a műfaj legfontosabb hagyományaival és a legélesebb kortárs jelenével való találkozást ígéri.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World interjú

„Próbálok nem dobosként hozzáállni a zenéléshez”

Gyárfás Attila egy sokat gondolkodó ember benyomását kelti, de a zenében pont ennek ellenkezőjére, a lehető legnagyobb ösztönösségre és szabadságra törekszik. Zenekarával nemrég jelentette meg Cloud Factory című albumát, ennek apropóján kérdeztük zenei vízióiról.
Jazz/World blues

A blues nem más, mint életérzés

Ezt vallja a VI. Óbudai Blues Fesztivál egyik amerikai fellépője, Big Daddy Willson. A július 23. és 27. közötti eseménysorozat idén is a műfaj legfontosabb hagyományaival és a legélesebb kortárs jelenével való találkozást ígéri.
Jazz/World lemez

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg júliusban!

Új – régóta időszerű – sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent magyar és külföldi kiadványok közül. Az első cikk jogán megengedjük magunknak, hogy az előző hónapok terméséből is válogassunk.
Jazz/World marokkó

Igazi riport egy marokkói popfesztiválról

Essauriában, a Gnawa és Világzene Fesztiválon járt szerzőnk, ahonnan egészen ambivalens érzésekkel távozott.
Jazz/World ajánló

Klezmer színesíti a Vajdahunyadvári Fesztivált

A 27. Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál a hagyományos komolyzenei koncertek mellett idén is otthont ad a klezmer muzsikának. Július 16-án a Sabbathsong Klezmer Band koncertjét élvezhetjük, ezt követően pedig „Mozart est” várja a kikapcsolódni vágyókat.