Jazz/World

Szakcsi Lakatos Béla Live at BJC

2010.09.22. 18:22
Ajánlom
Exkluzív szólókoncertre és élő lemezfelvételre készül Szakcsi Lakatos Béla október 9-én. Játsszon a Fidelióval, és legyen a vendégünk a különleges estén!

A „Gipsy Jazz" szülőatyjaként is aposztrofált zongoraművész az elmúlt évtizedekben megszámlálhatatlan felkérésnek tett eleget, több tucat hazai és nemzetközi lemezen vállalt szereplést, miközben a világot bejárva a legkülönbözőbb formációkban kápráztatta el közönségét kimagasló játékával. Megannyi zenei diskurzus után október 9-én este egy őszinte monológ fültanúi lehetünk, ahol a lélek húrjai zongorahúroknak álcázva mesélik el a majd' ötvenéves pályafutás történetét. Modern hangzásvételű improvizációk és dallamos sztenderdek egyaránt helyet kapnak a közel másfél órás, változatos műsorban. A zenei csemegének számító koncertet nem csak rajongók és gyűjtők figyelmébe ajánljuk. A BMC gondozásában huszonöt országban „Szakcsi Lakatos Béla Live At The Budapest Jazz Club" címmel megjelenő album még karácsony előtt a boltokba kerül, így a koncert és a lemez egyaránt ajándék lehet mindenkinek aki szereti és keresi az unikális zenei élményeket.

2010. október 9., szombat, 21:00 BJC

Alerant Jazz Est: Szakcsi Lakatos Béla Live At The Budapest Jazz Club

Kérdésünk:

Mi volt Szakcsi Lakatos Béla és Gipsy Jazz együttese első, programadó lemezének címe?

A helyes választ október 5-ig megjelölő olvasóink közül ketten vehetnek részt másodmagukkal a Fidelio.hu vendégeként az október 9-i koncerten.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Vizuál

Színekkel keltették új életre Pompeii-t és Herculaneum-ot

Nemcsak a színpompás panelek érdekesek, de a helyszínek is, ahol kiállították őket. Az igazgató szerint mindez remek módja a múlt a jelen összekapcsolásának.
Klasszikus

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.
Zenés színház

Peller Károly: „Többet készülünk rá, mint egy gálakoncertre”

Augusztus 3-án és 4-én a budai várban adnak gálakoncertet az Operettszínház művészei. Peller Károly a felkészülés folyamatáról mesélt.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World interjú

„Próbálok nem dobosként hozzáállni a zenéléshez”

Gyárfás Attila egy sokat gondolkodó ember benyomását kelti, de a zenében pont ennek ellenkezőjére, a lehető legnagyobb ösztönösségre és szabadságra törekszik. Zenekarával nemrég jelentette meg Cloud Factory című albumát, ennek apropóján kérdeztük zenei vízióiról.
Jazz/World blues

A blues nem más, mint életérzés

Ezt vallja a VI. Óbudai Blues Fesztivál egyik amerikai fellépője, Big Daddy Willson. A július 23. és 27. közötti eseménysorozat idén is a műfaj legfontosabb hagyományaival és a legélesebb kortárs jelenével való találkozást ígéri.
Jazz/World lemez

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg júliusban!

Új – régóta időszerű – sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent magyar és külföldi kiadványok közül. Az első cikk jogán megengedjük magunknak, hogy az előző hónapok terméséből is válogassunk.
Jazz/World marokkó

Igazi riport egy marokkói popfesztiválról

Essauriában, a Gnawa és Világzene Fesztiválon járt szerzőnk, ahonnan egészen ambivalens érzésekkel távozott.
Jazz/World ajánló

Klezmer színesíti a Vajdahunyadvári Fesztivált

A 27. Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál a hagyományos komolyzenei koncertek mellett idén is otthont ad a klezmer muzsikának. Július 16-án a Sabbathsong Klezmer Band koncertjét élvezhetjük, ezt követően pedig „Mozart est” várja a kikapcsolódni vágyókat.