Jazz/World

Százéves a Margitszigeti Víztorony

2011.06.01. 12:50
Ajánlom
Június 4-én, szombaton megnyitja kapuit a főváros legújabb nyári szórakozóhelye a Margitszigeten, a Víztoronynál.

Június 4-én megnyitja kapuit a főváros legújabb nyári szórakozóhelye a Margitszigeten a Víztoronynál. Budapest városképi jelentőségű épülete júniustól szeptemberig várja a fiatalokat és a magukat fiatalnak érző idősebbeket egyaránt - teljes élményt nyújtó szolgáltatásaival. Exkluzív helyszín, igényes és tartalmas programok, koncertek, kiállítás és körpanoráma, jazz és buli hajnalig - ez várható az ünnepi díszbe öltözött Víztoronynál. A napokban készült el a torony körüli kerengő eső- és napvédő borítása, amely díszített mintázatával és "szoknyaszerű" formájával különleges atmoszférát teremt, megkoronázásaként pedig készül a díszkivilágítás is.

A Margitszigeti Szabadtéri Színpad épületegyütteséhez tartozó, annak jelképévé vált Víztorony 1911-ben épült Zielinski Szilárd tervei alapján. Az 57 méter magas toronyból gyönyörű kilátás nyílik a szigetre és Budapestre. A hatvanas évek elején kivonták a vízszolgáltatásból, sokáig innen oldották meg a színpad világítását, a nyolcvanas évek óta kiállítótérként üzemel, működtetését újonnan a Szabad Tér Színház kapta meg.

A Budapesti Nyári Fesztivál nagyszabású jazzkoncerttel és kiállítás-megnyitóval köszönti a 100 éves Víztornyot június 4-én. A Kilátó Galériában megnyílik a hetvenéves Margitszigeti Szabadtéri Színpad, az ország egyetlen állandó és legrégebben épített szabadtéri színpadának történetét bemutató kiállítás. A kerengőben a Garami Funky Staff koncertjével kezdetét veszi a Jazzy Tower koncertsorozat, amely négy alkalommal négy különböző műfajban (funky, soul, r'n'b, swing) kerül megrendezésre a nyár folyamán. A koncertekre Jazzy Hajójárat indul, az est welcome drinkkel kezdődik és hajnalig tartó táncos partival zárul a Jazzy Rádió dj-inek közreműködésével. A Víztorony a koncertek teljes időtartama alatt látogatható.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Így telt Vásáry Tamás 85. születésnapja

A torta egy zongorát mintázott, számtalan zenerajongó köszöntötte, este pedig a Fővárosi Nagycirkusz is meglátogatta. Vásáry Tamás augusztus 11-én ünnepelte a 85. születésnapját.
Tánc

Elhunyt Fenyves Márk mozdulatművész

A táncos-koreográfus, a magyar mozdulatművészet jelenkori képviselőinek egyike 45 évesen tragikusan fiatalon távozott. Úttörő munkásságával és az Orkesztika Alapítvánnyal élő örökséget hagyott maga után.
Tánc

Nyomtatott spicc-cipő hozhat megváltást a balerinák számára

Hadar Neeman 3D-s nyomtatással készít személyre szabott spicc-cipőket a fájdalom csökkentése érdekében.
Jazz/World

Elhunyt Aretha Franklin

76 éves korában elhunyt Aretha Franklin, a soul legendás királynője, akinél nyolc éve állapítottak meg rákot.
Jazz/World

A királynő varázsol - Ikonikus pillanatok Aretha Franklin pályájáról

Az augusztus 16-án rákban elhunyt soul királynő személye már életében kultikussá vált, amiről rengeteg videofelvétel is tanúskodik. Ezekből az emlékekből szemezgettünk.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World videó

A királynő varázsol - Ikonikus pillanatok Aretha Franklin pályájáról

Az augusztus 16-án rákban elhunyt soul királynő személye már életében kultikussá vált, amiről rengeteg videofelvétel is tanúskodik. Ezekből az emlékekből szemezgettünk.
Jazz/World gyász

Elhunyt Aretha Franklin

76 éves korában elhunyt Aretha Franklin, a soul legendás királynője, akinél nyolc éve állapítottak meg rákot.
Jazz/World hír

Elhunyt a Keresztapában is szereplő jazzénekesnő

Morgana Kinget a legtöbben Don Vito feleségeként ismerik a Keresztapában. A Grammy-jelölt jazzénekesnő 87 évesen hunyt el.
Jazz/World ajánló

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg augusztusban!

Júliusban indult sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent vagy megjelenés előtt álló magyar és külföldi kiadványok közül. Augusztusi válogatásunk már jellemzően az őszi hangulatra készít fel bennünket.
Jazz/World örökség

Kitagadták az örökségből Jean-Michel Jarre-t

Filmzeneszerző édesapja mindent a negyedik feleségére hagyott, Jean-Michel Jarre és féltestvére, Stéphanie azonban nem nyugszanak bele a dologba.