Jazz/World

Szentendrei Jazzfesztivál

2011.07.25. 10:00
Ajánlom
Szombat esténként folkestek, július 29-én parádés jazzfesztivál szórakoztatja a Szentendrei Nyár vendégeit.

Bár csak tiszteletbeli szentendrei - a pomázi illetőségű - zenei világpolgár, Borbély Mihály, viszont régóta Szentendrén működteti jazzklubját, így idén ő nyitja a város jazzfesztiválját saját együttesével. Utánuk a népszerű elektro-ambient csapat, a Bin-Jip következik. Ugyancsak felgyorsítja a villanyóra pörgését a zongorista Oláh Tzumó Árpád és a dobos Borlai Gergő zenekarának fellépése (Electronic Dreams), hogy azután az Erik Sumo Band Kiss Erzsivel együtt zárja az egyestés bulit. Eközben minden szombaton (kivétel: július 15.) lesznek folk koncertek a Barcsay-udvarban: sorrendben a Kecskés együttes, Marta Topferova, a Vujicsics Együttes, Nikola Parov & Herczku Ági, Szvorák Kati és augusztus közepén a Söndörgő részvételével.

Szentendrei Jazz Fesztivál

2011. július 29. 19:00 Városháza udvara

Szentendrei Nyár 2011

Km.: Borbély Műhely (tagjai: Borbély Mihály/szaxofon, tárogató, tilinkó, Szabó Dániel/zongora, Horváth Balázs/bőgő, Baló István/dob), Bin-Jip, Tzumo & Borlai Electronic Dreams (tagjai: Bacsó Kristóf/szaxofon, Oláh Tzumo Árpád/billentyűk, Csókás Zsolt/gitár, Papesch Péter/basszusgitár, Borlai Gergő/dob, ifj. Födő Sándor/ütőhangszerek), Erik Sumo Band Feat. Kiss Erzsi (tagjai: Tövisházi Ambrus/billentyűs hangszerek, ének, Mészáros Ádám/gitár, Drapos Gergely/basszusgitár, Pápai István/ütőhangszerek, Farkas Zoltán/dob)

Programkereső

Legolvasottabb

Könyv

„Mindennek a magyar irodalom a közepe” – Valuska László a tízéves Margó Fesztiválról

Több mint 60 programmal, könyvbemutatókkal, koncertekkel és irodalmi sétákkal jelentkezik a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár október 14. és 17. között a Várkert Bazárban. A jubileum alkalmából a fesztivál alapítójával, programigazgatójával beszélgettünk.
Könyv

Egy stadionnyi Paradicsom – Nádasdy Ádám az új Dante-fordításról

Egy közös karácsonyi italozás alkalmával jutott Nádasdy Ádám és Térey János arra a megállapításra, hogy Dante Isteni színjátékának Paradicsom részét újra kéne fordítani. Nem azért, mert Babits szövege ne lenne jó, nagyon is szép, a mai olvasóközönség viszont már nehezebben fogadja be. Az új változat elkészült, Nádasdy Ádám, a mű fordítója pedig a 2021-es Budapesti Őszi Fesztivál keretében ismertette a művet a Márai Sándor Kulturális Központban.
Klasszikus

Cziffra György századik születésnapját ünnepli a zenészvilág

Két különleges koncerttel, kiállítással, külföldi programokkal folytatódik a Cziffra György-emlékév, a zongoraművész századik születésnapján Eötvös Péter erre az alkalomra írt műve is elhangzik
Vizuál

Vaszary, Aba-Novák és Munkácsy remekművei a Virág Judit Galéria őszi aukcióján

Vaszary János utolsó itáliai nyarát felidéző festménye, Aba-Novák Vilmos római trattoria ciklusának lenyűgöző darabja, Munkácsy Mihály anya-gyerek kompozíciója és Kádár Béla Amerika-élményének emléket állító műve is kalapács alá kerül a Virág Judit Galéria őszi aukcióján október 17-én a Budapest Kongresszusi Központban.
Vizuál

A rejtélyes Margaret Watkins - Fotóhónap2021

Tükröződő csónak a vízen, személyes tárgyak a fürdőszobában, festői portrék és ipari tájak, kaleidoszkóp-szerű montázsok – mind-mind eredeti nyomatok Margaret Watkins titokzatos fekete dobozából. A Fotóhónap2021 központi tárlata a méltatlan módon elfeledett életműből válogat.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Jazz/World ajánló

A legendás underground zenekar ráadáskoncertje

A Kontroll Csoport megalakulása 40. évfordulója alkalmából idén augusztusban egy koncert erejéig újra összeállt, viszont engedve a közönség kérésének október 22-én az A38 Hajón még egyszer színpadra lépnek, különleges vendégek társaságában.
Jazz/World ajánló

5 + 1 kötelező cikk egy vadonatúj Liszt Ünnep magazinból

Hogyan boldogulnak a fiatal, ragyogóan egyedi hangú nők ma a zeneiparban? Mi a titok, ami Oscar-díjig repítette Antonio Gades és Carlos Saura flamecofilmjét? Mit hallgat egy óvodás kisfiú, akinek az anyukája és az apukája is kiváló zongoraművész, és vajon ő maga is csodálatos zongorista lesz-e?
Jazz/World hír

A világ legjobb kiadói között a Fonó

A napokban tették közzé hírlevélben és a Womex (World Music Expo) weboldalán a világ legjobb világzenei kiadóinak nemzetközi listáját. A WOMEX Top Label 2021 listán egyetlen magyar kiadóként szerepel a Fonó.
Jazz/World ajánló

Fantasztikus hatos – friss díjnyertes jazzkompozíciók, amiket hallani kell!

Eltérő zenei univerzumok, izgalmas művészi elképzelések és koncepciók széles skálája, változatos témák és formációk, feltörekvő fiatalok és a szakma elismert tagjai, improvizáció és kötött formák: igen, ez mind belefér a jazz kategóriájába, és nincs annál jobb, mint látni és hallani a műfaj legizgalmasabb alkotóinak friss ötleteit!
Jazz/World ajánló

Rigmusok, nóták, dalok, költemények Közép-Európából

Az október 10-ei Fonó Literatúra férfias este lesz, tele csujogatókkal, népi szövegekkel, tréfákkal, férfi-energiákkal, személyes és sokszor rendhagyó előadásban. Seres Tamás mint egy jó karmester fogja össze a művészeket: Csuja Imre és Vecsei H. Miklós színészeket, Farkas Izsák zenészt és Berecz István táncost, akik spontán is alakítják az estét… ettől szép ez a sorozat!