Jazz/World

Szép dallamok egy kellemes este – Szűcs Kinga és Bárth János koncertje a XV. kerületben

2024.06.07. 10:05
Ajánlom
Hangulatos szabadtéri koncertet hallgathat meg a közönség június 13-án, a Csokonai Művelődési és Rendezvény Ház kertjében. Az eseményről az egyenesen Brüsszelből érkező Szűcs Kinga énekesnő mesélt.

„Egy könnyed nyáresti koncertet ígérünk azoknak, akik eljönnek csütörtök este, sok duettel” – kezdi a művész. „Régi slágereket, jazz-, pop- és bluesdalokat értelmezünk újra Bárth Jánossal, aki nagyszerűen énekel és gitározik.” A Dallamok a kertben címet viselő programon olyan slágerek hangzanak el, mint a Trouble in mind, vagy az I put a spell on you, az Ain’t no sunshine és a Here comes the Sun.

Szűcs Kinga akkor figyelt fel leendő előadópartnerére, amikor egy évvel ezelőtt először hallotta őt muzsikálni. „Brüsszelben koncertezett épp zenekarával a Blue sPottal, és már akkor lenyűgözött a sokoldalúsága és az, amit a színpadon képvisel. Boldog vagyok, hogy együtt dolgozhatunk.

Sok kis és nagy zenekarral dolgoztam már, de mindig lelkesít, amikor egy újabb művész zenei világát fedezhetem fel.

Érdekel, ő mit gondol és hogyan játszik, mi inspirálja. Hamarosan A játék komoly dolog című gyerekverses kötetem megzenésített verseiből készült koncertet is láthatja tőlünk a közönség. Épp ezen dolgozunk.”

DallamokBarthJanos-173220.jpeg

Bárth János (Fotó/Forrás: Kőnig Lilla)

A sokoldalúság tehát közös pont a két előadóban, ami nemcsak a zenében nyilvánul meg: Bárth János eredetileg nyelvész, míg Szűcs Kingát a versei mellett színészként is ismerheti a közönség. „A művészet számomra a kreativitás ezer formáját jelenti. Ebbe belefér az írás, a színház és a zene és sok más is” – magyarázza Szűcs Kinga, amikor arról kérdezem, hogyan kapcsolódnak össze az életében ezek a szerteágazó tevékenységformák.

Soha nem jelentettem ki egyértelműen, hogy én színésznő, író vagy énekes vagyok. Persze néha muszáj címkézni, de ezt nem tartom szerencsésnek.

Számos művészbarátom nap mint nap különféle művészeti ágakban alkot kiemelkedőt. Van, aki színész, és mellette ikonokat fest, vagy fotós, drámaíró vagy éppenséggel zenész. Van, aki díszletet és látványterveket készít, és rendez mellette. Én abban hiszek, hogy az alkotás folyamatos tevékenység, mindig valami inspirálja, miközben hol ebben, hol abban teljesedik ki. Fontos, hogy figyeljünk magunkra, hogy éppen hol tartunk művészileg, és ne zárkózzunk el az új kihívásoktól.”

Az énekesnő azt is elárulta, hogy már nagyon várja a koncertet, hiszen a szabadtéri előadások semmihez nem fogható hangulata nagyon közel áll hozzá. És persze azt is, hogy találkozhasson a közönséggel. „Sokat foglalkozom a dalokkal, énekelek és értelmezek, hogy valami igazán jót tudjunk nyújtani.

A dalok, szerepek, színdarabok vagy a százszor hallott versek a saját értelmezéstől és az előadó személyiségétől lesznek mindig egyediek,

és mindenki maga dönthet arról nézőként, hogy melyik interpretáció érinti meg leginkább. Hiszen ez az előadó-művészet lényege, hogy érzéseket váltson ki, hogy a néző azt érezze, ma is történt vele valami rendkívüli. És ez oda-vissza hat. Ilyenkor a közönség és az előadó között egészen különleges kapocs jön létre, amely által mindkettő gazdagodik” – vallott ars poeticájáról a művész.

Dallamok a kertben

június 13. csütörtök, 19.30, Csokonai Művelődési és Rendezvény Ház

Szűcs Kinga (ének), Bárth János (ének, gitár)

További részletek itt érhetők el. >>>

Támogatott tartalom.

Fejléckép: Szűcs Kinga (fotó: Kőnig Lilla)

Csokonai Nonprofit Kft.

Ha szigorúan a jogszabályokból következő tényeknél maradunk, akkor a Csokonai Nonprofit Kft. a XV. kerület közművelődési, kulturális és kommunikációs gazdasági társasága. Rákospalotán, Pestújhelyen és Újpalotán ellátja a kötelező, valamint az önként vállalt közművelődési, kulturális és tájékoztatási feladatokat.

Szabadabban fogalmazva: a Csokonai Nonprofit Kft. az a cég, amely igyekszik a közművelődési, kulturális és kommunikációs területek integrációjával a 21. század kihívásaira közösségteremtő válaszokat találni. Úgy, hogy ezek körül minőségi, kortárs rendezvények jöjjenek létre.

A Csokonai Nonprofit Kft. tudja, hogy a társadalmi és gazdasági környezet körülöttünk olyan mértékben változik, amelyhez az elmúlt évtizedekben kialakult módszerek már nem képesek alkalmazkodni. Ezért új utakat keres annak érdekében, hogy egy jó múltú intézmény közép és hosszú távon ne csak megőrizhesse értékeit, megóvhassa kis közösségeit, hanem méltó helyet foglaljon el a Főváros kulturális térképén.

Jegyvásárlás

Legolvasottabb

Színház

Én vagyok a legszéle, innen már nincs hova esnem – beszélgetés Urbanovits Krisztinával

Május 23-án volt a premierje az Apertúrában Thomas Bernhard ismert darabjának, A színházcsinálónak, aminek az eredetileg férfira írt főszerepét, Bruscont a darabot rendezőként és dramaturgként is jegyző Urbanovits Krisztina játssza. A friss bemutató kapcsán a KV Társulat alapító tagjával a megszállottság teremtő erejéről beszélgettünk.
Színház

Visszatér a színpadra Kulka János – évadot hirdetett a Jurányi Ház

A Nemzet Színésze egy Thomas Mann-adaptációban lesz látható szeptembertől a Jurányi Ház 2024/205-ös évadában. A játszóhely évadzáró ülésén Rozgonyi-Kulcsár Viktória ismertette a következő szezon előadásait. 
Vizuál

Elhunyt Anouk Aimée

A huszadik századi francia filmművészet egyik legismertebb sztárja 92 éves korában halt meg párizsi otthonában kedden – jelentette be ügynöke és családja.   
Vizuál

10 kihagyhatatlan program az idei Múzeumok éjszakáján

Több száz izgalmas programmal, koncertekkel, tárlatvezetésekkel, interaktív eseményekkel, családi foglalkozásokkal, valamint számos meglepetéssel várják az érdeklődőket június 22-én országszerte a múzeumok és kiállítóterek.
Plusz

Korniss Péter és Nyáry Krisztián is az Ördögkatlan Fesztivál díszvendége lesz

Július 30. és augusztus 3. között rendezik meg a 17. Ördögkatlan Fesztivált, ahol több száz programmal és neves fellépőkkel várják a kultúra szerelmeseit. 

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Jazz/World ajánló

Evolúció címmel ad jubileumi nagykoncertet az Anna and the Barbies a Margitszigeten

Az elmúlt húsz évben rengeteg teátrális, összművészeti, színes bacchanáliát vitt színpadra az Anna and the Barbies. A zenekar és a Margitszigeti Színház Szent Iván éjszakáját célozta be a kerek születésnap ünneplésére.
Jazz/World ajánló

A Zene ünnepe a Francia Intézetben

A Zene ünnepe címmel műfajokat felvonultató koncertsorozatot tartanak június 21-én, pénteken a budapesti Francia Intézetben. Az esemény ingyenes.
Jazz/World ajánló

Elefántdübörgés a Margitszigeten! – KARTHAGO 45 jubileumi koncert június 15-én

Június 15-én szombaton a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon ünnepli negyvenöt éve tartó sikertörténetét a Karthago. Az 1979-ben indult együttes tagjai teljes egyetértésben döntöttek a jubileum helyszínét illetően.
Jazz/World ajánló

A Rumbach utcai zsinagógában mutatja be új lemezét Kováts Kriszta

Víz-dalok címmel jelent meg a Jászai Mari-díjas színésznő, énekesnő legújabb lemeze, amelyhez Szirtes Edina Mókus szerzett zenét, a szövegeket pedig Fábri Péter jegyzi. 
Jazz/World ajánló

Szép dallamok egy kellemes este – Szűcs Kinga és Bárth János koncertje a XV. kerületben

Hangulatos szabadtéri koncertet hallgathat meg a közönség június 13-án, a Csokonai Művelődési és Rendezvény Ház kertjében. Az eseményről az egyenesen Brüsszelből érkező Szűcs Kinga énekesnő mesélt.