Jazz/World

Szakcsi Gipsy Jazz Show a Tháliában

2006.04.17. 00:00
Ajánlom
A magyar jazz világ két legendás művésze készül közös fellépésre a Thália Színházban Gipsy Jazz Show címmel.

Szakcsi Lakatos Béla és meghívott vendége, Tony Lakatos a tradicionális roma zenét és a jazzt sajátosan ötvöző show bemutatójára készül. Szakcsi, az „örökifjú” zongorista 2004-ben megjelent Na dara! című CD-jével teremtette meg ezt az egyedi műfajt, amely a művész szerint világszínvonalú és eredetiségével a világ más pontján nem is jöhetett volna létre.

Szakcsi Lakatos Béla hosszú évek óta meghatározó alakja a honi jazz világának. Egyéni, sokszínű, a zenei határokat eltűntető zongorázása rengeteg híres nemzetközi fesztiválon volt már hallható Zürichtől Varsóig, Nürnbergtől Belgrádig, Észak-Amerikától Ázsiáig. Munkáját 2005. március 15-én, a jazzmuzsikusok között elsőként Kossuth-díjjal is jutalmazták.

Az est meghívott sztárművésze Lakatós Tóni, vagy ahogy a világ ismeri, Tony Lakatos Európa legfoglalkoztatottabb szaxofonosai közé tartozik. A világ szinte valamennyi neves jazz fesztiválján fellépett már. Nemzetközi karrierrel, több mint kétszázhúsz CD-szerepléssel büszkélkedhet. A Frankfurti Rádió Big Bandjének szólistája.

Az este folyamán fellép még az Új Magyar Gipsy Jazz formáció keretében Lantos Zoltán hegedűn, Horváth Kornél ütőhangszereken, valamint öt cigány énekes, öt cigány táncos és egy nyolc éves táncos kislány is.

A KONCERT TECHNIKAI OKOK MIATT KÉSŐBBI IDŐPONTBAN KERÜL MEGRENDEZÉSRE

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Így telt Vásáry Tamás 85. születésnapja

A torta egy zongorát mintázott, számtalan zenerajongó köszöntötte, este pedig a Fővárosi Nagycirkusz is meglátogatta. Vásáry Tamás augusztus 11-én ünnepelte a 85. születésnapját.
Jazz/World

Elkészült a Kossuth téri ünnepség és a tűzijáték zenéje

Az István király dicsérete című mű zeneszerzője Szarka Tamás, a Ghymes együttes alapító tagja, szólistaként Miklósa Erika operaénekesnő hallható.
Klasszikus

Ez a francia zenekar iPad-re cseréli a nyomtatott kottákat

Az Orchestre National d’Île-de-France a következő évadtól elfelejtheti a nyomtatott kottákat, 120 muzsikusuk ugyanis iPad-eket kap. De nem ők az egyetlen zenekar, akik lépést tartanak a technológiával.
Zenés színház

Decemberig nem lesz opera az Operában, de azért vannak jó híreink is

Szeptemberben Billy Elliotot játszanak az Erkel Színházban, a társulat vidéken, Székelyföldön, New Yorkban turnézik. Kihirdették a 2019/20-as évadot. Alighanem az Erkel Színház is be fog zárni két évre. Mutatunk néhány fotót az Eiffel Műhelyház és az Ybl-palota felújításáról is.
Színház

Vidéki előadások Budapesten

A Thália Színház szervezésében a Pesti Magyar Színház épületében rendezik meg idén szeptember 3–9. között a népszerű színházi fesztivált, amelyen hét nap alatt nyolc előadás várja majd a közönséget.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World videó

A királynő varázsol - Ikonikus pillanatok Aretha Franklin pályájáról

Az augusztus 16-án rákban elhunyt soul királynő személye már életében kultikussá vált, amiről rengeteg videofelvétel is tanúskodik. Ezekből az emlékekből szemezgettünk.
Jazz/World gyász

Elhunyt Aretha Franklin

76 éves korában elhunyt Aretha Franklin, a soul legendás királynője, akinél nyolc éve állapítottak meg rákot.
Jazz/World hír

Elhunyt a Keresztapában is szereplő jazzénekesnő

Morgana Kinget a legtöbben Don Vito feleségeként ismerik a Keresztapában. A Grammy-jelölt jazzénekesnő 87 évesen hunyt el.
Jazz/World ajánló

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg augusztusban!

Júliusban indult sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent vagy megjelenés előtt álló magyar és külföldi kiadványok közül. Augusztusi válogatásunk már jellemzően az őszi hangulatra készít fel bennünket.
Jazz/World örökség

Kitagadták az örökségből Jean-Michel Jarre-t

Filmzeneszerző édesapja mindent a negyedik feleségére hagyott, Jean-Michel Jarre és féltestvére, Stéphanie azonban nem nyugszanak bele a dologba.